omniture

Shanghai Electric Pamer Penyelesaian Tenaga Pintar di Ekspo Perindustrian Antarabangsa China di Hari Pembersihan Dunia

Shanghai Electric mempersembahkan pameran Bandaraya Pintar, Tenaga Pintar, Pengeluaran Cerdas dan Pengangkutan Cerdas di ekspo
Shanghai Electric
2020-09-22 16:10 318

SHANGHAI, 22 September 2020 /PRNewswire/ -- Shanghai Electric memberi tanggapan yang kuat di Ekspo Perindustrian Antarabangsa China ke-22 ("Pameran Perindustrian Shanghai"), yang berlangsung pada 15-19 September di Pusat Konvensyen dan Pameran Kebangsaan Shanghai. Syarikat ini mempersembahkan pameran mengenai Bandaraya Pintar, Tenaga Pintar, Pengeluaran Cerdas, dan Pengangkutan Cerdas seiring dengan tema Pameran "Kecerdasan, Keterhubungan – Pembangunan Industri Pendaya Baharu."

 

 

Tahun ini, Ekspo Industri Shanghai menerapkan mod pameran baharu dengan "luar talian sebagai utama dan dalam talian sebagai pelengkap." Ekspo ini meliputi sembilan kawasan pameran yang berbeza yang termasuk alat mesin dan pemprosesan logam CNC, automasi perindustrian, penjimatan tenaga dan sokongan perindustrian bersama dengan generasi baharu teknologi maklumat dan aplikasi.

Yuanyi, Naib Presiden Shanghai Electric Power Generation Group, berkata, "Kami merangkul masa hadapan yang lebih digital dan cerdas. Hari ini menandakan Hari Pembersihan Dunia ketiga, dan dunia menyeru penyelesaian cerdas untuk menangani isu alam sekitar. Kami berbangga dapat membawakan penyelesaian tenaga pintar bersama dengan penyelesaian pintar lain ke ekspo kerana Shanghai Electric sentiasa bersemangat untuk meneroka penyelesaian cerdas untuk dunia pintar masa hadapan."

Penyelesaian Pintar Shanghai Electric

  • Bandaraya Pintar—Shanghai Electric mempamerkan rantaian perindustriannya yang lengkap dan platform perisian yang berkaitan, yang termasuk pengecas kenderaan tenaga baharu, lif pintar, pelupusan sisa dan penyelesaian lain yang membuka jalan ke masa hadapan yang pintar. Syarikat ini mempamerkan robot pengecas automatik sepenuhnya untuk kenderaan tenaga baharu bernama kod C-POD di pameran ini. Produk ini boleh mengenalpasti kedudukan port pencas kenderaan elektrik melalui modul visual dan memandu pistol pengecas ke port pengecas, menjadikan keseluruhan proses tanpa pemandu.
  • Tenaga Pintar—Shanghai Electric telah membangunkan penyelesaian tenaga yang komprehensif yang menyatukan fototerma, fotovoltan, kuasa angin, penyimpanan tenaga, turbin pintar, pengurusan tenaga pintar dan pengurusan kualiti kuasa. Shanghai Electric telah berjaya membangunkan projek mikrogrid pintar Sanxing di Kampung Xin'an, yang mengubah kampung tersebut menjadi komuniti sifar karbon dengan menggunakan sistem pengurusan komprehensif kualiti kuasa yang dibangunkan sendiri dan teknologi pampasan kuasa reaktif yang maju untuk memastikan kebolehpercayaan bekalan kuasa dan operasi mikrogrid yang sebaik mungkin.
  • Pengeluaran Cerdas—Mempamerkan penerokaannya dalam transformasi digital dalam ekspo ini, Shanghai Electric memanfaatkan pengalaman luasnya dalam kecerdasan buatan untuk membangunkan penyelesaian aplikasi industri dalam kuasa angin, perlindungan alam sekitar, kuasa terma, lif dan industri lain. Syarikat ini mendapat perhatian untuk inovasi dan peranannya dalam "transformasi digital" di Persidangan Kecerdasan Buatan Dunia 2020. Syarikat ini juga memenangi pingat kecerdasan perindustrian pertama dunia,  "Zhanlu Award" dan membina platform penyelesaian digital SEunicloud untuk membantu perusahaan merealisasikan aplikasi internet perindustrian inovatif dengan cepat dan efektif kos dan meningkatkan tahap pendigitalan dan kecerdasan perusahaan.
  • Pengangkutan Cerdas—Shanghai Electric dan Shanghai ShenTong Metro telah bersama-sama meneroka aplikasi 5G dalam kawalan keretapi transit, pengawasan video dan operasi cerdas. Syarikat-syarikat ini juga membincangkan bagaimana untuk melakukan pengoptimuman dan pembangunan sistem landasan magnetik yang tertanam di jalan dan pengesahan kebolehlaksanaan alam sekitar sebenar, sambil menemui penyelesaian baharu untuk transit rel bandar di era 5G, dan menjadikan sistem Transit Keretapi Digital Cerdas (iDRT) sebagai tulang belakang masa hadapan pengangkutan moden melalui penggunaan teknologi rel elektronik maya.

www.shanghai-electric.com 

Video - https://cdn5.prnasia.com/202009/ShanghaiElectric/video.mp4
Logo - https://photos.prnasia.com/prnh/20200424/2786026-1-LOGO?lang=0

Source: Shanghai Electric
Keywords: Environmental Products & Services Green Technology Mining/Metals Oil/Energy Utilities Trade show news