omniture

Hengtong Sumbang kepada Tenaga Hijau dan Kerjasama Biru

Hengtong Group
2020-09-14 09:41 2778

SUZHOU, China, 14 September 2020 /PRNewswire/ -- Semasa penampilan perdana dokumentari Colorful Portugal di saluran UHD China Central Television (CCTV4K) pada 6 September, projek  WindFloat Atlantic (WFA) Kapal Selam Daya Transmisi EPC+M Hengtong diraikan dengan liputan selama 3 minit antara perkenalan dengan landskap semula jadi Portugal, konvensyen sosial, dan kerjasama ekonomi dan budaya China-Portugal.

 

Dengan latar belakang Inisiatif Jalur dan Jalan dan Perkongsian Biru Sino-Portugal, Hengtong sebagai kontraktor am untuk kapal selam daya transmisi, menggerakkan teknologi kejuruteraan kabel canggih, menyatukan sumber-sumber global dengan berganding bahu bersama pasukan dari pelbagai negara dan membuat banyak kejayaan teknologi.

Sebagai projek penjanaan tenaga angin luar pesisir separa boleh tenggelam pertama di dunia dengan jumlah kapasiti terpasang 25 MW pada fasa satu, WFA, apabila digunakan, akan memenuhi permintaan tenaga elektrik sekitar 60,000 isi rumah di Eropah setiap tahun.

Dijangkakan menjelang tahun 2050, tenaga yang boleh diperbaharui akan menghasilkan semua keperluan tenaga elektrik untuk Portugal, menggantikan semua bahan bakar tradisional. Dengan keupayaan integrasi sistematiknya yang mantap, Hengtong ingin memberikan sumbangannya dalam tenaga hijau ini untuk pembangunan lestari manusia.

Portugal ialah negara Eropah barat pertama yang menandatangani Memorandum Persefahaman BRI dengan China. Sebagai negara Eropah paling barat dan pelopor Zaman Penerokaan, Portugal berfungsi sebagai pusat kritikal di persimpangan Laluan Sutera darat dan maritim. Sokongannya terhadap BRI mempunyai makna simbolik yang signifikan.

Dalam dokumentari ini, H.E. En. Cai Run, Duta Besar China ke Portugal menyokong kerjasama ekonomi dan pelaburan China-Portugal dengan mengatakan bahawa perusahaan Cina bekerjasama dengan rakan kongsi Portugis mereka bukan sahaja untuk tujuan komersial, tetapi juga untuk saling belajar antara satu sama lain dengan cara yang saling menguatkan.

Dalam pengertian ini, Hengtong ialah contoh yang jelas. Selain projek WFA, Hengtong memperoleh Alcobre, pengeluar wayar dan kabel Portugis di Ovar seawal 2016.

Dengan memperluas jangkauan umat manusia di luar "di mana bumi berakhir dan lautan bermula" (ayat dari Luis de Camoes, penyair negara Portugis) dan mencari tenaga hijau dari lautan biru, Hengtong menambahkan warnanya sendiri ke "warna-warni Portugal".

Video - https://cdn5.prnasia.com/202009/hengtong/video.mp4

Source: Hengtong Group
Related Links:
Keywords: Broadcast Technology Computer/Electronics Environmental Products & Services Green Technology Utilities