omniture

XCMG dan Sinopec Memantapkan Perkongsian untuk Membawa Kren Berantai Bintang

XCMG
2020-10-02 04:31 623

XUZHOU, China, Oct. 2, 2020 /PRNewswire/ -- Pengilang jentera pembinaan China terkemuka XCMG (SHE: 000425) mencatat kejayaan baharu dalam 10 tahun kerjasama strategiknya dengan Sinopec dengan penghantaran rasmi kren berantai XGC12000 di pangkalan pembuatan bijak XCMG untuk kren berantai, model bersama yang dibangunkan oleh XCMG dan Sinopec yang bakal menjadi antara kren berantai terbaik di pasaran.

XCMG and Sinopec Co-developed XGC 88000 Working on One of Ningxia Coal Industry Sites.
XCMG and Sinopec Co-developed XGC 88000 Working on One of Ningxia Coal Industry Sites.

Ini merupakan kren berantai keempat yang dilancarkan dari XCMG dari perkongsian menyeluruh XCMG dan Sinopec yang ditubuhkan pada tahun 2010, selepas XGC88000, kren berantai terbesar di dunia dengan kapasiti 4,000 tan, dan produk bintang XGC28000 (2,000 tan) dan XGC16000 (1,250 tan).

XGC12000 merupakan model penanda aras 800-tan yang akan menyertai kedudukan tertinngi dalam industri mengangkat dan pengangkutan. Aspek teknologi tinggi XGC12000 merangkumi struktur duo-joran unik yang sebelum ini digunakan pada XGC88000, yang membolehkan XGC12000 mengangkat berat 110 tan pada satu joran dan 122 tan pada joran berganda pada ketinggian kerja 168+12 meter. Spesifikasi mengangkat berat yang paling kuat akan memenuhi pelbagai permintaan pemasangan peminat di bawah 3.5MW. Model itu kini sedang bekerja di tapak pembinaan projek tenaga angin di Yuncheng di Provinsi Shanxi.

"Sejak sedekad lalu, XCMG dan Sinopec telah membina perkongsian seteguh keluli. Kedua-dua syarikat berjaya menghasilkan produk yang lebih baik untuk menyokong pelbagai projek pembinaan. Kerjasama R&D strategik kami telah membangunkan produk kren berantai berkualiti tinggi yang telah menunjukkan prestasi cemerlang di pasaran dan kami yakin akan membawa lebih banyak keajaiban kepada industri ini dengan kerjasama kami dalam perjalanan selama 10 tahun akan datang," kata Wang Min, Pengerusi XCMG.

XCMG telah memperkukuhkan usaha R&D bersama yang strategik dengan rakan kongsi, bersama membangunkan produk-produk baru yang memberi manfaat kepada pembangunan semua pihak dalam jangka masa panjang.

Syarikat itu telah menandatangani perjanjian kerjasama dengan CRRC (Perbadanan Saham Kereta Api China), antara syarikat peralatan pengangkutan kereta api terbesar di dunia, untuk membangunkan enjin yang selamat dan boleh diandalkan untuk peralatan jentera pembinaan landasan serta mewujudkan R&D bersama dan pangkalan pengeluaran.

Mengenai XCMG

XCMG adalah syarikat pembuatan jentera berat multinasional dengan sejarah sepanjang 77 tahun. Ia kini menduduki tempat keempat dalam industri jentera pembinaan dunia Syarikat ini mengeksport ke lebih daripada 187 negara dan wilayah di seluruh dunia.

Sila kunjungi: laman www.xcmg.com, atau XCMG di FacebookTwitterYouTubeLinkedIn dan Instagram.

Source: XCMG
Related Stocks:
Shenzhen:000425
Related Links:
Keywords: Auto Machinery Mining/Metals Transportation Contracts