omniture

Hisense Mengumumkan Gong Li sebagai Duta Jenama Global

Kekal di tempat pertama selama 16 tahun di Pasaran Televisyen China
Hisense
2020-09-29 12:20 471

QINGDAO, China, 29 September 2020 /PRNewswire/ -- Pada 27 September, Hisense, mengungguli pasaran TV China dengan bahagian pasaran untuk tahun ke-16 berturut-turut dan mengumumkan kerjasamanya dengan Gong Li sebagai duta jenama global beberapa hari selepas pelancaran filem "Leap". Bintang filem antarabangsa Gong Li, yang memimpin pasukan bola tampar wanita China untuk memenangi kejuaraan dunia dalam filem itu, kini memainkan peranan sebagai "The Champion of Television".


Gong Li telah membawa filem China ke pentas antarabangsa. Kerjasama antara Gong Li dan Hisense, yang telah mempromosikan jenama China ke seluruh dunia, memberikan yang terbaik antara satu sama lain. Sebab paling penting memilih Gong Li adalah kerana semangat waja beliau, yang bertepatan dengan kebolehpercayaan dan tumpuan Hisense. Di samping itu, kerjasama ini memberi manfaat kepada aktiviti-aktiviti pemasaran di luar negara. Sebagai salah seorang pelakon kelahiran China yang paling terkenal di dunia, filem beliau "Red Sorghum", "The Story of Qiu Ju" dan "Farewell My Concubine", masing-masing telah memenangi Anugerah Beruang Emas dari Festival Filem Antarabangsa Berlin, Anugerah Singa Emas dari Festival Filem Antarabangsa Venice dan Anugerah Palma Emas dari Festival Filem Antarabangsa Cannes. Beliau juga menjadi Juri di Festival Filem Antarabangsa Venice dan Festival Filem Antarabangsa Tokyo dengan profesionalisme yang tiada tandingannya dalam industri filem China.


Gong Li dikenali sebagai "Ratu", sementara Hisense adalah raja mutlak dalam pasaran TV China. Menurut CMM, organisasi data pihak ketiga yang terkemuka, Hisense mendahului bahagian pasaran TV China dari tahun 2004 hingga tahun 2019. Terutama dalam bidang skrin besar canggih melebihi 80 inci, TV Laser Hisense selesa menduduki tempat pertama dalam bahagian pasaran dan merupakan penguasa mutlak pasaran skrin besar. Sementara itu, TV Hisense telah menjadi peneraju pasaran di negara-negara seperti Jepun, Australia dan Afrika Selatan. Menurut tinjauan yang dikeluarkan oleh Kumpulan Penerbitan Antarabangsa China, Hisense merupakan salah satu jenama China yang paling dikenali oleh warganegara luar negara selama bertahun-tahun.


Kerjasama itu dirancang untuk diumumkan semasa UEFA EURO 2020. Tetapi disebabkan COVID-19, pengumuman telah diumumkan dengan filem. Kerjasama dengan Gong Li adalah kesinambungan daripada penandatanganan Benedict Cumberbatch sebagai duta jenama untuk Piala Dunia 2018. Gong Li berdedikasi dan menghormati kerjaya beliau, dan setiap peranan utama beliau adalah hasil daripada fokus berterusan pada kemahiran lakonannya. Hisense sangat mementingkan teknologi dan kualiti, dan diiktiraf sepenuhnya oleh pengguna di pasaran Jepun, Eropah dan Amerika. Selain itu, sikap tenang dan sederhana Gong Li sangat sesuai dengan Hisense, sebuah syarikat teknologi yang pragmatik. Tema yang menarik daripada poster, "Who is Better Than Me", dengan tepat menyampaikan kekuatan dan keyakinan kedua-dua belah pihak.


Hisense juga melancarkan monitor penyiaran penanda aras canggih yang pertama di China hari ini, yang telah membentuk hubungan nilai dengan imej profesional Gong Li dalam filem dan menunjukkan ketepatan dan keunikan Hisense yang konsisten dalam pemilihan duta jenama.


Source: Hisense
Related Stocks:
HongKong:0921 OTC:HNKLY Shanghai:600060 Shenzhen:000921
Related Links:
Keywords: Computer Hardware Computer/Electronics Consumer Electronics Electronic Components Household Products Household/Consumer/Cosmetics Retail Licensing/marketing agreements