omniture

LONGi menyertai Minggu Iklim NYC 2020 dalam usaha global mencapai dunia bersih-sifar

LONGi Solar
2020-10-02 02:49 1386

XI'AN, China, Oct. 2, 2020 /PRNewswire/ -- Tahun ini, sebagai anggota baharu inisiatif RE100, LONGi, sebuah syarikat teknologi solar terkemuka di dunia yang beribu pejabat di Xi'an, China, menyertai Minggu Iklim NYC 2020 buat julung kalinya. LONGi juga antara senarai syarikat paling berpengaruh di dunia yang komited terhadap tenaga boleh diperbaharui 100% yang dicalonkan untuk Anugerah Kepimpinan RE100 tahun ini.

Pengasas dan Presiden LONGi, Li Zhenguo dijemput untuk berucap pada majlis perasmian acara perubahan iklim antarabangsa yang paling berpengaruh tahun ini. Sebagai satu-satunya pemimpin perniagaan yang mewakili syarikat China dan pengeluar PV utama, Encik Li berkongsi visi mengenai teknologi solar yang membantu dunia menangani perubahan iklim dan menegaskan sekali lagi komitmen LONGi untuk menjadikan tenaga bersih lebih berpatutan dan mudah diakses dengan teknologi progresif dan pengurangan kos.

Li turut dijemput ke perbincangan panel: "Strategi Perniagaan yang sesuai untuk masa depan demi Dunia Bersih-sifar" dengan para pemimpin perniagaan termasuk Marc Engel, Ketua Pegawai Rantaian Bekalan Unilever, Mathias Lelièvre, Ketua Pegawai Eksekutif ENGIE Impact dan Profesor Rebecca M. Henderson dari Sekolah Perniagaan Harvard. Sesi ini dipengerusikan oleh Helen Clarkson, Ketua Pegawai Eksekutif Climate Group.

Li mengulas bahawa "nilai tenaga solar masih diperkecilkan". Selama dekad yang lalu, LONGi komited untuk mengurangkan "Kos Tenaga yang Diselaraskan" dalam penjanaan kuasa PV. Apabila tenaga solar menjadi lebih murah dan lebih mudah diakses, dan dengan teknologi penyimpanan tenaga semakin matang, PV akan lebih kompetitif berbanding sumber tenaga tradisional. Li juga berkongsi "Solar untuk Solar", sebuah inisiatif LONGi yang menggunakan tenaga bersih untuk menghasilkan produk tenaga bersih.

Di panel tersebut, Presiden Li ditanya mengenai tindakan LONGi untuk mempengaruhi dasar alam sekitar. "Apabila LONGi mempertimbangkan laman web untuk kilang baharu kami, bahagian tenaga bersih dalam campuran tenaga tempatan memainkan faktor penting dalam keputusan kamiKami lebih bersedia membuka kilang di lokasi dengan campuran tenaga bersih yang berkadar tinggi, misalnya, di wilayah seperti Provinsi Yunnan di China, yang menyumbangkan 92% tenaga bersih dari grid tempatannya pada masa kini."

Dalam komitmennya dari tenaga bersih, boleh diperbaharui dan hingga ke inisiatif RE100, LONGi telah berjanji untuk mencapai 100% penggunaan elektrik boleh diperbaharui untuk operasi globalnya pada tahun 2028. Selain usaha sendiri dalam menjadikan pembuatan lebih hijau, Encik Li berkata Longi juga akan menggalakkan rakan rantaian bekalan dan pelanggannya untuk mencapai inisiatif RE100 bersama-sama.

Apabila tenaga bersih menjadi lebih murah dan lebih mudah diakses, sektor seperti penyimpanan tenaga, tenaga hidrogen, grid pintar, kitar semula air dan penyahgaraman air laut akan mengalami perkembangan pesat sebagai sebahagian daripada peralihan tenaga yang lebih luas. Menurut Li lagi, perubahan sedemikian akan mencetuskan pertumbuhan transformatif di masa depan.

Semasa acara selama seminggu, LONGi berkongsi teknologi dan penawaran produk terbarunya di pameran dalam talian maya dan berkongsi dengan dengan akhbar strategi LONGi mengenai peralihan tenaga hijau dan trend masa depan sektor PV.

Mengenai LONGi

LONGi, beribu pejabat di Xi'an, China, memberi tumpuan kepada pembuatan produk PV dan menyediakan penyelesaian teknologi tenaga solar. Penawaran produknya terdiri daripada wafer, sel-sel, modul dan PV peralatan kuasa solar untuk sistem kuasa solar. Kumpulan Longi telah berkembang menjadi sebuah syarikat global dengan aset kira-kira AS$8.38 bilion dan lebih daripada AS$4.65 bilion pendapatan tahunan pada tahun 2019.

Source: LONGi Solar
Related Stocks:
Shanghai:601012
Keywords: Alternative Energies Environmental Products & Services Green Technology Oil/Energy Utilities Trade show news