omniture

Forest City Merangkul Gelaran Model Global Perlindungan Persekitaran Ekologi Pesisir, Memenangi SCAHSA Untuk Kali Ke-5

Country Garden Forest City
2020-10-22 15:45 89

SHENZHEN, China, 22 Okt. 2020 /PRNewswire/ -- Forum Global mengenai Penempatan Manusia, Sesi Tahunan ke-15 Forum Global mengenai Penempatan Manusia (GFHS 2020) dianjurkan dalam format maya sebagai peringatan Urban Oktober pada 15-16 Oktober 2020, dengan temanya "Pemulihan dan Transformasi Pasca Pandemik: Bandar Bingkas, Planet Sihat". Duta Anwarul K. Chowdhury, Pengerusi GFHS, Bekas PBB Setiausaha Agung dan Perwakilan Tinggi menyampaikan ucapan pembukaan.

Sebagai kemuncak mesyuarat tahunan ini, "Majlis Anugerah Bandar Lestari dan Penempatan Manusia 2020" (SCAHSA 2020) diadakan pada petang 16 Oktober. Forest City, yang terletak di Johor, Malaysia, telah memenangi "Anugerah Bandar Lestari dan Penempatan Manusia 2020 (SCAHSA) Model Global Perlindungan Persekitaran Ekologi Pesisir", kerana pembinaan dan pembangunan ekosistem hijau bandar yang cemerlang, mematuhi konsep perlindungan alam sekitar sepanjang perancangan, pembinaan, pembangunan dan operasi bandar.

Semasa majlis penganugerahan, Dr. Awni Behnam, Bekas Penolong Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Presiden Kehormat Institut Laut Antarabangsa (IOI), mengumumkan bahawa Forest City dianugerahkan "Model Global Perlindungan Persekitaran Ekologi Pesisir". Ramai tetamu semasa majlis itu mengiktiraf Forest City di atas pencapaiannya. Dr. Ralph D. Wahnschafft, Penasihat Kanan mengenai Dasar Pembangunan Lestari Forum Global mengenai Penyelesaian Manusia (GFHS), menegaskan bahawa pembangunan mampan memerlukan pelaburan jangka panjang yang berterusan, dan City Forest melakukannya dengan mengguna pakai teknologi hijau dalam proses reka bentuk dan pembinaan untuk mewujudkan ruang yang lebih sesuai didiami. Mr. Alex Camprubi, Ahli Jawatankuasa Teknikal Persatuan Habitat Asia dalam status perundingan dengan PBB (ECOSOC), memuji langkah-langkah perlindungan ekologi dan persekitaran Forest City yang konsisten, yang bukan sahaja mencerminkan sepenuhnya rasa tanggungjawab sosial korporat, tetapi juga mencapai pembangunan operasi bandar dan ekologi hijau yang seimbang.

Mr. Alex Camprubi, Ahli Jawatankuasa Teknikal Persatuan Habitat Asia dalam status perundingan dengan PBB (ECOSOC) bersama Dr. Kelly Wang, Timbalan Pengurus Besar Bahagian Country Garden Luar Negara dan SAR, wakil dari Forest City
Mr. Alex Camprubi, Ahli Jawatankuasa Teknikal Persatuan Habitat Asia dalam status perundingan dengan PBB (ECOSOC) bersama Dr. Kelly Wang, Timbalan Pengurus Besar Bahagian Country Garden Luar Negara dan SAR, wakil dari Forest City

Ini merupakan tahun kelima berturut-turut Forest City menerima anugerah antarabangsa ini. Pada tahun 2019, Forest City memenangi "Anugerah Bandar Pintar Hijau Global" untuk bangunan hijau dan pembangunan bandar pintarnya. Pada tahun 2018, Forest City memenangi "Anugerah Model Global Integrasi Bandar-Industri", dan sistem IBS bangunan perindustriannya memenangi "Model Global Taman Perindustrian Bangunan Hijau (IBS Park)" pada tahun 2017. Pada tahun 2016, Forest City memenangi gelaran "Anugerah Penempatan Manusia Global bagi Perancangan Dan Reka Bentuk".

Forest City - Model Global Perlindungan Persekitaran Ekologi Pesisir 2020
Forest City - Model Global Perlindungan Persekitaran Ekologi Pesisir 2020

Pada bulan September 2020, Forest City menerbitkan Pelan Tindakan Pembangunan Ekologi Forest City semasa pelancaran Dewan Pameran Fasa 1 Muzium Eko. Rancangan ini menggariskan tujuan dan sasaran pembangunan, operasi dan pengurusan bandar eko daripada awal pembangunan projek pada tahun 2014 ke masa depan. Mengikut rancangan ini, Forest City akan melaksanakan pembangunan infrastruktur hijau sebagai landasan, memanfaatkan industri teknologi tinggi untuk meningkatkan pembangunan ekonomi bandar, dan akhirnya menjadi sebuah bandar hijau dan meriah dengan industri dan budaya yang pelbagai.

Gambaran keseluruhan Forest City
Gambaran keseluruhan Forest City

Dr. Kelly Wang, Timbalan Pengurus Besar Bahagian Country Garden Luar Negara dan SAR, menerima anugerah bagi pihak Forest City. Menurut beliau: "Forest City sentiasa mematuhi pembangunan lestari, dengan fokus kepada pembangunan seimbang bandar dan persekitaran semula jadi, dan melaksanakan rancangan pembangunan ekologi hijau secara bertahap. Perlindungan ekologi pantai adalah antara kawasan terpenting untuk dilindungi. Dewan pameran fasa 1 Forest City Muzium-Eko yang dilancarkan tahun ini menunjukkan pencapaian Forest City dalam pembinaan bandar hijau dan perlindungan ekologi pantai. Forest City bersedia bekerjasama dengan golongan yang berkongsi pendapat yang sama di seluruh dunia untuk membina Bandar yang Berdaya Tahan, dan berkongsi Planet yang Sihat. Saya berharap City Forest boleh menjadi tuan rumah majlis besar-besaran ini satu hari nanti!"

Forest City dibangunkan bersama oleh Country Garden dan Esplanade Danga 88 Sdn Bhd (EDSB) dengan sokongan kerajaan Johor. Ia terletak secara strategik di Wilayah Pembangunan Iskandar yang berkembang pesat, di Malaysia, seterusnya menyuntik satu lagi sumber pertumbuhan di ASEAN. Ia terletak berdekatan dengan laluan kedua Tuas, merangkumi sekitar 30 KM2, termasuk empat pulau buatan manusia, resort golf dan taman perindustrian IBS. Forest City akan menjadi bandar futuristik hijau dan pintar yang menggabungkan reka bentuk persekitaran, konsep perancangan integrasi industri untuk mewujudkan ekosistem ruang hidup dan bekerja yang ideal, nyaman dan berasaskan teknologi.

Source: Country Garden Forest City
Related Stocks:
HongKong:2007 OTC:CTRYY
Keywords: Banking/Financial Service Environmental Products & Services Green Technology Overseas Real Estate (non-US) Real Estate Awards Trade show news