omniture

Kemenangan Penuh Choirock Mecard dalam Semua Pertikaian Paten Global terhadap Spin Master

Choirock Contents Factory Co., Ltd.
2020-10-09 17:16 929

SEOUL, Korea Selatan, 9 Okt. 2020 /PRNewswire/ -- Jenama mainan Mecard, yang dibangunkan dengan teknologi proprietari milik syarikat mainan Korea Choirock Contents Factory Co., Ltd., memperoleh kemenangan sepenuhnya dalam semua pertikaian paten global terhadap Spin Master, Ltd., sebuah syarikat mainan global Kanada.

Pada tahun 2018, Spin Master menyaman syarikat mainan AS, Mattel, Inc., di Amerika Syarikat, Kanada, Australia, dll., menuduh bahawa mainan Mecard melanggar paten "Bakugan" Spin Master. Mattel mengedarkan mainan Mecard di negara-negara tersebut melalui lesennya yang diperoleh dari Choirock. Tetapi kemasukan Mecard ke pasaran global terhalang oleh tindakan undang-undang Spin Master. 

Pada bulan Mac 2019, sebagai tindak balas terhadap tuntutan mahkamah Spin Master, Choirock memfailkan petisyen semakan inter parte kepada Lembaga Perbicaraan dan Rayuan Paten Amerika Syarikat (PTAB), mencabar kesahihan tiga paten "Bakugan" AS Spin Master. Master Spin mendakwa bahawa Mecard melanggar ketiga-tiga paten ini. Pada bulan September 2020, PTAB memutuskan bahawa semua tuntutan yang dicabar bagi setiap paten "Bakugan" adalah tidak dapat dipatenkan. Sangat jarang PTAB membatalkan semua tuntutan yang dicabar dari beberapa paten keluarga seperti yang berlaku dalam hal ini. Dengan mengesahkan bahawa paten Spin Master "Bakugan" tidak mempunyai hak paten kerana ia tidak lebih daripada teknologi mainan yang dibangunkan atau sudah diketahui sebelumnya, keputusan ini memberikan kemenangan sepenuhnya kepada Choirock.

Sebelum keputusan ini, Mahkamah Itali (EU) dan Mahkamah Agung China juga memutuskan bahawa paten EU Spin Master tidak dapat dipatenkan dan bahawa mainan "Mecard" tidak melanggar paten Spin Master China. Khususnya, Mahkamah Milan Itali memutuskan bahawa tuntutan utama paten EU Spin Master yang menyerupai seperti yang digunakan oleh Spin Master dalam litigasi yang lain adalah tidak dapat dipatenkan. Begitu juga, Choirock memenangi tuntutan pelanggaran hak paten yang dikemukakan oleh Spin Master di Mahkamah Agung China. Kemenangan di China ini mengesahkan bahawa paten "Mecard" mempunyai keaslian dan kreativiti mereka yang tersendiri dan sama sekali berbeza dengan paten "Bakugan". Oleh itu, Choirock telah berjaya mengatasi semua halangan yang berkaitan dengan paten Spin Master "Bakugan" dalam perniagaan globalnya untuk mainan "Mecard".  Mainan "Mecard" menggunakan mekanisme unik yang mengubah permainan dengan mengangkat kad dalam keadaan permukaan bawah kad terdedah.  Mekanisme ini adalah yang pertama seumpamanya di dunia.

Choirock memiliki hak harta intelek yang berkaitan dengan permainan "Mecard". Choirock mengumumkan bahawa "berdasarkan kemenangan kami dalam pertikaian Spin Master, yang telah menghalang perniagaan syarikat, syarikat itu akan bertemu dan berbincang dengan pelbagai rakan di seluruh dunia untuk mempercepat pelancaran semula Mecard di pasaran global. Choirock menyatakan bahawa "syarikat akan terus memantapkan hak patennya untuk mainan Mecard berkenaan mekanisme unik mereka yang mendedahkan permukaan bawah kad ketika melakukan transformasi." Choirock juga menyatakan bahawa "seperti pertikaian Spin Master, syarikat akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana pernyataan yang tidak wajar berkaitan kesalahan pelanggaran terhadap Choirock dan aktif akan melindungi IP sendiri.

Mengenai Choirock

Choirock Contents Factory Co., Ltd. ialah pencipta dan penyedia kandungan terkemuka di Korea. Choirock sangat mahir dalam perancangan dan pembangunan mainan, animasi, dan perniagaan perlesenan dan berdedikasikan terhadap penciptaan kandungan unik dan inovatif seperti Turning Mecard®, Dino Mecard®, Ghost Mecard®, Bbasha Mecard®, Hello Carbot®, Hello Carbot Koong®, Hello Carbot Mini®, SofyRuby®, My Friend Koriri®, Bite Choicar® antara lainnya. Choirock komited untuk menyediakan 'Keseronokan Bermain' kepada anak-anak dan keluarga. Lawati kami dalam talian di www.choirockcf.com.

Logo - https://photos.prnasia.com/prnh/20201007/2942563-1LOGO?lang=0

 

Source: Choirock Contents Factory Co., Ltd.
Keywords: Computer/Electronics Household/Consumer/Cosmetics Retail Toys Legal issues