omniture

Huawei Perkenal Terminal Optik Kampus Huawei OptiXstar S892E dan Platform Penghantaran Optik Liquid OTN Generasi Seterusnya

Bagi Menaik Taraf Intelligent OptiX Network dan Mempercepatkan Transformasi Digital Industri
Huawei
2020-09-27 10:32 422

SHANGHAI, 27 September 2020 /PRNewswire/ -- Di acara HUAWEI CONNECT 2020 yang diadakan di Shanghai, Huawei memperkenalkan produk baharu sebagai penaiktarafan utama penyelesaian Intelligent OptiX Network berorientasi perusahaannya. Produk baharu ini termasuk Huawei OptiXstar S892E, yang merupakan terminal optik pintar yang direka untuk angkut balik Wi-Fi 6 berkelajuan tinggi dalam kampus perusahaan dan siri Huawei OptiXtrans E6600 yang merupakan platform pengangkut optik pertama dalam industri dengan teknologi Liquid OTN terbina dalam. Produk inovatif ini akan meningkatkan sambungan semua-optik untuk transformasi digital perusahaan.

Richard Jin, Presiden Barisan Produk Penghantaran & Akses Huawei, berkata, "Gentian menggunakan kurang tenaga, mempunyai lebar jalur ultra-tinggi selain selamat dan andal. Dalam senario seperti saling sambungan industri dan kampus perusahaan, gentian optik merupakan medium penghantaran pilihan untuk sambungan pintar dan ini diiktiraf secara meluas dalam industri. Huawei komited untuk membawa teknologi komunikasi optik yang utama dalam industri kepada pelbagai industri, membantu perusahaan membina rangkaian infrastruktur semua-optik dan memudahkan transformasi digital perusahaan."

Ucapan dasar oleh Richard Jin, Presiden Barisan Produk Penghantaran & Akses Huawei
Ucapan dasar oleh Richard Jin, Presiden Barisan Produk Penghantaran & Akses Huawei

Penyelesaian Huawei Intelligent OptiX Network memberi tumpuan pada tiga senario: pusat data semua-optik (Huawei DC OptiX), pengangkut semua-optik (Huawei Single OptiX) dan kampus semua-optik (Huawei Campus OptiX). Sejak pelancarannya, penyelesaian ini telah digunakan secara meluas dalam banyak industri, termasuk kerajaan, kuasa elektrik, pengangkutan, kewangan dan pembuatan serta telah menyediakan perkhidmatan kepada lebih daripada 3800 pelanggan perusahaan dalam lebih 150 negara. Tahun ini, Huawei menaik taraf secara komprehensif penyelesaiannya untuk tiga senario. Bagi pusat data semua-optik, AI mengurangkan tuntutan teknikal ke atas kakitangan O&M, membolehkan jurutera IT mengurus peranti CT. Bagi pengangkut semua-optik, Huawei melancarkan Liquid OTN, yang mencapai penghantaran seragam bagi semua perkhidmatan, mengurangkan kependaman sebanyak 30%. Manakala bagi kampus semua-optik, Huawei melancarkan teknologi 40G PON yang mempunyai kadar tertinggi dalam industri untuk angkut balik Wi-Fi 6 berkelajuan tinggi bagi menyediakan akses gigabit.

Di acara ini, Huawei melancarkan dua produk baharu untuk senario kampus semua-optik dan pengangkut semua-optik global:

Produk pertama ialah Huawei OptiXstar S892E, yang merupakan terminal optik pintar yang direka untuk angkut balik Wi-Fi 6 kampus.

Wi-Fi 6 menjadi lebih tersebar dalam pasaran WLAN perusahaan, namun begitu kadar antara muka udara tingginya 10 Gbit/s + memberi tekanan pada lebar jalur penghantaran, keandalan dan kecekapan penggunaan rangkaian pengangkut. Huawei OptiXstar S892E merupakan terminal optik pertama dalam industri yang menyokong 40G PON. Ia menyokong pertukaran perlindungan pantas dan konfigurasi automatik serta dapat mengendalikan cabaran ini dengan berkesan. Ia direka untuk angkut balik Wi-Fi 6 berkapasiti tinggi dalam senario kampus termasuk perusahaan, sekolah, lapangan terbang dan stadium serta memberi manfaat-manfaat berikut:

Kapasiti tinggi: Huawei OptiXstar S892E memanfaatkan algoritma pengagregatan ultra-mikro bagi memberikan lebar jalur paut naik dan paut turun empat kali ganda lebih tinggi berbanding pendahulunya, lalu memberikan akses Internet bayaran-kesesakan di kampus.

