omniture

Thousand Cities Strategic Algorithms Memberi Jawapan kepada Kebimbangan Ekonomi Pasca-Wabak Semasa Mesyuarat IMF/Bank Dunia RBWC dengan Penyelesaian Makroekonomi yang Didorong oleh Data

Thousand Cities
2020-10-23 19:12 126

WASHINGTON, 23 Oktober 2020 /PRNewswire/ -- Reinventing Bretton Woods Committee (RBWC) baru-baru ini menjadi tuan rumah buat pertama kalinya untuk Mesyuarat Musim Luruh IMF/Bank Dunia - – "Ekonomi Pandemik: Peranan Data". Thousand Cities Strategic Algorithms (TCSA) telah dijemput sebagai ahli panel dan pakar terkemuka dalam bidang teknologi mata wang berdaulat.

Mesyuarat IMF/Bank Dunia RBWC
Mesyuarat IMF/Bank Dunia RBWC

Mesyuarat Musim Luruh IMF/Bank Dunia yang berlangsung selama seminggu ini dihadiri oleh pihak berkuasa bank pusat global, seperti Ketua Perangkaan di Bank of International Settlements, serta gabenor dan wakil bank pusat dari Jepun, Kanada, Singapura, Sepanyol, Republik Czech, Armenia, Afrika Selatan, Brazil, Mexico dan Peru. Para hadirin membincangkan peningkatan kepentingan pembuatan dasar dipacu data selepas wabak dan berkongsi visi mereka untuk membina daya tahan ekonomi melalui inovasi kewangan dan teknologi.

Dalam berdepan cabaran ekonomi sejagat yang dikongsi oleh pihak berkuasa global ini, Encik Adkins Zheng, Ketua Pegawai Algoritma TCSA, mengemukakan teori makroekonomi inovatif dan penyelesaian teknologi data untuk menghadapi cabaran ekonomi global.

Untuk melawan kekalutan yang semakin meningkat dan membina rangka kerja ekonomi global yang mampu melakukan pertumbuhan endogen yang mampan, pasukan penyelidik TCSA telah mencapai dua kejayaan asas dan penting dalam usaha mencapai "kepintaran data ekonomi" nasional untuk pembuat dasar global:

Pertama sekali, TCSA membangunkan rangka kerja makroekonomi algoritma dan boleh didigitalkan sepenuhnya yang mampu menyegerakkan dan mengintegrasikan ekonomi nasional, data fiskal dan monetari/kewangan negara. Rangka kerja ini menginovasikan standard statistik antarabangsa sedia ada seperti "SNA, GFS dan MFSMCG."

Kedua, TCSA telah mengatasi cerutan teknologi dalam pengkomputeran kuantiti ekstrem set data granular berskala nasional. Banyak negara telah mengemukakan konsep "kepintaran data ekonomi" nasional tetapi tidak dapat mengatasi kekurangan kuasa pemprosesan dan kos pelaburan modal. Sistem data TCSA telah mencipta struktur algoritma yang lebih ringkas yang membentuk asas rangkaian data generasi akan datang yang sangat efisien, berorientasikan logik dan menjimatkan kos.

Menurut laporan, jabatan Hal Ehwal Global TCSA telah menubuhkan pasukan petugas berbahasa Inggeris, Rusia, Sepanyol dan Arab untuk menyediakan perkhidmatan perundingan cemerlang kepada pelbagai entiti ekonomi.

Source: Thousand Cities
Keywords: Banking/Financial Service Computer/Electronics Financial Technology