omniture

Liga E-sukan Global baharu, World Super League (WSL), dilahirkan

Technoblood Inc.
2020-12-16 22:00 3197

SEOUL, Korea Selatan, 16 Disember 2020 / PRNewswire / - Pengerusi Technoblood (Il-young Ryu) secara rasmi mengumumkan pelancaran festival e-sukan globalnya "World Super League (WSL)" pada 16 Disember.

 

WSL adalah pertandingan tahunan e-sukan global di mana pemain e-sukan terbaik di dunia mengambil bahagian di bawah pentauliahan Persekutuan e-Sukan Antarabangsa (IESF), yang mempunyai 92 ahli persekutuan di seluruh dunia. Pada 30 November, jadual akhir global diumumkan di IESF Global Esports Summit (GEES 2020) yang diadakan di Busan.

Slogan WSL adalah 'The Esports you Making!', yang bermaksud ia adalah kejohanan e-sukan yang dihasilkan oleh peminat e-sukan. Lokasi acara, tajuk permainan dan pemain pro yang ingin ditemui oleh peminat akan dipilih dengan undian peminat selepas tahun 2022.

WSL memilih pemain melalui permainan pusingan awal wilayah di empat bahagian: Asia-Oceania, Amerika, Eropah, Asia Timur Tengah-Afrika. Permainan pusingan awal terdiri daripada kejohanan terbuka dan pemain pro atau jemputan pasukan permainan pro. Kejohanan terbuka yang boleh disertai oleh sesiapa sahaja sebagai acara e-sukan amatur dan pemain pro atau pasukan permainan pro dijemput melalui undian peminat kerana WSL adalah kejohanan PRO_AM. Pada akhir tahun, para peminat dapat melihat pemenang setiap tajuk permainan masing-masing di pusingan akhir global WSL.

Acara pertama akan bermula pada tahun 2021 dengan sejumlah 8 tajuk permainan termasuk 5 permainan rasmi dan 3 permainan promosi. Butiran akan diumumkan sekitar Mei 2021, dan pusingan akhir global yang pertama akan diadakan di Korea. Jumlah hadiah keseluruhan adalah sekitar 450,000 dolar AS.

Pengerusi Technoblood, Il-young Ryu berkata, "WSL adalah pertandingan e-sukan global yang dicipta melalui komunikasi dengan peminat. Dan semua peminat e-sukan dapat mengambil bahagian dan menikmati setiap acara WSL.

Technoblood, yang menjadi tuan rumah WSL, telah berjaya menjalankan pelbagai acara e-sukan sejak tahun 2002. Technoblood adalah rakan kongsi operasi World Cyber Games (WCG) di Jepun dari tahun 2002 hingga 2013, dan menjadi hos bersama acara e-sukan Tokyo Game Show Cyber Games Asia (CGA) dari tahun 2012 hingga 2016. Di samping itu, Technoblood secara aktif mengembangkan perniagaan e-sukan seperti kejohanan kedai kad luar talian 'Shadowverse Rampage Battle' dan pertandingan rasmi berasaskan kafe PC 'Battleground TechnoBlood CUP'.

Anda boleh menyemak butiran WSL melalui pautan YouTube di bawah.
https://youtu.be/90rexwXx3No

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan dan memerlukan maklumat lanjut, sila hubungi e-mel wsl_pr@technoblood.com

Source: Technoblood Inc.
Keywords: Electronics Gaming Computer/Electronics Entertainment Sports Trade show news