omniture

"Cloud Open Day" Stesen Tenaga Hidro Huaneng Lower Sesan 2 China berlangsung

China Huaneng Group
2020-11-26 18:11 133

BEIJING, 26 November 2020 /PRNewswire/ -- Acara "Cloud Open Day" Stesen Tenaga Hidro Huaneng Lower Sesan 2 China telah diadakan pada 23 November 2020. Bertemakan "Energize where you are", acara ini mempamerkan stesen jana kuasa tenang, yang juga merupakan stesen terbesar di Kemboja, dengan pemandangan panorama. Taing Rinith, seorang wartawan dari Khmer Times, membawa orang ramai melawat loji jana kuasa untuk memeriksa operasinya, pembendungan wabak dan langkah-langkah jaminan bekalan kuasa, pemeliharaan biodiversiti, penempatan semula dan pelaksanaan CSR, dan menceritakan kisah bagaimana CHNG mematuhi prinsip persahabatan, keikhlasan, merangkumi manfaat bersama dan prinsip berkongsi pencapaian pertumbuhan melalui perbincangan dan kerjasama di Kemboja. Dia juga menjelaskan penetapan model baru yang boleh mengekalkan kerjasama tenaga China-Kemboja yang telah membawa keputusan menang-menang, dan dengan setia melaksanakan tanggungjawabnya untuk merapatkan hubungan orang ke orang antara China dan Kemboja.

Hari Terbuka Stesen Tenaga Hidro Huaneng Lower Sesan 2 China
Hari Terbuka Stesen Tenaga Hidro Huaneng Lower Sesan 2 China

Miheng, seorang penduduk tempatan menceritakan bahawa, "Kami tidak pernah kembali ke kampung lama sejak kami pindah ke kampung pendatang. Di sini kami mempunyai jalan yang bagus, rumah yang elok, dan perigi baharu, dan loji jana kuasa telah membina grid elektrik untuk kampung ini. Harga bekalan elektrik juga lebih murah. Kehidupan kami sekarang jauh lebih baik."

"Huaneng Group China akan terus berpegang teguh pada prinsip berkongsi pencapaian pertumbuhan melalui perbincangan dan kerjasama, meningkatkan kerjasama tenaga hijau di seluruh negara BRI, memenuhi syarat pembangunan tenaga dan peralihan negara tuan rumah, menyediakan tenaga yang selamat, bersih, efisien dan pintar dan penyelesaian elektrik di bawah prinsip pengkomersialan, mendorong seluruh rantai pelaburan, pembinaan, operasi, teknologi, perkhidmatan dan piawaian industri menjadi global, akhirnya merealisasikan hasil menang-menang ", kata Lin Weijie, Ketua Ahli Ekonomi Huaneng Group China.

 

Source: China Huaneng Group
Keywords: Computer/Electronics Internet Technology Oil/Energy Utilities