omniture

Quectel perkenal modul pintar premium SA800U-WF untuk mendayakan aplikasi pengkomputeran dan multimedia pada peranti OS Android

Quectel
2020-09-17 10:38 3902

SHANGHAI, 17 September 2020 /PRNewswire/ -- Penyelesaian Quectel Wireless telah melancarkan modul pintar premiumnya, SA800U-WF yang dilengkapi sistem operasi (OS) Android 9.0 atau 10.0 terbina dalam. Modul baharu ini menampilkan pemproses aplikasi teras Octa 64-bit yang berprestasi tinggi dan rendah kuasa dan pelbagai fungsi multimedia, ditambah Wi-Fi dan Bluetooth yang terbina dalam, menjadikannya sesuai untuk penggunaan perindustrian dan pengguna yang memerlukan keupayaan pengkomputeran yang berkuasa, fungsi multimedia dan daya pemprosesan data yang tinggi.

Kuasa pengkomputeran berprestasi tinggi modul ini menjadikannya sesuai untuk pelbagai aplikasi yang intensif pemprosesan yang merangkumi pengurusan inventori yang didayakan video, sidang video, pembelajaran dan diagnostik video jarak jauh. Tambahan lagi, keupayaan multimedia ini yang ditambah dengan kuasa pengkomputeran bermakna modul ini dapat menangani permintaan aplikasi baru muncul seperti robotik, realiti terimbuh, kenderaan berautonomi tanpa pemandu (UAV) dan perjudian yang kaya.

SA800U-WF menyokong sehingga empat kamera, menawarkan dua antara muka USB 3.1 dan mendayakan 4,000 rakaman video dan main semula pada 60 bingkai setiap saat dan 2 LCD sehingga resolusi 4K. Keupayaan media yang beraneka dan kemampuan pengimejan beresolusi tinggi modul ini bermakna ia boleh digunakan untuk mengimbas objek 3D. Set antara muka yang lengkap, termasuk panel sentuh, PCIe, UART, USB, I2C, SPI dan lain-lain, memperluas kesesuaian modul ke pelbagai rangkaian kes penggunaan yang memerlukan prestasi pengkomputeran yang tinggi dan fungsi multimedia yang kuat termasuk sistem sidang video, peranti penstriman langsung, robot yang didayakan AI, kediaman pintar, sistem realiti terimbuh dan maya, pengimbas  3D, get laluan kediaman pintar, mesin layan diri, menamakan beberapa aplikasi yang berpotensi.

"Kami gembira dapat melancarkan modul serba boleh dan berprestasi tinggi ini yang sesuai untuk pelbagai aplikasi yang memerlukan fungsi multimedia dan kadar data yang tinggi," kata Doron Zhang, Ketua Pegawai Operasi, Quectel. "Dengan Android 9.0/10.0 terbina dalam, SA800U-WF ialah penyelesaian yang sesuai untuk peranti yang memerlukan keupayaan pengkomputeran dan fungsi multimedia yang berprestasi tinggi."

Latar Belakang Quectel

Minat Quectel untuk dunia yang lebih pintar mendorong kami untuk mempercepatkan inovasi IoT. Organisasi yang sangat berpusatkan pelanggan, kami mencipta modul selular dan GNSS yang unggul dengan sokongan dan perkhidmatan yang luar biasa. Pasukan global kami yang berkembang melebihi 2,000 profesional, yang terbesar dalam industri modul IoT di seluruh dunia, memastikan kami menjadi yang pertama untuk memasarkan dan terus mengatur langkah pembangunan. Disenaraikan di Bursa Saham Shanghai (603236.SS), kepimpinan antarabangsa kami berdedikasi untuk memajukan IoT di seluruh dunia.

Untuk maklumat lebih lanjut: www.quectel.comLinkedInFacebook and Twitter.

Hubungi:
Ashley Liu
media@quectel.com

 

Source: Quectel
Related Stocks:
Shanghai:603236
Related Links:
Keywords: Computer/Electronics Internet Technology Mobile Entertainment Semiconductors Telecommunications New products/services