omniture

Anugerah Red Dot untuk identiti jenama Geberit

Geberit North and South East Asia
2020-12-03 09:22 37

SINGAPORE, 3 Disember 2020 /PRNewswire/ -- Geberit telah dianugerahkan Anugerah Red Dot yang termasyhur di peringkat antarabangsa untuk Reka Bentuk Jenama & Komunikasi. Anugerah ini berorientasikan identiti jenama baharu, yang mencerminkan arah strategi dan perkembangan model perniagaan.

“Design Meets Function” and “Know-How Installed”: With the expansion of its product portfolio, Geberit is aiming the brand at end users as well as trade professionals. This is symbolised by the products in the Geberit ONE bathroom series, which combine Geberit’s expertise behind the wall and in front of the wall.
“Design Meets Function” and “Know-How Installed”: With the expansion of its product portfolio, Geberit is aiming the brand at end users as well as trade professionals. This is symbolised by the products in the Geberit ONE bathroom series, which combine Geberit’s expertise behind the wall and in front of the wall.

"Dengan kemasukannya ke dalam perniagaan seramik sejak enam tahun yang lalu, Geberit - hingga kini dikenali terutamanya oleh profesional dagangan sebagai jenama yang kukuh dalam teknologi sanitari - menguatkan portfolio produknya dan dengan itu menyasarkan pasaran dan kumpulan sasaran baharu," jelas Dr. Martin Baumüller, Ketua Bahagian Pemasaran & Jenama di Geberit. "Dengan sedemikian, kami menggabungkan pengetahuan teknik 'dalaman' dengan kemahiran 'luaran' dan juga menarik minat pengguna akhir dengan jenama. Ini dapat dilihat dalam strategi jenama baharu kami."

"Kepakaran Pemasangan" dan "Reka Bentuk Bertemu Fungsi"

Walaupun pernyataan asas "Memasang Pengetahuan" menyasarkan kumpulan B2B seperti jurutera sanitari dan tukang paip, pernyataan baharu "Reka Bentuk Bertemu Fungsi" telah menarik minat pereka dalaman, arkitek, bilik pameran dan pengguna. Penyusunan semula dari B2B ke B2B2C ini adalah perlu berikutan kemasukan Geberit ke dalam perniagaan seramik pada tahun 2015.

Memenangi hati juri Red Dot sepenuhnya

Menurut juri Anugerah Red Dot, evolusi jenama ini telah menjadi lambang contoh yang mengagumkan. Geberit bukan lagi jenama sanitari, tetapi juga jenama am.

Geberit muncul dengan ciptaan produk yang menarik dan berfungsi secara estetik yang bertujuan memenuhi keperluan dan kehendak pengguna di bilik mandi.

Terdapat juga sebutan khas untuk DNA jenama yang kukuh. Imej jenama B2B2C baharu digunakan di peringkat antarabangsa di semua peringkat pemasaran, termasuk kempen pemasaran, bilik pameran, konsep titik jualan (POS), acara dan pameran perdagangan untuk memastikan identiti yang seragam dan mengembangkan lagi jenama ini di pasaran.

Anugerah Red Dot

Anugerah Red Dot merupakan salah satu pertandingan reka bentuk paling berprestij di dunia, dengan lebih daripada 18,000 penyertaan setiap tahun dari lebih 70 buah negara. Bukan hanya produk yang diberikan anugerah, tetapi juga jenama perintis dan projek komunikasi.

Tentang Geberit

Geberit Group yang beroperasi di peringkat global merupakan peneraju Eropah dalam bidang produk sanitari. Beribu pejabat di Switzerland, Geberit memberikan nilai tambah yang unik untuk teknologi sanitari dan seramik bilik mandi. Rangkaian pengeluaran globalnya merangkumi 29 fasiliti pengeluaran. Dengan pekerja seramai 12,000 orang di 50 buah negara, Geberit menjana penjualan berjumlah 3.1 bilion CHF pada tahun 2019. Saham Geberit disenaraikan di Bursa Saham Switzerland (SIX Swiss Exchange) dan telah dimasukkan ke dalam Indeks Pasaran Swiss sejak 2012.

Source: Geberit North and South East Asia
Keywords: Advertising Household Products Household/Consumer/Cosmetics Retail Awards