omniture

Xinhua Silk Road: Wuliangye menyertai pemimpin perniagaan China untuk mempromosikan produktiviti digital di Asia Pasifik

Xinhua Silk Road
2020-11-24 19:48 129

BEIJING, 24 November 2020 /PRNewswire/ -- Jawatankuasa Ekonomi Digital Majlis Perniagaan APEC China telah ditubuhkan secara rasmi pada 19 November di Beijing pada Forum CEO APEC China 2020 dengan pengeluar baijiu terkemuka China iaitu Wuliangye menjadi ahli pengasas dan pengerusi syarikat Li Shuguang telah dipilih sebagai Naib Pengerusi jawatankuasa tersebut.

Upacara perasmian Jawatankuasa Ekonomi Digital Majlis Perniagaan APEC China diadakan di Beijing, ibu negara China, pada 19 November.
Upacara perasmian Jawatankuasa Ekonomi Digital Majlis Perniagaan APEC China diadakan di Beijing, ibu negara China, pada 19 November.

Forum CEO APEC China 2020, dianjurkan bersama oleh Majlis untuk Promosi Perdagangan Antarabangsa China, Dewan Perniagaan Antarabangsa China dan Majlis Perniagaan APEC China, dengan tema produktiviti digital. Melalui perbincangan mendalam mengenai peranan teknologi digital dalam mempercepatkan peningkatan produktiviti pada masa-masa baru, forum tersebut menyampaikan kebijaksanaan China dalam membangunkan ekonomi digital. 

Wuliangye membuat debut di Forum Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) APEC China 2020.
Wuliangye membuat debut di Forum Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) APEC China 2020.

Sebagai ahli pengasas Jawatankuasa Ekonomi Digital Majlis Perniagaan APEC China, Wuliangye akan terus mempercepatkan transformasi digital dan bekerjasama dengan anggota lain untuk lebih mendalami integrasi ekonomi digital dengan ekonomi sebenar dalam usaha mewujudkan momentum baharu untuk pemulihan ekonomi dan pembangunan sosial rantau Asia Pasifik.

Sebagai rakan strategik forum ini, Wuliangye mempamerkan sepenuhnya daya tarikan budaya minuman keras China yang unik di platform kerjasama antarabangsa utama dan pada masa yang sama menunjukkan keazaman yang teguh untuk membantu mendorong pembangunan dan kerjasama saling menguntungkan di rantau Asia Pasifik.

Dengan jenama yang terkenal sebagai wakil minuman keras China, Wuliangye secara aktif mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti yang diadakan semasa forum, dan membongkar daya tarikan budaya minuman keras China.

Selain itu, Wuliangye juga pembekal minuman keras khusus untuk forum dan telah mendapat pujian daripada para tetamu yang menghadiri forum ini kerana rasa minuman kerasnya dan budaya yang unik.

Pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/317748.html

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Banking/Financial Service Beer, Wine & Spirits Beverages Computer/Electronics Trade show news Financial Technology