omniture

Bama Tea Mengadakan Sidang Kemuncak Jenama Teh Untuk Mempromosikan Anxi Tieguanyin

Bama Tea
2020-10-15 03:23 422

QUANZHOU, China, 15 Okt. 2020 /PRNewswire/ -- Syarikat teh China, Bama Tea Co., Ltd. mengadakan sidang kemuncak jenama untuk memperlihatkan kepelbagaian teh Tieguanyin mereka, sejenis teh oolong, dan membincangkan pembangunan industri tersebut di Fujian pada 10 Okt.

Tieguanyin tea products of Bama Tea have been leading sales in China for 11 consecutive years.
Tieguanyin tea products of Bama Tea have been leading sales in China for 11 consecutive years.

"Institut Penyelidikan Industri Teh Bama" yang ditubuhkan pada sidang kemuncak tersebut, ialah projek pengindustrian pertanian yang dilancarkan oleh Akademi Sains Pertanian Fujian pada 2020. Mereka merancang untuk membina 10 institut penyelidikan dalam industri yang berbeza pada tahun ini, dan "Institut Penyelidikan Industri Teh Bama" merupakan yang pertama dalam industri teh. Bama Tea akan bekerjasama dengan Institut Penyelidikan tersebut untuk meningkatkan sistem penstandardan industri teh dari segi penanaman teh, pemprosesan, logistik, jualan dan pengurusan.

The "Bama Tea Industry Research Institute" was established at the tea brand summit.
The "Bama Tea Industry Research Institute" was established at the tea brand summit.

Di China, Tieguanyin telah diminum selama 300 tahun. Sebagai wakil dengan Tieguanyin daripada jenama peringkat kebangsaan yang mempunyai warisan budaya tak ketara, Bama Tea telah mempromosikan teh Tieguanyin dengan baik ke seluruh dunia. Pada 2018, Bama Tea telah dipilih untuk menghidangkan teh Cina kepada pemimpin China dan India di Tasik Timur, Wuhan. Pada 2017, Bama Tea telah dihidangkan di dua acara antarabangsa, Sidang Kemuncak BRICS di Xiamen dan Festival Kesenian Antarabangsa Laluan Sutera Maritim di Quanzhou.

Teh Cina menjadi semakin popular di kalangan orang ramai di seluruh dunia. Kerajaan China juga telah mendaftarkan jenama "Anxi Tieguanyin" di lebih daripada 40 negara dan wilayah di seluruh dunia, dan memainkan peranan penting dalam pertukaran budaya asing negara saya. Wang Wenli, Presiden Bama Tea berkata, "Produk teh Tieguanyin daripada Bama Tea telah mendahului jualan di China selama 11 tahun berturut-turut. Dalam era penjenamaan teh yang lemah dan homogenisasi produk teh, adalah penting untuk memulakan dengan produk baik yang berbeza untuk menjadi satu jenama besar."

A tea brand summit to showcase the variety Tieguanyin tea of Bama Tea.
A tea brand summit to showcase the variety Tieguanyin tea of Bama Tea.

Mengenai Bama Tea

Kilang dan ladang teh Bama Tea terletak di Wilayah Anxi, sebuah wilayah di kawasan perbandaran Quanzhou, di Fujian, China. Bama Tea kini mempunyai lebih 1,800 kedai di China, iaitu salah satu rantaian penjualan teh yang terbesar di China. Bama Tea sering terlibat dalam acara pertukaran budaya di luar negara dan telah mempromosikan budaya teh Cina di 69 bandar di 24 negara di seluruh dunia.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20201012/2946426-1-a?lang=0
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20201012/2946426-1-b?lang=0
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20201012/2946426-1-c?lang=0

Source: Bama Tea
Related Links:
Keywords: Beverages Non-Alcoholic Beverages Retail Trade show news