omniture

Festival Ao Dai Bandar Raya Ho Chi Minh kali ke-7 melancarkan Peraduan/Kempen "I love Vietnamese Ao Dai"

Ho Chi Minh City Tourism Promotion Center
2020-12-29 10:16 63

BANDAR RAYA HO CHI MINH, Vietnam, 29 Disember 2020 /PRNewswire/ -- Setelah 6 kali berturut-turut penganjurannya dengan skala yang semakin berkembang dan kandungan yang lebih pelbagai, Festival Ao Dai Bandar Raya Ho Chi Minh kali ke-7 diadakan dengan tema "I love Vietnamese ao dai". Festival ini merupakan acara pembukaan untuk beberapa siri acara dalam kempen "Hello Ho Chi Minh City" yang diaturkan oleh industri pelancongan di bandar ini, yang bertujuan untuk mempromosikan semula acara pelancongan dan budaya tahunan terbesar di bandar ini, selain memperkenalkannya sebagai sebuah bandar pelancongan yang meriah di setiap sudut jalan-jalannya, di mana pengunjung dapat merasakan keindahan budaya, sejarah, gaya hidup dan keramahan penduduknya.

 

 

An inspiring activity about Ao dai occurred in November at the City Post Office
An inspiring activity about Ao dai occurred in November at the City Post Office

Dengan penganjuran festival dengan bentuk baharu: gabungan acara dalam talian dan secara langsung, acara paling menarik yang berbeza dan berpengaruh bagi Festival ini pada tahun ini ialah Kempen/Peraduan "I love Vietnamese ao dai". Kempen/Peraduan "I love Vietnam Ao Dai" 2020 adalah versi yang dinaik taraf dengan bentuk penyertaan sepenuhnya dalam talian melalui platform tapak web utama Ao Dai Festival 2020 (www.lehoiaodaitphcm.com.vn) dan Facebook (www.facebook.com/lehoiaodai). Berkat penggunaan aplikasi teknologi canggih, operasi yang mudah dan mesra pengguna, pengunjung boleh menghantar gambar mereka yang diambil di mana-mana destinasi pelancongan di Ao dai, dan setelah itu mereka akan mendapat video yang dieksport secara automatik daripada sistem. Pada masa yang sama, perkongsian video di rangkaian sosial juga akan menyumbang kepada penyebaran kempen tersebut.

Dengan matlamat menjadi "Pencinta Festival Ao Dai" dunia dan membawa festival ini ke lima benua melalui teknologi, Jawatankuasa Penganjur mendorong seluruh komuniti Vietnam di seluruh negara dan yang tinggal di luar negara, rakan-rakan antarabangsa yang tinggal dan bekerja di Vietnam dan juga di negara-negara lain untuk turut serta berkongsi dan membuat video untuk menjadikan kempen ini lebih menarik.

Bagi mendorong penyertaan orang ramai, 18 video terbaik dengan undian tertinggi di tapak web rasmi Ho Chi Minh City Ao Dai Festival akan dipilih untuk memenangi hadiah istimewa daripada kempen tersebut.

Maklumat Penyertaan Kempen/Peraduan "I love Vietnamese Ao Dai":

Tempoh penyertaan: Dari 26 Disember 2020 hingga 31 Disember 2020

Borang Penyertaan:

Kempen ini mempunyai 2 kategori: individu dan berkumpulan termasuk:

- Individu lelaki dan wanita serta warga asing yang tinggal di Vietnam dan di seluruh dunia.

- Peserta berkumpulan yang terdiri daripada Kesatuan Wanita Daerah, Kumpulan Pekerja Bebas, Agensi dan Syarikat, keluarga dan kumpulan warga asing yang tinggal dan bekerja di Vietnam.

Pengunjung boleh memilih untuk menyertai salah satu atau kedua-dua kategori. Pada masa yang sama, mereka boleh meraih undi daripada rakan-rakan dan saudara-mara. Video yang memenangi peraduan ini adalah berdasarkan undian melalui tapak web rasmi festival (www.lehoiaodaitphcm.com.vn) dan halaman peminat festival (www.facebook.com/lehoiaodai).

Takrifan Festival Ao Dai 2020:Salah satu acara kebudayaan dan pelancongan tahunan yang berprestij, bertujuan untuk menarik perhatian pelancong dari dalam dan luar negara. Festival ini ingin memberi inspirasi kepada nilai-nilai kemanusiaan dan menyebarkan kecintaan kepada Ao Dai - warisan budaya yang tidak ketara, pakaian unik yang penting dalam kehidupan masyarakat Vietnam; Ao Dai juga merupakan budaya yang unik dan mengagumkan pelancong domestik dan asing.

Kembalinya Festival Ao Dai Bandar Raya Ho Chi Minh 2020 kali ke-7 ini menandakan usaha seluruh industri pelancongan dalam menghidupkan semula industri pelancongan dan menyumbang kepada pembangunan sosio-ekonomi dengan berkesan, di seluruh negara secara amnya dan di wilayah khususnya dalam konteks semasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Pusat Promosi Pelancongan bandar raya Ho Chi Minh
Alamat: 140 Nguyen Dinh Chieu St., Ward 4, District 3, HCMC
Nombor telefon: (+84-28)38.277.371/372/373

Source: Ho Chi Minh City Tourism Promotion Center
Keywords: Entertainment Travel Trade show news