omniture

GetDoc Perkenal Penjagaan Kesihatan Berpatutan kepada Pengguna Di Seluruh Asia Tenggara

GetDoc
2020-09-08 09:00 400
  • Pesakit di seluruh rantau ini akan mendapat akses ke satu daripada hospital swasta terkemuka Singapura, Farrer Park, mulai hari ini dengan GetDoc.
  • Perkongsian baharu ini bermakna pengguna kini boleh menempah perkhidmatan maya merentas sempadan, perundingan dan rawatan di seluruh rantau ini.

SINGAPURA, 8 September 2020 /PRNewswire/ -- Dengan kenaikan kos sara hidup dan peningkatan permintaan untuk perkhidmatan penjagaan perubatan setelah COVID-19, akses kepada penjagaan kesihatan lebih penting sekarang dari sebelum ini. Misi GetDoc adalah untuk menjadikan penjagaan kesihatan berpatutan untuk semua orang, dan platform yang terhubung ini telah bekerjasama dengan sebilangan penyedia tambahan, termasuk Hospital Farrer Park Singapura, untuk membawakan rawatan yang boleh diakses merentas sempadan kepada lebih ramai pengguna di Asia Tenggara.

Perkhidmatan Sehenti untuk Penjagaan Kesihatan Profesional Anda
Perkhidmatan Sehenti untuk Penjagaan Kesihatan Profesional Anda

Sesiapa sahaja boleh mendaftar ke platform penjagaan kesihatan terhubung GetDoc dengan percuma dan mencari buku, berbual dan tele-runding dengan pakar. Sementara itu, dengan hanya $12 setahun, pelanggan GetDocPlus dapat menikmati kadar konsesi untuk perundingan atau rawatan dengan profesional penjagaan kesihatan yang dipercayai apabila mereka menunjukkan e-Kad dalam Aplikasi untuk temujanji dan rawatan jumpa terus di Singapura dan Malaysia. Berikutan penandatanganan perkongsian terbaru ini, pengguna kini akan dapat mengakses perundingan maya dari Hospital Farrer Park secara langsung melalui platform tele-runding GetDoc.

"Visi GetDoc ialah untuk menambah nilai dan memperkaya kehidupan melalui penyelesaian mobiliti dan menyampaikan pengalaman penjagaan kesihatan yang lebih baik. Kami gembira dapat bekerjasama dengan satu daripada penyedia penjagaan kesihatan terkemuka Singapura untuk memperkasa individu dalam komuniti kami dan di seluruh rantau ini untuk mengurus penjagaan kesihatan mereka di luar dan dalam talian sambil terus menjadikan penjagaan kesihatan yang berkualiti lebih mudah diakses oleh keluarga, pelajar, penjaga dan ramai lagi," kata Woon Shung Toon, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas GetDoc (oleh Jireh Group).

Dilancarkan dalam tahun 2018, GetDoc telah melonjak dalam populariti apabila lebih ramai pengguna mencari penyelesaian kesihatan merentas sempadan yang berkesan kos yang tersedia pada bila-bila masa, di mana sahaja. Langganan yang sangat berpatutan ini berfaedah terutamanya kepada mereka yang tidak layak mendapat subsidi perubatan tempatan atau mempunyai insurans perubatan yang hanya meliputi lawatan dalam Hospital.

Di samping perkhidmatan perundingan telekesihatan, ahli GetDocPlus akan mempunyai akses yang lebih besar kepada penjagaan kesihatan yang berkos lebih rendah sebaik sempadan dibuka semula, apabila mereka boleh mencari dan menempah perkhidmatan dalam talian dan jumpa terus dengan serta merta di lebih 600 klinik di Singapura, 1500 klinik dan hospital di Malaysia dan 50 klinik dan hospital di Thailand – menyediakan akses mudah kepada penyedia penjagaan kesihatan berkualiti tinggi dan dipercayai dari keselesaan kediaman mereka sendiri. 

Aplikasi ini juga menawarkan liputan komprehensif kepada penyedia umum dan pakar, terdiri daripada doktor dan pakar hingga doktor gigi yang diperakui, TCM dan Profesional Kesihatan Bersekutu seperti pakar fisio terapi, optometris dan pakar psikiatri.

Selain daripada mencari penyedia dan menempah temujanji dengan lancar, pengguna boleh turut serta dalam perbincangan kesihatan, mengakses topik di forum kesihatan awam GetDoc dan maklumat kesihatan dari A-Z. Mereka bahkan boleh membuat pembayaran tanpa tunai secara langsung melalui platform ini untuk meminimumkan pengurusan tunai dan menjejaki pembayaran dengan lebih baik.

Aplikasi ini juga mempunyai fungsi sembang langsung yang membolehkan pengguna mendapatkan soalan mudah dijawab oleh doktor melalui perkhidmatan pesanan langsung, tanpa perlu pergi ke klinik.

Lebih lagi, ahli GetDocPlus boleh memanfaatkan sejumlah faedah yang semakin meningkat dengan ramai rakan kongsi yang mengambil bahagian, termasuk tawaran kesihatan dan kesejahteraan seperti keahlian gymnasium dan makanan tambahan, dan ganjaran eksklusif dan diskaun di peruncit eDagang dan kedai F&B.

Latar Belakang GetDocPlus

GetDoc, ahli Jireh Group, bertujuan untuk memberikan pengalaman penjagaan kesihatan yang lebih baik dan memperkasa pesakit untuk mengurus penjagaan kesihatan mereka melalui penyelesaian mudah alih. Pengguna dapat mengakses maklumat kesihatan bernilai dan terkini di GetDoc: penasihat kesihatan global, Fit for Travel dan Health A-Z yang komprehensif, dalam kerjasama dengan Perkhidmatan Kesihatan Nasional UK. GetDocPlus ialah skim keahlian yang menawarkan ahli dengan perkhidmatan faedah penjagaan kesihatan konsesi. Berperanan dalam kontinum penjagaan dengan memberikan kandungan kesihatan dalam semua bidang utama kesihatan dan kesejahteraan, GetDoc ialah sumber yang penting untuk membantu orang ramai bukan hanya menjadi sihat, tetapi kekal sihat. GetDoc tersedia untuk iOS dan Android. Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi www.getdoc.com

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200901/2903365-1?lang=0

Source: GetDoc
Keywords: Banking/Financial Service Health Care/Hospital Internet Technology Telecommunications