omniture

Premia Partners rai ulang tahun ke-4 firma dan mengalukan Chanyoung Kim sertai syarikat sebagai Pengarah kumpulan Jualan & Edaran

Premia Partners
2020-09-14 08:51 416

HONG KONG, 14 September 2020  /PRNewswire/ -- Premia Partners, pengeluar ETF terkemuka di Hong Kong yang ditubuhkan pada tahun 2016, baru-baru ini menyambut ulang tahun ke-4 firma itu. Syarikat itu juga mengumumkan perlantikan Chanyoung Kim sebagai Pengarah dan ahli kumpulan Jualan dan Edaran, berkuat kuasa serta-merta. Beliau akan melapor terus kepada Rebecca Chua, Rakan Kongsi Pengurusan untuk Premia Partners.

Chanyoung memiliki lebih 17 tahun pengalaman dalam industri kewangan, dan memiliki pengalaman luas dalam penglibatan pelanggan dan pendidikan pelabur dalam strategi pelaburan aktif, pasif dan sistematik. Sebelum menyertai Premia Partners, Chanyoung adalah Ketua Jualan ETF di ibu pejabat Pengurusan Aset Samsung, yang memiliki saham pasaran dominan dalam pasaran ETF Korea.

"Kami sangat gembira mempunyai seseorang yang berkaliber tinggi seperti Chanyoung menyertai kami di Premia, yang juga mempunyai minat dan komitmen yang tinggi terhadap ETF," kata Rebecca Chua. "Chanyoung mempunyai pengalaman industri yang unik untuk bersama-sama bersedia bagi mencapai kejayaan kami yang seterusnya.

2020 ialah tahun yang sangat istimewa untuk dunia, dan di sebalik persekitaran yang mencabar, kami sangat bersyukur kerana dapat mendaftar sejak bulan April dengan pertumbuhan AUM yang bermakna sebanyak lebih daripada 60% pada akhir bulan Ogos. Dengan kerendahan hati dan keterujaan kita memulakan tahun ke-5 dengan matlamat baharu dan komitmen yang diperbaharui untuk perjalanan ini. Bukan hanya dengan pasukan kami di Premia, tetapi juga bersama-sama pelanggan, rakan niaga dan rakan-rakan yang terus mempercayai kami selama ini."

Setakat 14 September 2020, Premia Partners menguruskan 6 ETF termasuk Premia CSI Caixin China New Economy ETF yang telah berkembang menjadi ETF saham-A China ke-4 terbesar di Hong Kong, dan merupakan pemenang HKEx 2019 Top Performing ETF – Total Return Award. ETF Premia yang lain termasuk strategi merangkumi China, ASEAN Baru Muncul, Teknologi Inovatif Asia, Vietnam dan Perbendaharaan AS. Semua ETF Premia disenaraikan di Bursa Saham Hong Kong dengan kaunter HKD dan USD tersedia.

Latar Belakang Premia Partners

Premia Partners ditubuhkan di Hong Kong pada tahun 2016, oleh sekumpulan penggemar ETF yang percaya terhadap memberdayakan pelabur menggunakan alat pelaburan yang menjimatkan kos, dan melihat ruang yang luas untuk pertumbuhan dan inovasi dalam industri ETF Asia. Di Asia, dan untuk Asia – kerana ini ialah tempat kita. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.premia-partners.com

Source: Premia Partners
Keywords: Banking/Financial Service Mutual Funds New products/services Personnel announcements