omniture

Xinhua Silk Road: Red Xifeng debut di NEXT Summit (Sky 2020), menyebarkan budaya minuman keras China melalui kerjasama

Xinhua Silk Road
2020-11-30 09:42 46

BEIJING, 30 Nov 2020 /PRNewswire/ -- Red Xifeng, produk penyuling mewah China Xifeng Liquor, memulakan debutnya di Sidang Kemuncak NEXT (Sky 2020) pada hari Rabu sebagai ketua rakan kongsi acara tersebut.

 

Dihoskan bersama oleh NEXT Federation dan Agen Berita China Economic Information Service (CEIS) Xinhua, NEXT Summit (Sky 2020) bertemakan "Sharing Advantaged Resource", idea yang diambil oleh para peserta yang sangat penting bagi dunia masa kini iaitu "alami perubahan mendalam yang tidak terlihat dalam satu abad".

"Kita harus berkongsi sumber yang bermanfaat untuk memperkuat kerjasama antarabangsa, mempromosikan liberalisasi perdagangan dan pelaburan serta memudahkan 'situasi menang-menang'," kata Zhang Zheng, Pengerusi Kumpulan Xifeng dalam ucaptama yang disampaikan pada acara tersebut.

Sebagai pelopor dan wakil minuman keras berperisa Feng, Xifeng Liquor mempunyai warisan teknologi selama 3,000 tahun dan merupakan salah satu daripada empat jenama minuman keras China yang mendapat sambutan baik di dalam dan luar negara.

Dr. Don Brash, bekas Gabenor New Zealand Reserve Bank, Pengerusi ICBC (New Zealand), menandatangani botol arak Red Xifeng di Sidang Kemuncak NEXT (Sky 2020) pada 25 November 2020.
Dr. Don Brash, bekas Gabenor New Zealand Reserve Bank, Pengerusi ICBC (New Zealand), menandatangani botol arak Red Xifeng di Sidang Kemuncak NEXT (Sky 2020) pada 25 November 2020.

Pada tahun 2019, ia telah melancarkan barisan produk baru "Red Xifeng" yang mensasarkan pasaran mewah. Hasil penjualan Xifeng Liquor melonjak sehingga 20.3 peratus pada tahun 2019 menjadi 6 bilion yuan di tangga teratas dan kumpulan itu kini menuju penjualan sepuluh bilion yuan dalam tempoh tiga tahun.

"Minuman keras China adalah pembawa warisan dan inovasi budaya Cina yang penting, dan banyak perusahaan minuman keras China dipasarkan di luar negara bukan hanya untuk penjenamaan dan penerokaan pasaran, tetapi juga untuk memperkenalkan budaya minuman keras dan budaya masyarakat China kepada dunia," kata Zhang, turut menyatakan bahawa melalui platform mewah seperti Sidang Kemuncak NEXT, Xifeng Liquor mensasarkan untuk mempromosikan minuman keras terkenal China di peringkat global, dan menonjolkan jenama China di pentas dunia.

Sidang Kemuncak NEXT tahun ini (Sky 2020) diadakan untuk memperingati solidariti, keberanian dan sumbangan manusia dalam memerangi wabak COVID-19 dan untuk mempromosikan inovasi global, kerjasama serta kemampanan, dan ianya berlangsung secara dalam talian dan di luar talian.

Sesi Sidang Kemuncak NEXT sebelumnya telah diadakan di Auckland pada tahun 2017, di Hangzhou pada tahun 2018 dan di Dubai pada tahun 2019.

Lihat pautan asal: http://sen.imsilkroad.com/p/317867.html

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Banking/Financial Service Beer, Wine & Spirits Beverages Publishing/Information Service Trade show news