Ketersediaan tinggi: Huawei OptiXstar S892E mempunyai dua port optik 10GE untuk menyokong satu sama lain. Berdasarkan mekanisme Jenis C aktif-aktif pintar, perkhidmatan penting boleh dikenal pasti sekiranya berlaku kegagalan pautan dan pautan boleh ditukarkan dalam 50 ms, bagi memastikan perkhidmatan sentiasa-tersedia.

Konfigurasi pintar: Perkhidmatan boleh disampaikan secara automatik menggunakan mekanisme konfigurasi automatik berasaskan AI, maka ciri pasang-dan-main pada peranti boleh mengkonfigurasi 100 terminal optik berkenaan dalam masa satu minit, lalu menghasilkan kecekapan penggunaan yang jauh lebih baik.

Produk kedua ialah siri Huawei OptiXtrans E6600, yang digunakan untuk membina rangkaian penghantaran pantas yang bertindak sebagai infrastruktur untuk industri-industri vertikal. 

Industri tenaga, pengangkutan, kerajaan, pendidikan, kewangan dan pengilangan kesemuanya kritikal untuk sebuah bandar pintar. Selain daripada adanya O&M dipermudah, rangkaian komunikasi juga harus memenuhi keperluan keselamatan maklumat. Produk siri Huawei OptiXtrans E6600 merupakan platform pengangkut optik pertama dalam industri dengan teknologi Liquid OTN terbina dalam dan menampilkan ciri keandalan tinggi, ketumpatan tinggi dan O&M pintar, melindungi perkhidmatan pengeluaran serta membolehkan semua perkhidmatan dilaksanakan pada satu rangkaian.

Tiga faedah utama ialah:

Keselamatan tinggi: Liquid OTN melindungi pengeluaran perusahaan dan memenuhi keperluan keselamatan dengan berkesan. Tambahan pula. kependaman peranti terjamin adalah kurang daripada 10 ms, yang cukup pantas untuk sistem kawalan misi-kritikal.

Ketumpatan tinggi: Produk ini bersamaan dengan empat jenis peranti legasi dan mengurangkan jejak fizikal sebanyak 60%, lalu dapat memudahkan pengurusan rangkaian.

O&M Pintar: Perangkaian tentuan perisian (SDN) disokong dan iMaster NCE boleh digunakan untuk menyediakan pengurusan, kawalan dan analisis seragam. Penemuan sumber rangkaian visual dan penyediaan perkhidmatan yang pantas dapat meningkatkan kecekapan O&M keseluruhan sebanyak 30% dan fungsi ramalan kesihatan rangkaian mempunyai ketepatan 90%.

Eksekutif-eksekutif daripada industri kuasa elektrik dan automotif juga berkongsi aplikasi rangkaian semua-optik mereka di acara berkenaan. Sejak pelancarannya, Huawei Intelligent OptiX Network telah menyediakan perkhidmatan kepada 3800 pelanggan dalam lebih 150 negara bagi memacu transformasi digital mereka.

HUAWEI CONNECT 2020 ialah acara utama tahunan yang dianjurkan oleh Huawei untuk industri ICT global dan diadakan di Shangai mulai 23 hingga 26 September 2020. HUAWEI CONNECT ialah platform terbuka yang diwujudkan untuk membantu pelanggan dan rakan kongsi kami menavigasi perubahan ini, berkongsi pengalaman dan menjalin kerjasama bagi mencipta nilai baharu. Di acara tahun ini, kami akan meneroka trend dan peluang dalam pendigitan industri; mempamerkan teknologi, produk dan penyelesaian ICT termaju; memberikan anda pandangan pakar mengenai hasil inovasi bersama; dan berkongsi amalan terbaik dalam transformasi digital. Matlamat utama kami adalah untuk membina ekosistem industri terbuka dan baik yang akan memberi manfaat kepada semua pemegang kepentingan dan mencipta nilai baharu untuk semua industri. Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi:

https://www.huawei.com/en/events/huaweiconnect2020/ 

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200924/2927895-1?lang=0

Source: Huawei
Related Links:
Keywords: Computer Hardware Computer Networks Computer Software Computer/Electronics Internet Technology Telecommunications Telecommunications Equipment New products/services