omniture

XCMG Memperkenalkan Teknologi Penyelenggaraan Turapan Mapan Dan Mesra Alam

XCMG
2020-09-29 12:42 417

XUZHOU, China, 29 Sept. 2020 /PRNewswire/ -- Pengilang jentera pembinaan terkemuka XCMG(SHE: 000425) telah berjaya menggunakan teknologi kitar semula sejuk di tempat dengan asfalt berbuih ("Teknologi") pada projek penyelenggaraan bahagian lebuh raya nasional G239 di Xinzhou, Provinsi Shanxi. 

XCMG Introduces Sustainable, Eco-friendly Pavement Maintenance Technology: Cold In-Place Recycling Technology with Foamed Asphalt.
XCMG Introduces Sustainable, Eco-friendly Pavement Maintenance Technology: Cold In-Place Recycling Technology with Foamed Asphalt.

XCMG meluangkan masa enam tahun untuk mengatasi masalah asas dalam penggunaan teknologi mapan, mesra alam, berkecekapan tinggi dalam bidang pemeliharaan turapan, dengan peralatan kitar semula di tempat yang dihasilkan secara domestik, XCMG XLZ2305K. 

Model dengan rizab kuasa yang besar ini, kuasa penggilingan yang kuat digabungkan dengan lebar kitar semula 2.3 meter dapat mencapai kelajuan pembinaan berjalan kaki 6-8 meter per minit untuk memastikan pembinaan yang stabil dan efisien.

Asfalt berbuih memerlukan nisbah air-asfalt yang ketat, dan teknologi kawalan aliran asfalt dan air XLZ2305K adalah kuncinya. Tiga hari selepas pembinaan Xinzhou selesai, keputusan ujian penerasan jalan kitar semula didapati melebihi jangkaan.

Sehingga akhir tahun 2019, jumlah jarak tempuh lebuh raya China mencapai 5 juta kilometer. Walaupun membangun dengan pesat, model penyelenggaraan turapan tradisional mengalami cabaran yang sukar. Teknologi ini akan memberikan penyelesaian yang hebat untuk masalah penyelenggaraan jalan raya seperti kekurangan sumber asfalt dan pembuangan sisa pembinaan jalan raya dan penyelenggaraan.

"China secara tradisional telah bergantung pada import peralatan tersebut. Penggunaan teknologi di seluruh negara, melalui penemuan teknologi berterusan dan R&D peralatan XCMG, pembuatan bertujuan untuk membina asas yang kukuh untuk melanjutkan jangka hayat perkhidmatan jalan raya dan menyokong industri penyelenggaraan turapan China," kata Wang Min, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif XCMG.

XCMG telah mendedikasikan dirinya kepada pembangunan teknologi dan peralatan sejak 2014, khususnya tiga cabaran teknologi utama reka bentuk peranti berbuih, pemanasan elektrik asfalt dan kawalan aliran automatik.

XCMG kini memiliki barisan pembuatan peralatan kitar semula yang lengkap untuk menyediakan perkhidmatan penyelenggaraan turapan untuk pelbagai gred jalan, termasuk kitar semula sejuk di tempat dengan konkrit, asfalt berbuih dan asfalt yang diemulsi.

Mengenai XCMG
XCMG adalah syarikat pembuatan jentera berat multinasional dengan sejarah sepanjang 77 tahun. Ia kini menduduki tempat keempat dalam industri jentera pembinaan dunia Syarikat ini mengeksport ke lebih daripada 187 negara dan wilayah di seluruh dunia. 
Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati: www.xcmg.com, atau laman XCMG di FacebookTwitterYouTubeLinkedIn dan Instagram.


Source: XCMG
Related Stocks:
Shenzhen:000425
Related Links:
Keywords: Auto Construction/Building Environmental Products & Services Green Technology Transportation New products/services