omniture

GWM Mengumumkan Pasaran Pelancaran Pertama dan Ciri Keselamatan Lanjutan untuk Pikap NOER Baharu

GWM
2020-10-21 10:12 368

BEIJING, 21 Okt 2020 /PRNewswire/ -- GWM (601633.SS/02333.HK), pengeluar pikap dan SUV terkemuka di dunia, telah mengumumkan bahawa pikap baharu mereka, NOER, yang namanya diumumkan baru-baru ini di Auto China 2020, akan dilancarkan dahulu di Australia, Afrika Selatan, Arab Saudi dan Chile, yang mempertingkatkan daya saing GWM dalam pasaran-pasaran ini.


Pikap POER baharu akan menampilkan ciri-ciri keselamatan pintar tambahan. Dengan posisi sebagai pikap generasi baharu yang pintar dan selamat untuk pengguna di seluruh dunia, kelebihan daya saing utama POER terletak pada integrasi dan penggunaan teknologi keselamatan yang lebih pintar. Dengan memberikan pengalaman pemanduan yang lebih pintar kepada pengguna, GWM ingin menjadikan POER kuasa baharu dalam pasaran pikap aliran utama.

Di samping ciri Apple CarPlay, Bantuan Kekal Lorong (LKA), dan Amaran Keluar Lorong (LDW) yang diumumkan sebelum ini, POER akan turut dilengkapi dengan Amaran Trafik Lintas (CTA), Brek Kecemasan Autonomi (AEB) dan Bantuan Kelajuan Pintar (ISA). Ciri-ciri bantuan pemanduan canggih yang terkemuka di pasaran ini melambangkan teknologi bantuan pemanduan pintar terkini, yang bukan sahaja meningkatkan kemudahan malah turut memantapkan keselamatan secara keseluruhan. Konfigurasi khusus untuk setiap model pasaran akan diumumkan oleh setiap pasaran masing-masing.

GWM baru-baru ini mengumumkan transformasi mereka daripada syarikat automobil China menjadi syarikat teknologi mobiliti global. Daripada inovasi teknologi dalam R&D hinggalah kepada naik taraf berterusan terhadap keupayaan pembuatan, GWM secara menyeluruh mempertingkatkan semua aspek pengeluaran untuk menghasilkan produk berkualiti tinggi dengan teknologi yang lebih baik.

Model pikap POER global GWM dibuat di kilang mereka di Chongqing, yang beroperasi pada 2019 sebagai tapak pengeluaran proses lengkap GWM yang kelima. Ia juga merupakan sebuah kilang pintar, yang mempunyai pembuatan pintar, logistik pintar dan operasi digital untuk mencapai satu sistem maklumat pintar yang menyelaraskan R&D, pengeluaran, bekalan, jualan, sumber manusia, kewangan dan bahan-bahan. Bengkel kimpalan kilang tersebut mempunyai 98 robot kimpalan dengan kadar automasi 100%. Manakala, dua barisan pengeluaran penghentakan berkelajuan tinggi automatik berskala besar di bengkel penghentakan menampilkan ciri Auto Die Change (ADC) satu kunci. Sistem Set Parts Supply (SPS) dan Kenderaan Panduan Automatik (AGV) di bengkel pemasangan telah mencapai kadar automasi 70%. Dengan menerapkan Perancangan dan Penjadualan Lanjutan (APS), Sistem Pelaksanaan Pengeluaran (MES), dan sistem lain, kilang tersebut turut melaksanakan penyelarasan perancangan pengeluaran, kawalan proses kreatif, pengurusan kualiti, pengurusan peralatan, penyelarasan rantaian bekalan, pengumpulan maklumat dan integrasi peralatan, yang merealisasikan sepenuhnya pembuatan pintar.

Mengenai GWM

GWM ialah pengeluar SUV dan pikap yang terkemuka di dunia. Syarikat tersebut disenaraikan di Bursa Saham Hong Kong pada 2003 dan Bursa Saham Shanghai pada 2011. Dengan empat jenama, termasuk HAVAL, WEY, ORA dan Pikap GWM, pengeluar kereta tersebut mengeluarkan kenderaan konvensional dan juga tenaga baharu dan menumpukan pada kategori SUV dan trak pikap. GWM boleh secara berasingan menyokong komponen terasnya, termasuk enjin dan transmisi. Pada 2019, GWM telah menjual 1,058,648 kenderaan baharu, peningkatan sebanyak 1.43% tahun demi tahun, melebihi paras satu juta untuk tahun keempat berturut-turut.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati https://www.gwm-global.com/

Source: GWM
Related Stocks:
HongKong:2333 OTC:GWLLY Shanghai:601633
Keywords: Auto Banking/Financial Service Transportation New products/services Trade show news