omniture

Prestasi Luar Biasa Membawa kepada Risen Energy Peroleh 3 Anugerah Industri

Risen Energy Co., Ltd
2021-05-08 15:38 59

NINGBO, China, 8 Mei 2021 /PRNewswire/ -- Baru-baru ini, Seminar Trend Membangunkan Modul PV dan Teknologi Boleh Dipercayai Ke-3 diadakan di Beijing. Acara ini, yang dianjurkan bersama oleh State Key Laboratory of Photovoltaic Materials and Technologies dan Mole PV, menghimpunkan pakar-pakar industri dan eksekutif-eksekutif syarikat PV untuk membincangkan trend pembangunan dalam teknologi PV dengan tujuan untuk menjadi penyumbang utama kepada pemerolehan dua matlamat melepasi puncak dalam pelepasan karbon dioksida dan mencapai peneutralan karbon.

The three awards
The three awards

Risen Energy Co., Ltd, salah satu daripada pemimpin industri, telah diundang ke seminar ini di mana firma ini memperoleh tiga anugerah. Salah satunya, Anugerah Ketua Pegawai Teknologi Cemerlang dimenangi oleh Liu Yafeng, Pengarah Kanan R&D di Risen Energy. Dalam keazaman mereka untuk terus mendahului trend industri, Liu Yafeng dan pasukan R&D Risen Energy turut serta dalam kategori pertandingan wafer silikon bersaiz besar dan heterosimpang 210mm. Walaupun terdapat beberapa cabaran teknikal, pasukan ini membangunkan modul berkecekapan tinggi siri Titan dan heterosimpang, memimpin kemasukan industri ke era 5.0 dan 6.0. Akan datang, gabungan siri Titan dan heterosimpang diharapkan akan memacu industri untuk melancarkan era 7.0nya.

Modul siri Titan utama Risen Energy, berasaskan kepada wafer 210mm, mengurangkan lagi kos BOS sambil meningkatkan kuasa dengan kira-kira 2-3% dengan teknologi MBB yang canggih. Dengan teknologi pemotongan tanpa musnah yang bersuhu rendah, modul ini mengurangkan risiko retakan tersembunyi dengan berkesan sambil mengekalkan tahap kestabilan yang tinggi, memenuhi keperluan aplikasi berbilang senario. Prestasi hebat dan kualiti unggul telah membolehkan modul siri Titan memperoleh reputasi memuaskan dalam kalangan pelanggan serta menerima pengiktirafan pasaran sebaik sahaja mereka dilancarkan. Atas sebab yang sama, siri ini memperoleh Anugerah Modul Emas 2021. Di samping itu, Risen Energy memenangi Anugerah Perusahaan Inovasi Teknologi, untuk manfaatnya dalam aplikasi teknologi modul dan naik taraf produk.

Source: Risen Energy Co., Ltd
Keywords: Alternative Energies Computer/Electronics Electrical Utilities Electronic Components Environmental Products & Services Green Technology Oil/Energy Utilities