omniture

Kamera pengawasan video 'Wisenet7' Hanwa Techwin peroleh pensijilan keselamatan siber antarabangsa 'UL CAP'

Hanwha Techwin
2020-09-25 09:00 516
  • Kamera pengawasan video rangkaian Wisenet7 proprietari
  • Penilaian keselamatan komprehensif daripada pengesahan produk kepada keupayaan pembangunan perisian
  • Membantu pematuhan kepada dasar keselamatan antarabangsa seperti 'GDPR' Kesatuan Eropah

PANGYO, Korea Selatan, 25 September 2020 /PRNewswire/ -- Syarikat keselamatan global, Hanwha Techwin mengumumkan pada 9 September bahawa ia telah memperoleh pensijilan UL CAP (Program Jaminan Keselamatan Siber), piawaian keselamatan siber antarabangsa, untuk kamera pengawasan video rangkaian yang baru dilancarkannya yang dilengkapi dengan SoC (System on Chip) Wisenet7.

Syarikat keselamatan global, Hanwha Techwin mengumumkan pada 9 September bahawa ia telah memperoleh pensijilan UL CAP (Program Jaminan Keselamatan Siber), piawaian keselamatan siber antarabangsa, untuk kamera pengawasan video rangkaian yang baru dilancarkannya dengan SoC (System on Chip) Wisenet7
Syarikat keselamatan global, Hanwha Techwin mengumumkan pada 9 September bahawa ia telah memperoleh pensijilan UL CAP (Program Jaminan Keselamatan Siber), piawaian keselamatan siber antarabangsa, untuk kamera pengawasan video rangkaian yang baru dilancarkannya dengan SoC (System on Chip) Wisenet7

UL CAP ialah program pensijilan oleh UL, syarikat sains keselamatan global yang terkemuka dengan lebih 127 tahun sejarah. Program ini menilai produk-produk yang boleh dihubungkan ke rangkaian untuk potensi isu keselamatan seperti, kelemahan keselamatan perisian sistem dan perlindungan terhadap ancaman keselamatan.

Oleh kerana program ini menilai bukan hanya produk tetapi juga proses pembangunan perisian yang relevan dan keupayaan pengurusan risiko, hanya segelintir pengeluar dalam industri yang telah menerima pensijilan setakat ini. Hanwha Techwin ialah satu-satunya syarikat keselamatan di Korea yang memperoleh pensijilan ini.

Hanwha Techwin mendapat pensijilan dengan memenuhi kesemua kriteria penilaian yang teliti UL seperti ujian penembusan, kawalan akses, penyulitan, dan kemas kini perisian.

Walaupun secara umumnya diketahui bahawa pemerolehan pensijilan UL CAP boleh mengambil masa selama 8 hingga 10 bulan, Hanwha Techwin hanya memerlukan sekitar tiga bulan. Syarikat ini sentiasa berusaha meningkatkan keupayaannya dengan mewujudkan pasukan keselamatan siber dalaman 'S-CERT' untuk menubuhkan proses pembangunan perisian yang standard bahkan sebelum memohon untuk program ini.

Kamera Wisenet7 proprietari Hanwha Techwin mempunyai penyelesaian keselamatan yang dapat menyimpan data video dengan selamat melalui semua peringkat reka bentuk produk, pengeluaran dan penggunaan sebenar.

Oleh kerana populariti kamera keselamatan rangkaian terus meningkat, kepentingan keselamatan siber juga semakin berkembang di seluruh dunia. Dalam keadaan ini, Hanwha Techwin percaya bahawa pemerolehan pensijilan UL CAPnya akan berfungsi sebagai peluang untuk mengesahkan kedudukannya sebagai peneraju dalam pasaran global.

Ketika program ini menilai keseluruhan sistem yang relevan dengan keselamatan siber, pensijilan ini akan membantu dengan pematuhan dengan dasar-dasar keselamatan global seperti 'Peraturan Perlindungan Data Umum: GDPR' Kesatuan Eropah.

Dalam pasaran global seperti AS, Eropah dan Timur Tengah, bidaan untuk projek dipimpin oleh kerajaan atau organisasi yang kebanyakannya memerlukan pensijilan UL CAP. Dalam sektor swasta, ramai pelanggan juga memeriksa pemerolehan pensijilan apabila membina sistem pengawasan video untuk kemudahan sensitif seperti makmal dan bank.

"Dengan memenangi pensijilan UL CAP, kami kini boleh mempromosi fungsi keselamatan siber kami dengan aktif sebagai salah satu kekuatan Hanwha Techwin," kata sumber di Hanwha Techwin. "Kami akan menyediakan fungsi keselamatan siber yang terbaik dalam produk masa hadapan kami yang boleh dipercayai oleh pelanggan."

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200917/2920356-1?lang=0 

Source: Hanwha Techwin
Keywords: Computer Software Computer/Electronics High Tech Security