omniture

Ferrero Group Mengumumkan Perkembangan Terkini mengenai Komitmen Pembungkusannya pada 2025

Ferrero
2020-12-16 08:00 127
  • Nutella bergabung tenaga bersama Loop dan Carrefour untuk skim perintis guna semula yang baharu.
  • Setelah Ferrero menandatangani Komitmen Yayasan Ellen MacArthur dan Global Ekonomi Plastik Baharu UNEP tahun lepas, kini ia menjadi anggota Yayasan dan turut serta dalam Inisiatif Ekonomi Plastik Baharu (NPEC).
  • Bahagian R&D Ferrero Packaging mencipta pembungkusan kitar semula baharu untuk Kinder Happy Hippo.
  • Ferrero menyertai gabungan 4evergreen, mempromosikan pembungkusan berasaskan serat.

BRUSSELS dan LUXEMBOURG, 16 Disember 2020 /PRNewswire/ -- The Ferrero Group berkongsi mengenai perkembangan terkini mengenai komitmennya untuk menggunakan 100% pembungkusan yang boleh diguna semula, dikitar semula atau dikompos menjelang 2025. Perkembangan terkini tersebut merangkumi pelbagai aktiviti dan kolaborasi baharu termasuk Nutella bergabung dengan Loop dan Carrefour di Paris, Perancis untuk skim perintis guna semula untuk 10 kedai baharu, Ferrero menjadi ahli Yayasan Ellen MacArthur dan turut serta dalam Inisiatif Ekonomi Plastik Baharu (NPEC), serta pembungkusan kitar semula baharu untuk Kinder Happy Hippo serta gabungan baharu dengan 4evergreen.

Nutella bergabung tenaga dengan Loop dan Carrefour

Nutella bergabung tenaga dengan Loop – platform guna semula yang terkemuka dan Carrefour untuk skim perintis guna semula di Paris, Perancis. Melalui skim baharu ini, pembeli akan dapat membeli balang Nutella khas yang boleh digunakan semula dari 10 kedai perintis dan tapak web Carrefour dengan membayar deposit. Carrefour kemudian akan mengumpulkan balang kosong untuk dicuci dan digunakan semula.

Kumpulan pereka Ferrero bekerjasama dengan pakar Loop untuk membangunkan balang perintis baharu bagi Nutella, yang pertama seumpamanya, yang memenuhi semua kriteria yang diperlukan untuk digunakan semula. Hasil kerjasama ini – balang yang direka khas yang tahan lama, selamat, bersih dan mempunyai label dan kedap udara yang terbaik dan yang dapat ditanggalkan dengan mudah semasa mencuci.   

Program pengumpulan di seluruh Perancis sudah tersedia untuk pengguna mengitar semula balang kaca Nutella dan penutup plastik. Walau bagaimanapun, melalui skim perintis ini, Ferrero, Loop dan jenama terkemuka lain akan dapat menguji pengoperasiannya dan dari perspektif pengguna terhadap faedah yang dibawa oleh platform guna semula ini sebagai model kolektif.

Penyertaan dalam Inisiatif Ekonomi Plastik Baharu

Setelah menandatangani Komitmen Global Ekonomi Plastik Baharu pada 2019, yang dipimpin oleh Yayasan Ellen MacArthur dan Alam Sekitar PBB (UNEP), Ferrero kini telah menjadi ahli Yayasan Ellen MacArthur serta turut serta dalam inisiatif Ekonomi Plastik Baharu. Ferrero bergabung dengan sekumpulan perniagaan terkemuka dari seluruh rantai nilai plastik, semuanya komited untuk visi bersama dalam ekonomi pusingan untuk plastik, iaitu plastik tidak akan menjadi sisa buangan atau mencemarkan alam.  Menjadi organisasi peserta bagi inisiatif Ekonomi Plastik Baharu merupakan langkah penting dalam usaha Ferrero untuk menjadikan 100% pembungkusannya dapat diguna semula, dikitar semula atau dikompos menjelang 2025.

Kunci bagi inisiatif Ekonomi Plastik Baharu adalah kolaborasi rantai silang nilai antara perniagaan, yang bertujuan untuk mengembangkan penyelesaian berskala besar.  Ferrero akan memainkan peranan aktif dalam Inisiatif Ekonomi Plastik Baharu, melaksanakan projek R&D dan inovasi bersama termasuk usaha untuk terus mendorong peralihan ke ekonomi pusingan untuk plastik. Dapatkan maklumat lanjut di https://www.ellenmacarthurfoundation.org/our-work/activities/new-plastics-economy

Pembungkusan kitar semula baharu untuk Kinder Happy Hippo.

Bahagian R&D Ferrero telah membuat pembungkusan kitar semula baharu untuk Kinder Happy Hippo yang memenuhi garis panduan CEFLEX kitar semula untuk filem fleksibel dan dengan profil kitar semula yang lebih baik. Pembungkusan baharu mempunyai struktur monomaterial polipropilena baharu yang memberikan perlindungan produk yang diperlukan kini tersedia untuk pengguna.

Ferrero menyertai gabungan 4evergreen, mempromosikan pembungkusan berasaskan serat

Ferrero telah menyertai gabungan 4evergreen yang bertujuan untuk meningkatkan sumbangan pembungkusan berasaskan serat dalam ekonomi pusingan dan lestari yang meminimumkan kesan terhadap iklim dan persekitaran. Melalui gabungan 4evergreen, Ferrero akan terlibat dan berhubung dengan anggota industri dari seluruh rantai nilai pembungkusan berasaskan serat, dari pengeluar kertas dan papan hingga ke penukar pembungkusan, pemilik jenama dan peruncit, pembekal teknologi dan bahan, pengasing dan pengumpul sisa buangan.

"Kami terus mara dalam usaha kami untuk menghasilkan 100% daripada pembungkusan kami dapat diguna semula, dikitar semula atau boleh dikompos menjelang 2025. Saya sangat gembira untuk mengumumkan perkongsian guna semula yang memberangsangkan dengan Loop dan Carrefour untuk Nutella, dan apabila Ferrero telah menjadi ahli Yayasan Ellen MacArthur, untuk bersama-sama dalam Inisiatif Ekonomi Plastik Baharu (NPEC), di mana kami berharap dapat bekerjasama dengan peserta lain dalam melaksanakannya dan mempromosikan inovasi. Pembungkusan yang boleh dikitar semula untuk Kinder Happy Hippo, dan gabungan bersama 4evergreen adalah langkah penting yang menjadi keutamaan dalam komitmen kami dalam bekerjasama dengan pihak lain dan kami berharap dapat berkongsi maklumat terkini mengenai perkembangan kami tidak lama lagi, "kata Fabio Mora, Pengarah Pembungkusan Global Ferrero Group.

Source: Ferrero
Keywords: Banking/Financial Service Chemical Environmental Products & Services Food/Beverages Corporate Social Responsibility Environmental Issues