omniture

Makluman Media: Kimpton Maa-Lai Bangkok melancarkan untuk pertama kali di Asia ulasan hotel yang taktil

Dengan kerjasama artis dan pereka barang kemas pelbagai disiplin Thai
IHG Hotels & Resorts
2020-12-04 10:00 156

SINGAPURA, 4 Disember 2020 /PRNewswire/ -- Jenama butik mewah IHG, Kimpton® Hotels & Restaurants, meraikan pembukaan harta tanah yang pertamanya di Asia Tenggara, dengan kempen pelbagai aspek bertajuk "Meet The Human Difference". Didorong oleh keinginan jenama untuk menjalin hubungan manusia yang tulus melalui perincian yang disusun dengan teliti dan penyampaian yang berseni, kempen ini berpusat di sekeliling pengalaman unik dua pencipta Thai yang tinggal di Kimpton Maa-Lai Bangkok. "Reminiscence" oleh artis pelbagai disiplin,Torlarp Larpjaroensook, dan "Blooming Wings" oleh pereka barang kemas Supatchana Limwongse, merangkumi interaksi peribadi dan tanpa skrip dengan pasukan Kimpton. Pada masa yang sama, reka bentuk hotel yang seronok dan menonjol serta hidangan makanan bertaraf dunia menawarkan suasana yang memberi inspirasi kepada ulasan hotel yang mengasyikkan ini.

Untuk melihat Siaran Berita Multimedia, sila klik: https://www.prnasia.com/mnr/IHG_202011.shtml

Reminiscence by Torlarp Larpjaroensook
Reminiscence by Torlarp Larpjaroensook

 

Blooming Wings by Supatchana Limwongse
Blooming Wings by Supatchana Limwongse

 

 

 

Torlarp Larpjaroensook
Torlarp Larpjaroensook

Memperkenalkan Torlarp Larpjaroensook, Artis Pelbagai Disiplin

"Sebagai seorang artis, visi saya adalah untuk mencipta seni menggunakan objek harian di sekeliling kita dan untuk menggambarkan objek yang kelihatan biasa dengan cara yang berbeza, memberi nilai baharu.

Semasa saya tinggal di Kimpton Maa-Lai Bangkok, saya bertemu dengan Cef Nui dan berbual dengannya berkenaan minat saya tentang seni dan kitaran tinggi. Dia mengejutkan saya pada keesokan harinya dengan hidangan khas yang menggunakan setiap bahagian kelapa, sebagai satu tanda penghargaan kepada perbualan kami. Ia mungkin kelihatan remeh, tetapi ia menyentuh perasaan saya dan akhirnya mengilhami karya saya.

'Menggabungkan bahan-bahan biasa untuk mencipta seni -- Saya mengaitkan idea menggunakan objek memasak dan objek hidangan harian seperti kuali, bekas, atau mangkuk untuk mencipta sesuatu yang luar biasa.

Arca ini bukan sahaja mencerminkan falsafah seni saya, tetapi juga bertujuan untuk menghubungkan mereka yang mempunyai minat yang sama untuk menggunakan semula bahan secara kreatif untuk mengelak pembaziran dan mencari keindahan dalam perkara sederhana."

 

 

Supatchana Limwongse
Supatchana Limwongse

Memperkenalkan Supatchana Limwongse, Pereka Barang Kemas, dan Pengasas dan Pengarah Pereka di Jewellery Brand La Orr

"Sebagai seorang pereka barang kemas, saya cuba untuk menginterpret semula budaya tradisional Thai menjadikannya seperti perhiasan harian. Bagi saya, aksesori bukan sahaja menarik, tetapi boleh juga menceritakan sesuatu apabila anda melihatnya.

Kinnaree adalah kisah dongeng Thai yang diberitahu oleh ibu bapa saya sebagai cerita waktu tidur ketika saya masih muda. Itulah kisah yang saya dan pelayan bar Lolo menjalin persahabatan semasa perbualan kami di Ms.Jigger. Bagi saya, Kinnaree melambangkan kebahagiaan, dan ia juga menggema perasaan saya ketika Lolo memberikan buku itu sebagai hadiah.

Karya yang saya cipta merupakan satu interpretasi yang diilhamkan dari cerita dongeng itu yang mempunyai empat elemen utama -- burung, wanita, hutan, dan bunga. Ciptaan itu menenun di dalam semua aspek ini - dari tekstur, bentuk dan warna, hingga perasaan yang ditimbulkan oleh imaginasi saya. Bahan utama merupakan sutera Thai, digayakan dengan tekstur berangin seperti bulu, dan kemudian digabungkan dengan bentuk logam yang dinamik, menyerupai sayap terbang.

Visi saya adalah untuk memimik keadaan Kinnaree yang tinggal dengan aman di hutan yang berlimpah, seperti juga keadaan barang kemas saya yang akan kekal di Kimpton Maa-Lai Bangkok."

Memperkenalkan Perbezaan Manusia di Kimpton Maa-Lai Bangkok

"Di Kimpton, orang yang anda temui dan perhubungan manusia yang anda lakukan mengubah cara anda menginap. Sudah tentu, pembukaan hotel ini merupakan satu tenaga cinta sejati dan kerjasama tanpa mengharapkan ganjaran bagi ramai orang sejak 18 bulan terakhir. Ciptaan oleh Torlarp dan Supatchana adalah ulasan yang tulus ikhlas dan peribadi dari tempat penginapan mereka di mana kami sangat gembira dapat berkongsi bersama semua tetamu kami," kata Patrick Both, Pengurus Besar, Kimpton Maa-Lai Bangkok.

Kedua-dua ciptaan Torlarp dan Supatchana akan kekal dipamerkan di Kimpton Maa-Lai Bangkok, dengan karya seni Torlarp dipamerkan di Stock Room, dan karya seni Supatchana dipamerkan di Maa-Lai Lounge. Tonton video penuh di sini dan akses biodata pencipta dan aset kempen di sini.

Bila-bila masa dan di mana sahaja perjalanan seterusnya mungkin berlaku, disokong oleh protokol pembersihan global yang bertambah dan tempah dengan yakin melalui IHG Clean Promise untuk pilihan kadar fleksibel IHG dan penjimatan lebih banyak lagi sebagai ahli IHG Rewards Club. Kadar "Book Now, Pay Later" menawarkan pembatalan penuh sehingga tiga hari sebelum penginapan di Kimpton Maa-Lai Bangkok dan deposit tidak diperlukan.

Source: IHG Hotels & Resorts
Keywords: Art Entertainment Hotels and Resorts Travel New products/services