omniture

ZTE sokong Ncell selesaikan penyelenggaraan rangkaian pencegahan di Kem Pangkalan Everest

ZTE Corporation
2020-12-01 15:09 77

SHENZHEN, China, 1 December 2020 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), penyedia bertaraf antarabangsa yang utama bagi penyelesaian telekomunikasi, perusahaan dan teknologi pengguna untuk Internet Mudah Alih, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menyokong Ncell bagi menyiapkan penyelenggaraan rangkaian pencegahan dengan jayanya di cerun selatan Kem Pangkalan Everest (EBC) di altitud 5,363 meter, memastikan kualiti liputan rangkaian berjarak 2000 meter di sekitar EBC yang selanjutnya.

ZTE sokong Ncell selesaikan penyelenggaraan rangkaian pencegahan di Kem Pangkalan Everest
ZTE sokong Ncell selesaikan penyelenggaraan rangkaian pencegahan di Kem Pangkalan Everest

Stesen utama mercu tanda Ncell ialah stesen utama yang eksklusif dan tertinggi di cerun bahagian selatan EBC. Sejak beroperasi pada tahun 2010, ia telah menyediakan perkhidmatan rangkaian yang berkualiti tinggi untuk penduduk tempatan dan juga pendaki.

Bagi operasi dan penyelenggaraan (O&M) rangkaian, jurutera ZTE telah menangani pelbagai kesukaran alam sekitar seperti altitud tinggi, angin ribut serta suhu rendah dan akhirnya menyelesaikan O&M rangkaian pencegahan berkenaan termasuk penggantian peralatan kuasa, penyelenggaraan rangkaian tanpa wayar dan pengangkutan serta pengoptimuman kualiti rangkaian.

Stesen utama mercu tanda tersebut dikuasakan sebahagian besarnya oleh tenaga suria dan bateri tunggu-sedia. Memandangkan ia terletak di altitud tinggi dengan kawasan persekitaran yang dahsyat, penyelenggaraan stesen utama tersebut benar-benar sukar. Secara keseluruhan, terdapat 10 stesen utama yang terletak di kawasan Taman Negara Sagarmatha Nepal, yang mana kesemuanya dibina dan diselenggarakan oleh ZTE. Sejak tahun 2010, stesen utama tersebut terus menyediakan perkhidmatan rangkaian mudah alih sepanjang masa untuk penduduk tempatan mahupun pendaki.

Menuju ke hadapan, Ncell akan bekerjasama dengan ZTE bagi mencapai liputan rangkaian mudah alih seluruh laluan Gunung Everest.

Sebagai rakan kongsi Ncell yang dipercayai dan penting, ZTE telah bekerjasama dengan Ncell selama lebih daripada sepuluh tahun untuk menyediakan perkhidmatan rangkaian tanpa wayar, rangkaian teras dan rangkaian pengangkutan di Nepal, memenuhi lebih daripada 60% keperluan perniagaan rangkaian tanpa wayar Ncell. 

ZTE ialah penyedia sistem telekomunikasi maju, peranti bergerak dan penyelesaian teknologi perusahaan kepada pengguna, pengendali, syarikat dan pelanggan sektor awam. Syarikat ini komited dalam menyediakan pelanggan dengan inovasi hujung-ke-hujung bersepadu untuk memberikan kecemerlangan dan nilai apabila sektor telekomunikasi dan teknologi maklumat bergabung. Tersenarai di bursa saham Hong Kong dan Shenzhen (kod saham H-Share: 0763.HK / Kod saham A-Share: 000063.SZ), ZTE menjual produk dan perkhidmatannya di lebih daripada 160 buah negara.

Hubungan Media:

Margaret Ma
ZTE Corporation
Tel: +86 755 26775189
Emel: ma.gaili@zte.com.cn

Source: ZTE Corporation
Related Stocks:
HongKong:0763 OTC:ZTCOY Shenzhen:000063
Related Links:
Keywords: Computer Networks Computer/Electronics Internet Technology Telecommunications Telecommunications Carriers and Services Telecommunications Equipment