omniture

Ekspo E-Perniagaan China dibuka di Hangzhou

Ekspo E-Perniagaan Antarabangsa ke-7, Pameran Perdagangan Digital Antarabangsa Zhejian dan Pameran Perkhidmatan Perniagaan Zhejian ke-11 diadakan serentak
E-Business Expo 2020
2020-09-21 11:03 3277

HANGZHOU, China, 21 September 2020 /PRNewswire/ -- Pada 18 September 2020, Ekspo E-Perniagaan Antarabangsa ke-7, Pameran Perdagangan Digital Antarabangsa Zhejiang dan Pameran Perkhidmatan Perniagaan Zhejiang ke-11 dibuka di Pusat Ekspo Antarabangsa Hangzhou. Dianjurkan bersama oleh Perbandaran Kerajaan Rakyat Hangzhou dan Jabatan Perdagangan Wilayah Zhejiang, ekspo bertema –"Era Baharu E-Perniagaan" meneraju dalam pendigitalan perdagangan global sebagai respons kepada lanskap ekonomi baharu.

Bergantung kepada prinsip asas trend mematuhi, mencari perkhidmatan dan memilih produk, ekspo ini menerapkan rangka kerja "1+8+N", dengan "1" merujuk kepada pameran dengan tumpuan terhadap tiga prinsip asas ini, yang telah menjadi faktor dalam menentukan konfigurasi tujuh kawasan pameran: perdagangan baharu, penggunaan baharu, perkhidmatan digital, e-perdagangan serantau, e-perdagangan luar bandar, barangan import dan barangan domestik. "8" merujuk kepada lapan forum, dibahagi kepada satu forum utama dan tujuh sub-forum. "N" bermaksud sejumlah acara atasan yang disasarkan dengan tepat yang merangkumi persidangan pemadanan, salun dan meja bulat berskala kecil.

Hu Wei dari Perbandaran Kerajaan Rakyat Hangzhou mengatakan bahawa ekspo ini memberi tumpuan kepada topik hangat semasa yang termasuk perbincangan mengenai penyepaduan mendalam perdagangan digital dan e-perniagaan baharu. Dengan matlamat untuk mewujudkan ekspo e-perniagaan global terkemuka, acara ini memanfaatkan sumber perindustrian yang menguntungkan Hangzhou dan menunjukkan sepenuhnya penemuan baharu dalam bentuk konsep baharu untuk e-perniagaan dan ekonomi digital.

Ketua Pengarah Jabatan Perdagangan Wilayah Zhejiang, Sheng Qiuping berkata, dengan penggunaan mendalam teknologi maklumat moden di seluruh dunia dan perkembangan pesat ekonomi digital, perdagangan digital yang berasaskan internet berkembang serta mempercepatkan pengoptimuman dan penyepaduan inovasi, industri dan rantaian nilai di seluruh dunia. Ia semakin menjadi cara yang penting dalam mana perdagangan dijalankan dalam era digital ini. Wilayah Zhejiang telah berada di barisan hadapan pencepatan pembangunan format e-perniagaan baharu sambil mengukuhkan kedudukannya sebagai pusat inovasi dan keusahawanan untuk perdagangan perkhidmatan digital dengan mewujudkan sejumlah pemimpin global dalam sektor ini. Wilayah ini mengambil pendekatan berbagai aspek untuk menukar model pembangunannya, mengoptimumkan struktur ekonominya serta mempercepatkan pendigitalan sepenuhnya sektor perdagangan dan perindustriannya. 

Source: E-Business Expo 2020
Keywords: Banking/Financial Service Computer/Electronics Trade show news