omniture

Meletakkan Asas Agar Lapangan Terbang Shenzhen Menjadi "Lapangan Terbang Masa Depan" dengan Huawei UPS

Huawei
2020-10-29 12:43 1864

SHENZHEN, China, 29 Okt. 2020 /PRNewswire/ -- Lapangan terbang Shenzhen, lapangan terbang kelima terbesar di China dan hab penerbangan antarabangsa bertaraf dunia, telah memilih Huawei untuk bekerjasama dalam projek utama pelaksanaan Lapangan Terbang Masa Depan Fasa II: naik taraf sistem Bekalan Tenaga Tidak Terputus (UPS). Naik taraf seperti itu memberikan asas tenaga yang kukuh untuk membina lapangan terbang masa depan yang pintar, serta membina semula platform infrastruktur Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT).

Malah, momentum ini tidak menunjukkan tanda-tanda akan menjadi perlahan: Bahkan, Lapangan Terbang Shenzhen adalah satu-satunya lapangan terbang di China yang mengambil bahagian dalam program rintis "Lapangan Terbang Masa Depan" Persatuan Pengangkutan Udara Antarabangsa (IATA). Untuk merealisasikan program ini, sejumlah besar projek naik taraf dan pembinaan semula berorientasikan masa depan sedang dilaksanakan.

UPS warisan lapangan terbang semakin lapuk dan menyebabkan meningkatnya kadar kerosakan. Memburukkan lagi keadaan ini, terdapat kekurangan alat ganti kerana peralatan asal telah dihentikan pengeluarannya. Dan kerja-kerja penyelenggaraan sangat bergantung pada pengeluar peralatan asal yang menimbulkan risiko berpotensi yang serius. Ringkasnya, cabaran-cabaran ini menjejaskan usaha Lapangan Terbang Shenzhen untuk membina lapangan terbang masa depan yang pintar.

Dengan tujuan untuk menjadi penanda aras bagi lapangan terbang masa depan, Lapangan Terbang Shenzhen menetapkan piawaian yang tinggi untuk penggantian UPSnya dan berpendapat peralatan baharu harus memimpin evolusi masa depan industri. Ia juga  memerlukan pembekal yang mempunyai pengalaman luas dalam jaminan henti-ganti, untuk menjamin proses operasi.

Dengan reka bentuk modular dan berbilang-lewahan yang menghilangkan satu titik kegagalan dan memastikan kelancaran perkhidmatan utama, UPS modular Huawei telah pun diuji dalam industri ini. Fungsi amaran komponen yang proaktif Kecerdasan Buatan (AI) -- seperti kapasitor dan kipas -- peralihan Operasi dan Penyelenggaraan (O&M) daripada pencegahan pasif kepada proaktif. Selanjutnya, semua modul dapat ditukar ketika sedang aktif dan dapat diganti dalam masa lima minit apabila berlaku ralat yang mempermudah lagi O&M. Manfaat tersebut meyakinkan Lapangan Terbang Shenzhen bahawa penyelesaian UPS Huawei memenuhi syarat mereka untuk jaminan lapangan terbang masa depan dan memilih siri UPS5000 Huawei untuk naik taraf tersebut.

Pada pukul 03:00 pagi 18 Julai, pasukan Lapangan Terbang Shenzhen dan Huawei menyelesaikan henti-ganti dalam talian UPS kedua tanpa ralat, hanya dalam masa 13 hari selepas henti ganti pertama yang berjaya, dan lima hari lebih awal berbanding rancangan asal. Ini bermakna bahawa terdapat momentum untuk 24 set UPS berikutnya untuk dihenti-ganti dan digunakan. Secara keseluruhan, terdapat 30 sistem UPS bersaiz sederhana dan besar akhirnya akan digunakan di sepuluh bilik pengedaran kuasa yang terletak di seberang terminal dan di Pusat Teknologi Maklumat (ITC).

Huang Biao, Pengurus Besar Pusat Pengurusan Digital Lapangan Terbang Shenzhen, berkata: "Henti-ganti projek yang berjaya bermaksud bahawa kejayaan kita bukanlah satu kebetulan. Dengan sokongan Huawei, tahap penyelenggaraan sistem UPS lapangan terbang dinaikkan ke tahap baharu. Ini juga membuktikan bahawa jika proses penggantian hos UPS lama berpotensi tinggi dijalankan dan penyelesaiannya dirumuskan dengan betul, oleh itu henti-ganti UPS dalam talian akan dapat dilaksanakan dan dikendalikan. Semua ahli pasukan lapangan terbang yakin dengan henti-ganti seterusnya dan jaminan masa depan O&M. Melihat ke masa depan, saya berharap Huawei akan terus menggunakan produk dan perkhidmatan terbaiknya untuk membantu Lapangan Terbang Shenzhen membina hab penerbangan antarabangsa, terus bergerak ke arah matlamat 'Lapangan Terbang Masa Depan,' dan merealisasikan visi strategik untuk memimpin kumpulan lapangan terbang dengan pengurusan dan inovasi global yang cemerlang secepat mungkin."

Pengiktirafan dan kepercayaan pelanggan adalah pendorong di sebalik inovasi dan usaha berterusan Huawei untuk terus maju. Tidak dapat dinafikan, Huawei UPS berusaha untuk membangun ke arah frekuensi tinggi, modularisasi, dan kecerdasan.

Mengenai Huawei

Huawei ialah penyedia infrastruktur teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) dan peranti pintar global yang terkemuka. Dengan penyelesaian bersepadu di empat domain utama – rangkaian telekomunikasi, IT, peranti pintar, dan perkhidmatan awan – kami komited membawa digital kepada setiap orang, rumah dan organisasi untuk dunia yang cerdas dan terhubung sepenuhnya.

Portfolio produk, penyelesaian dan perkhidmatan hujung ke hujung Huawei adalah kompetitif dan selamat. Melalui kerjasama terbuka dengan rakan ekosistem, kami menghasilkan nilai yang berkekalan untuk pelanggan kami, bekerja untuk memperkasakan orang ramai, mempertingkatkan kehidupan di rumah, dan menginspirasikan inovasi dalam pelbagai bentuk dan saiz organisasi.

Di Huawei, inovasi memfokus kepada keperluan pelanggan. Kami membuat banyak pelaburan dalam penyelidikan asas, memberikan tumpuan pada penemuan ulung teknologi yang memacu dunia ke hadapan. Kami mempunyai lebih daripada 194,000 pekerja, dan kami beroperasi di lebih daripada 170 negara dan rantau. Ditubuhkan pada 1987, Huawei ialah sebuah syarikat swasta yang dimiliki sepenuhnya oleh para pekerjanya.

Untuk maklumat lanjut sila kunjungi Huawei dalam talian di www.huawei.com.

 

Source: Huawei
Related Links:
Keywords: Computer/Electronics