omniture

Hari Sedunia bagi Keselamatan dan Kesihatan di Tempat Kerja 2021, XCMG Laksana Program Keselamatan Intrinsik

XCMG
2021-04-27 13:16 21

XUZHOU, China, 27 April 2021 /PRNewswire/ -- Pengeluar jentera pembinaan terkemuka, XCMG (SHE: 000425), telah banyak meningkatkan tahap pengurusan pengeluaran keselamatan dalamannya sambil menyesuaikan produk dengan jaminan keselamatan bertahap tinggi, di bawah Program Keselamatan Intrinsik yang baru-baru ini dilancarkannya sebagai sebahagian daripada Pelan Perusahaan Berterusan Keselamatan Intrinsik ("Pelan") tiga tahun.

World Day for Safety and Health at Work 2021, XCMG Implements Intrinsic Safety Program.
World Day for Safety and Health at Work 2021, XCMG Implements Intrinsic Safety Program.

"XCMG berhasrat untuk mewujudkan sistem pencegahan kemalangan yang saintifik, sistematik, aktif, maju dan menyeluruh yang memastikan pelbagai faktor merbahaya dan memudaratkan terkawal. Ia merupakan matlamat kami untuk mencapai lima "sifar" di semua bidang operasi – sifar dalam pelanggaran pekerja, titik buta sistem, bahaya peralatan berpotensi, kerosakan produk dan kemalangan perusahaan," kata Wang Min, pengerusi XCMG.

XCMG meletakkan keselamatan pengeluaran sebagai keutamaan tertinggi yang bukan hanya menjamin kualiti produk yang tinggi, tetapi juga menekankan keselamatan dan kesejahteraan pekerja. Sejak tahun 2020, Jabatan Perniagaan Kren XCMG ("Perniagaan Kren XCMG") telah melancarkan acara penyelenggaraan di seluruh negara percuma yang telah melibatkan lebih daripada 20 pejabat perwakilan dan lebih daripada 10 penyedia dan pembekal perkhidmatan untuk melakukan pelbagai perkhidmatan aktif, menyelesaikan masalah untuk lebih daripada 300 pelanggan dan pengendali.

Sebagai sebahagian daripada Pelan ini, tahap Keselamatan Intrinsik XCMG akan dipertingkatkan dengan ketara untuk menghapuskan kemalangan serius dan maut sama sekali, dengan kadar kecederaan ringan setiap 100 juta yuan nilai pengeluaran menurun sebanyak 60 peratus menjelang 2022.

Dan untuk meningkatkan lagi pengurusan kualiti, Perniagaan Kren XCMG menerapkan 12 modul yang merangkumi tujuh alat QC, kitaran PDCA (rancang, lakukan, periksa, bertindak), Enam Metodologi Sigma dan banyak lagi untuk memberikan arahan tentang kawalan kualiti di seluruh wilayah.  

Teknologi pengurusan digital XCMG, yang termasuk pengesanan dan simulasi data dalam talian, dapat mencapai 100 peratus liputan pemeriksaan titik kawalan kualiti utama dalam talian, dengan data utama dipantau dalam masa sebenar.

Peningkatan keselamatan tidak akan hanya berakhir dalam pencegahan kecederaan semasa proses pengeluaran tetapi juga akan memelihara pengendali peralatan. Dalam bulan Mac, XCMG telah menyampaikan enam unit perata GR2605 yang disesuaikan untuk Rio Tinto. Model ini merangkumi hampir 100 penambahbaikan dan pengoptimuman, dengan tumpuan utama ke atas meningkatkan keselamatan reka bentuk dengan memperkenalkan sistem kunci keselamatan bilah mekanikal, sistem penguncian Trimark (mencegah pembukaan hud enjin tanpa sengaja), penyelerasan kedudukan turas dan bateri simpanan, sistem bolt pin baharu (menghapuskan risiko pemunggahan ampaian), sistem keselamatan alat ganti serta reka bentuk pengisian pantas yang lebih ergonomik.

Source: XCMG
Related Stocks:
Shenzhen:000425
Related Links:
Keywords: Auto Construction/Building Machinery Mining/Metals Transportation