omniture

Xinhua Silk Road: Minggu pelancongan budaya mata air panas bermula di Guangxi China Selatan

Xinhua Silk Road
2020-12-17 14:39 52

BEIJING, 17 Disember 2020 /PRNewswire/ -- Minggu pelancongan budaya bertema mata air panas telah bermula pada 12 Disember di Daerah Xiangzhou, Bandar Laibin, Wilayah Autonomi Guangxi Zhuang China selatan.

Foto yang diambil pada 12 Disember 2020 menunjukkan upacara pembukaan minggu pelancongan budaya mata air panas di Daerah Xiangzhou, Wilayah Autonomi Guangxi Zhuang China selatan.
Foto yang diambil pada 12 Disember 2020 menunjukkan upacara pembukaan minggu pelancongan budaya mata air panas di Daerah Xiangzhou, Wilayah Autonomi Guangxi Zhuang China selatan.

Dengan menggabungkan pertandingan, promosi, pameran dan aktiviti lain, minggu pelancongan budaya bertujuan untuk memperkuatkan eksport budaya Xiangzhou, mempromosikan pembangunan ekonomi Xiangzhou, dan memperluas pengaruh jenama budaya dan pelancongan Xiangzhou.

Gong Zhengzheng, naib datuk bandar Laibin, membuat kenyataan pada upacara pembukaan bahawa dalam beberapa tahun kebelakangan ini, bergantung kepada sumber daya alam yang kaya, persekitaran ekologi yang sempurna dan warisan budaya yang mendalam, Laibin telah mengembang dengan gigih dan menyokong industri budaya dan pelancongan dengan adat etnik dan ciri-ciri tempatan.

Xiangzhou akan mematuhi strategi pengembangan pelancongan budaya, memperkuat output budaya, meningkatkan ekonomi wilayah, dan memperluas pengaruh jenama pelancongan budaya Xiangzhou, kata Wei Tao, ketua Wilayah Xiangzhou, sambil menambah bahawa Xiangzhou komited untuk membangun supaya dijadikan sebagai pilihan pertama untuk lawatan bersiar-siar pelancongan ekologi, lawatan pengalaman luar bandar, lawatan percutian santai dan lawatan pemeliharaan kesihatan.

Dengan menikmati reputasi "mata air pertama di tengah dan selatan China", Xiangzhou memiliki lebih dari 300 pelbagai bentuk mata air panas, mata air sejuk dan mata air lain, yang telah dianugerahkan gelaran "Kota Mata Air China" oleh Persatuan Kejuruteraan Air China. Pada tahun 2018, Xiangzhou telah dipilih sebagai salah satu zon pertunjukan pelancongan Guangxi.

Pada masa ini, Xiangzhou pada dasarnya telah membentuk corak pengembangan pelancongan yang dicirikan sebagai pemeliharaan kesihatan oleh mata air panas. Dari Januari hingga September 2020, Xiangzhou menerima sekitar 1.8262 juta pelancong dan penggunaan pelancongan itu merealisasikan 1.578 bilion yuan.

Pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/318295.html

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Travel