omniture

Xinhua Silk Road: Jenama sedan ikonik China, Hongqi akan melancarkan E-HS9 di acara Boao selepas perjalanan 6,170 km

Xinhua Silk Road
2020-12-04 13:26 60

BEIJING, 4 Disember 2020 /PRNewswire/ -- Satu flit yang terdiri daripada sembilan E-HS9, model SUV elektrik terbaru oleh Hongqi, memulakan perjalanan di jalan raya pada 15 November di bandar Changchun timur laut China dan menuju ke Haikou selatan China di mana ia akan dilancarkan secara rasmi untuk pasaran di Forum untuk Usahawan (Forum for Entrepreneurs) Boao 2020 yang akan datang pada 4 Disember.

Hongqi akan melancarkan E-HS9 di acara Boao selepas perjalanan 6,170 km
Hongqi akan melancarkan E-HS9 di acara Boao selepas perjalanan 6,170 km

Perjalanan darat, yang disebut "Perjalanan Hongqi" sejauh 6,170 km merentasi bandar-bandar seperti Beijing, Nanjing dan Shanghai, menguji kenderaan elektrik baharu di jalan raya sebenar dengan melalui pelbagai keadaan jalan raya dan keadaan cuaca yang berbeza, bertujuan untuk meningkatkan keyakinan pelanggan serta kesedaran tentang jenama di sepanjang perjalanan.

Tetapi model baharu itu sendiri sudah cukup menarik perhatian. Sebagai ahli keluarga baharu dan model e-SUV mewah pertama Hongqi, jenama ikonik FAW Group iaitu pengeluar automobil terkemuka di China, E-HS9 yang berukuran 5,210mm panjang dengan jarak roda 3,110mm, memberikan sepenuhnya kemewahan dan keselesaan ruang.

Hongqi akan melancarkan E-HS9 di acara Boao selepas perjalanan 6,170 km
Hongqi akan melancarkan E-HS9 di acara Boao selepas perjalanan 6,170 km

Selangkah lebih dekat menawarkan lebih banyak sentuhan elemen estetik Cina, yang digabungkan dengan teknologi moden, mengalir secara semula jadi sepanjang badan dari gril depan, lampu depan, lambang berbentuk bendera, bahagian tengah ke lampu belakang.

Sebagai yang "pintar", E-HS9 baharu mempersembahkan pencapaian terkini Hongqi dalam tenaga baharu, pengelektrikan dan rangkaian pintar seperti satu skrin sekeliling, navigasi pemandangan sebenar AR, stereng sensor pintar, sistem pandu-automatik, dan parkir automatik L4.

Telah diketahui bahawa FAW Group sebelum ini mengumumkan bahawa 21 model baharu akan dilancarkan dalam lima tahun akan datang di bawah jenama Hongqi dengan 18 daripada 21 model baharu yang dirancang adalah "elektrik atau hibrid bahan bakar-elektrik", menurut Pengerusi FAW Group, Xu Liuping.

Jualan Hongqi melebihi 100,000 kenderaan tahun lepas dan telah menetapkan sasaran jualan 200,000 kereta untuk tahun 2020.

Dalam 10 bulan pertama tahun ini, jualan Hongqi melebihi 153,000 unit, meningkat 103 peratus tahun ke tahun walaupun terdapat kesan wabak.  

Hongqi, yang bermaksud "bendera merah" dalam bahasa Cina, telah menggunakan keretanya untuk perarakan pada perayaan kebangsaan dan dengan itu menampilkan kepentingan simbolik dalam industri automotif China. Kereta pertama Hongqi dibuat pada tahun 1958. 

Ditubuhkan pada tahun 1953 di kota timur laut Changchun, ibu kota Wilayah Jilin, FAW Group dianggap sebagai perintis industri automotif China. 

Pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/318011.html

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Auto Environmental Products & Services Green Technology Transportation New products/services Trade show news Future Events