omniture

XCMG Pelbagaikan Pemilikan Ekuiti, Membuka sehingga 49% Ekuiti untuk Lancar Potensi Pasaran

XCMG
2020-09-27 10:45 603
  • Memindahkan ekuiti bernilai 5.4 bilion yuan (US$791 juta) kepada tiga perusahaan pegangan milik negara: Jiangsu Guoxin Investment Group Limited, CCB Financial Asset Investment Co., Ltd. dan BoCom Financial Assets Investment Co., Ltd.
  • Menandatangani perjanjian peningkatan modal dengan 12 rakan kongsi pelabur strategik dan platform pemegang saham pekerja yang berjumlah 15.656 bilion yuan (US$2.29 bilion).
  • 435 anggota pasukan teras XCMG menyumbang 868.5 juta yuan (US$127.39 juta) untuk 2.7183% kepentingan

NANJING, China, 27 September 2020 /PR Newswire/ -- Pengeluar jentera pembinaan terkemuka China, XCMG (SZ: 000425) telah mengumumkan kepelbagaian pemilikan ekuiti pada 22 September di Nanjing, China. Ini menandakan lembaran baharu sejak penubuhan XCMG pada tahun 1989, apabila ia membuka sehingga 49 peratus ekuiti kepada pasaran untuk merangsang potensi pasaran dan membawa peluang baharu.

XCMG Diversifies Equity Ownership, Opening up 49% Equity to Unleash Market Potential.
XCMG Diversifies Equity Ownership, Opening up 49% Equity to Unleash Market Potential.

XCMG berjaya menandatangani perjanjian pemindahan ekuiti berjumlah 5.4 bilion yuan (US$ 791 juta) kepada tiga perusahaan pegangan milik negara - Jiangsu Guoxin Investment Group Limited, CCB Financial Asset Investment Co., Ltd. dan BoCom Financial Assets Investment Co., Ltd., dan sejumlah 15.656 bilion yuan (US$ 2.29 bilion) perjanjian peningkatan modal dengan 12 pelabur strategik dan platform pemegang saham pekerja.

Termasuk dalam perjanjian peningkatan modal, 435 anggota pasukan teras yang diketuai oleh Wang Min, pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif XCMG, telah menyumbang 868.5 juta yuan (US$127.39 juta) untuk kepentingan sebanyak 2.7183 peratus.

"Masa hadapan XCMG harus disegarkan dengan kehidupan dan peluang baharu, ia merupakan pembaharuan yang memberi kesan mendalam dan kepentingan yang besar, dan kami yakin bahawa mekanisme pengurusan baharu ini akan mengukuhkan pembangunan berkualiti tinggi seperti R&D teknologi teras ke pengurusan pasaran," kata Wang.

Kepelbagaian pemilikan ekuiti akan membawa perubahan baharu kepada XCMG melalui semua peringkat, yang merangkumi pengambilan semula pengurusan yang berorientasikan pasaran, memberikan tiga kerusi lembaga kepada 12 pelabur strategik untuk memastikan semakan dan imbangan. XCMG berusaha untuk membuat keputusan yang lebih berpusatkan pasaran serta memperkenalkan pelan insentif pemegang saham pekerja dan ekuiti utama dan melaksanakan pelan perkongsian keuntungan dan mekanisme pemampasan berdasarkan pasaran untuk pengurus profesional, untuk menggalakkan sumbangan tambahan daripada kakitangan teknikal dan pengurusan.

Latar Belakang XCMG 

XCMG ialah syarikat pengeluar jentera berat multinasional dengan sejarah selama 77 tahun. Ia kini berada di kedudukan keempat dalam industri jentera pembinaan dunia. Syarikat ini mengeksport ke lebih daripada 187 negara dan wilayah di seluruh dunia.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: www.xcmg.com, atau laman XCMG di FacebookTwitterYouTubeLinkedIn dan Instagram.

Source: XCMG
Related Stocks:
Shenzhen:000425
Related Links:
Keywords: Auto Banking/Financial Service Construction/Building Machinery Mining/Metals Transportation