omniture

GCash mengatasi jenama popular dalam kedudukan aplikasi tempatan

GCash
2020-11-24 14:08 83

MANILA, Philippines, 24 November 2020 /PRNewswire/ -- Sebagai aplikasi kewangan teratas di Filipina pada masa ini, GCash juga telah muncul sebagai salah satu jenama teratas di Filipina, mengatasi aplikasi popular yang lain.

Pemeringkatan data dari App Annie, pakar pemeringkatan aplikasi global terkemuka, menunjukkan bahawa GCash merupakan antara aplikasi teratas dari segi pengguna yang aktif dari Januari hingga September 2020 di kedua-dua pengguna Android dan iOS, dan telah mencatatkan pertumbuhan pengguna aktif aplikasi yang luar biasa sebanyak 130 peratus pada bulan September berbanding awal tahun.

GCash juga menyatakan bahawa muat turun bulanan dalam beberapa bulan terakhir telah meningkat sehingga 270 peratus jika dibandingkan dengan awal 2020.

Data baharu dari App Annie memperkukuhkan kedudukan GCash sebagai aplikasi kewangan No. 1 di negara ini. Dengan ini, GCash, jenama digital Filipina yang membanggakan, membuktikan bahawa ia dapat berjalan dengan baik berbanding dengan jenama global teratas dan kini terbenam dalam gaya hidup digital orang Filipina setiap hari.

"Kami di GCash berbangga dengan peristiwa penting ini, kerana kami mahu memperkasakan lebih banyak orang dengan perkhidmatan kewangan digital yang berbeza yang dapat mereka manfaatkan," kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif GCash, Martha Sazon.

"Tetapi yang terpenting, kami dapat melihat keperluan orang Filipina mendapatkan perkhidmatan yang membolehkan mereka berfungsi dan melakukan aktiviti seharian mereka walaupun mereka berada di rumah. Selain daripada mempunyai kekuasaan untuk membeli-belah di rumah dengan selesa, mereka juga ingin melakukan tugas mereka yang lain secara dalam talian - dan GCash berada di sini untuk memenuhi keperluan tersebut, "tambahnya.

GCash mempunyai lebih dari 26 million pengguna pada masa ini.

Semakin ramai orang Filipina menggunakan GCash sebagai rakan kongsi dalam kehidupan seharian mereka, terutamanya dalam keadaan normal baharu ini. GCash menawarkan banyak perkhidmatan kewangan digital kepada orang Filipina, yang boleh membantu mereka dengan pembayaran bil, membuat simpanan, penghantaran wang, dan meminjam wang, antara lain.

GCash yang semakin menghampiri menjadi jenama digital global teratas merupakan refleksi kepada peningkatan kepopularan kewangan digital di tengah pandemik ini.

Mengatasi jenama global utama di negara ini, GCash sangat yakin untuk lebih dibenamkan dalam masyarakat Filipina dan cara hidup sebagai kaedah untuk menyesuaikan diri dengan gaya hidup normal yang baharu.

"Semakin kita mendalami gaya hidup dan ekonomi menginap di rumah, semakin ramai orang Filipina akan menumpukan perhatian untuk menyelaraskan anggaran perbelanjaan dan pengurusan kewangan mereka, dan mendapatkan alat terbaik yang dapat membantu mereka melakukannya," kata Sazon.

"GCash menyediakan akses demokratik ke teknologi kewangan atau fintech untuk mempermudahkan mereka mengatasi cabaran ketidakstabilan kewangan pada masa-masa yang mencabar ini," tambahnya.

Selain pembayaran tanpa sentuh dan pemindahan wang, pengguna GCash juga boleh membuat pembayaran untuk bil mereka, membeli muat naik, membuat simpanan wang, meminjam wang, melabur, dan mendapatkan insurans di antara banyak perkhidmatan kewangan lain.

Globe Fintech Innovations Inc. (Mynt), yang mengendalikan GCash, adalah sebahagian daripada syarikat portfolio 917Ventures, syarikat inkubator korporat terbesar di Filipina yang dimiliki sepenuhnya oleh Globe Telecom Inc.

GCash boleh dimuat turun di Google Play Store dan Apple App Store. Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati https://www.gcash.com/.  

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Winsley Bangit
Ketua Pegawai Pelanggan
GCash – (Mynt - Globe Fintech Innovations, Inc.)
Tingkat 8, W. Global Center, 9th Avenue corner 30th Street
Bonifacio Global City (BGC), Taguig, Philippines
Landline: +63 2 7967848
E-mel: corpcomm@mynt.xyz

Untuk kemas kini terkini, lawati halaman media sosial GCash:

https://www.facebook.com/gcashofficial 
https://www.instagram.com/gcashofficial 
https://twitter.com/gcashofficial  

Tentang Mynt

Mynt merupakan perkongsian antara Globe Telecom, Ayala Corporation, dan Ant Financial, yang menyediakan penyelesaian teknologi kewangan berinovatif dan penyelesaian pertama terulung di dunia kepada pengguna, saudagar, dan organisasi. Visinya adalah untuk membolehkan akses kewangan untuk pengguna dan saudagar dengan mengganggu saluran tradisional melalui perkhidmatan teknologi kewangan digital. Ia mengendalikan dua syarikat teknologi kewangan GCash, perkhidmatan pembayaran mikro yang mengubah telefon bimbit menjadi dompet maya untuk pemindahan wang yang selamat, cepat, dan mudah, dan Fuse, sebuah syarikat pinjaman berasaskan teknologi yang membolehkan orang Filipina untuk mendapatkan pinjaman mikro ditukar terus menjadi pinjaman perniagaan tanpa syarat tradisional yang ditetapkan oleh bank dan institusi pinjaman lain. Untuk maklumat lanjut, lawati mynt.xyz.

Source: GCash
Related Links:
Keywords: Banking/Financial Service Computer/Electronics Mobile Entertainment Telecommunications Survey, Polls & Research Financial Technology