omniture

Shanghai Electric ialah Pengimpal Dandang Tar Arang Batu Blok-1 2x660mw Projek Loji Kuasa sambil Memperkasakan Pengimpal Tempatan

Shanghai Electric
2020-10-29 16:07 89

SHANGHAI, 29 Okt. 2020 /PRNewswire/ -- Shanghai Electric ("Syarikat") (SEHK: 02727, SSE: 601727), pengeluar dan pembekal peralatan penjanaan tenaga elektrik, peralatan industri dan perkhidmatan integrasi terkemuka di dunia, telah mencapai kejayaan seterusnya dengan bermulanya proses pematerian permukaan pemanasan dandang Tar Arang Batu Blok-1 2x660MW Projek Loji Kuasa di Pakistan. Syarikat ini juga mengadakan pertandingan pematerian antara pengimpal untuk mendorong dan memberi kuasa kepada pekerja tempatan untuk menunjukkan kepakaran profesional mereka di bawah semangat bimbingan untuk mencapai kesempurnaan.

 

Pertandingan pematerian dengan seramai 8 pengimpal Cina dan Pakistan di lokasi telah diadakan sebagai sebahagian daripada latihan yang sedang berterusan, dan tiga tempat teratas dimenangi oleh pengimpal China dan pengimpal Pakistan.

"Kami gembira untuk melihat pengimpal kami melaksanakan tugas-tugas pematerian sukar dalam peraduan ini, dan kami melihat ini sebagai sebahagian daripada latihan berterusan kami untuk pekerja menyampaikan hasil yang berkualiti," kata Qian Xiaolei, Pengurus PR projek.

Para peserta dikehendaki menyelesaikan beberapa misi dalam masa 40 minit, termasuk tugas-tugas seperti menukar mesin kimpalan, penyahpepijatan kimpalan, penyambungan plat dan pengimpalan menegak plat. Peserta dinilai berdasarkan 12 aspek utama seperti bentuk kimpalan, ketinggian sisa kimpalan, perbezaan lebar, ubah bentuk sudut dan pembentukan akar, yang selaras dengan peraturan kimpalan antarabangsa.

Projek ini telah memasuki tahap pemasangan peralatan ketika Syarikat memulakan proses pematerian permukaan pemanasan dandang.

Peraduan ini diadakan ketika Shanghai Electric meningkatkan lagi kehadirannya di Pakistan. Syarikat telah mengatasi cabaran dalam membina projek tersebut ekoran persekitaran industri di Pakistan yang kurang berkembang dan bekalan peralatan dan bahan binaan telah kekurangan di tengah-tengah wabak Covid-19.

Untuk memastikan proses pembinaan yang lancar, Syarikat secara aktif telah menyelaraskan personel dan bekalan, dan membawa masuk kumpulan profesional pemasangan ke tapak ini. Pasukan ini memeriksa keadaan pembinaan dengan teliti, merancang pemasangan permukaan pemanasan, dan memastikan pengimpal berkelayakan untuk melakukan kerja tersebut. Setelah penilaian menyeluruh, Shanghai Electric berjaya melaksanakan kerja pematerian dandang unit 1 dengan 29 sambungan dikimpal dalam Projek ini, yang layak digunakan.

Mengenai Shanghai Electric

Shanghai Electric Group Company Limited (SEHK: 02727, SSE: 601727) terutamanya terlibat dalam merancang, membuat dan menjual peralatan kuasa dan peralatan industri. Ia menumpukan pada Perniagaan Peralatan Tenaga termasuk pembuatan dan penjualan peralatan penjanaan tenaga arang batu, peralatan penjanaan tenaga gas, peralatan tenaga nuklear, peralatan tenaga angin, peralatan penyimpanan tenaga, peralatan kimia kelas atas, grid kuasa dan penyelesaian sistem bekalan kuasa pintar industri, Perniagaan Peralatan Industri termasuk pengeluaran dan penjualan lif, motor elektrik bersaiz sederhana dan besar, peralatan pembuatan pintar, bahagian asas industri, peralatan perlindungan alam sekitar, peralatan perindustrian pembinaan dan Perniagaan Perkhidmatan Bersepadu termasuk tenaga, perlindungan alam sekitar dan automasi kejuruteraan dan perkhidmatan, perkhidmatan Internet industri, perkhidmatan kewangan, perkhidmatan perdagangan antarabangsa, perkhidmatan harta tanah mewah, dll.

Pautan Berkaitan
www.shanghai-electric.com

Source: Shanghai Electric
Related Stocks:
HongKong:2727 OTC:SIELY Shanghai:601727
Keywords: Electrical Utilities Machinery Mining/Metals Utilities