omniture

Resverlogix Menyempurnakan Dos Dalam Ujian Klinikal ASSURE

Resverlogix Corp.
2013-04-19 01:32 147

-- Data IVUS akan menilai regresi plak pada pesakit yang berpenyakit Kardiovaskular yang berisiko tinggi

-- Simbol Bursa TSX: RVX

CALGARY, Alberta, 18 April 2013 /PRNewswire/ -- Resverlogix Corp. (TSX:RVX) hari ini mengumumkan bahawa ia telah menyempurnakan dos dalam ASSURE, ujian klinikal Fasa 2b yang menilai RVX-208, perencat protein BET aktif Resverlogix pertama dalam kelasnya yang perlu dimakan, menggunakan ultrabunyi intravaskular (IVUS) terhadap pesakit kardiovaskular yang berisiko tingi dengan HDL rendah dan ApoA-I (n=324). Pesakit sasaran ini mempunyai risiko residual ketara apabila berlaku keadaan koronari teruk (MACE) seperti serangan jantung, angina tidak stabil, strok, pemvaskularan semula dan kematian, tanpa mengira standard terapi penjagaan seperti statin. Sebab utama adanya risiko residual dalam pesakit ini adalah aterosklerosis. ASSURE dicipta bagi menilai keupayaan RVX-208 merencatkan penyakit aterosklerosis.  

"Regresi aterosklerosis menjadi paradigma baharu bagi pesakit penyakit kardiovaskular yang berisiko tinggi," kata Donald McCaffrey, presiden dan ketua pegawai eksekutif Resverlogix. "Penyempurnaan ujian ASSURE menjadi langkah besar dalam pembangunan syarikat. RVX-208 adalah perencat BET molekul kecil pertama yang meningkatkan penghasilan ApoA-I untuk diuji dalam ujian IVUS terulung."

ASSURE adalah ujian yang dijalankan selama 26 minggu, berbilang pusat, dubel-buta, rawak, kelompok mendatar dengan plasebo terkawal yang dijalankan oleh Klinik Cleveland. Untuk menilai regresi aterosklerosis dalam ASSURE, semua pesakit diperiksa menggunakan IVUS. Peringkat akhir yang utama dalam ASSURE adalah untuk mengesan perubahan dalam peratus isipadu ateroma seperti yang ditentukan oleh IVUS pada garis dasar vs. 26 minggu rawatan. Penggunaan teknologi IVUS akan memberikan butiran tentang kandungan dan kestabilan plak yang penting kerana kedua-duanya adalah unsur yang menyebabkan sindrom koronari akut. Proses akhir kedua untuk ASSURE terdiri daripada keselamatan dan ketahanan RVX-208, kesan daripada sebatian pada plasma ApoA-I, HDL-C, HDL-subkelas dan parameter lipid bukan HDL seperti penanda keradangan CRP. Data garis atas dijangka diperolehi pada pertengahan tahun 2013.

Mengenai RVX-208

RVX-208 adalah molekul kecil pertama dalam kelasnya yang merencat bromodomain BET. RVX-208 berfungsi dengan mengeluarkan plak aterosklerosis melalui pengangkutan kolesterol berbalik (RCT), proses semulajadi yang mengeluarkan plak aterosklerosis daripada arteri dan dikeluarkan daripada tubuh oleh hati. RVX-208 meningkatkan penghasilan Apolipoprotein A-I (ApoA-I), unsur utama yang membina partikel lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL) yang berfungsi dan jenis yang diperlukan untuk RCT. Partikel HDL berfungsi yang baru dihasilkan ini adalah rata dan kosong dan boleh mengeluarkan plak dengan cekap dan menstabilkan atau membalikkan penyakit aterosklerosis.

Mengenai Resverlogix

Resverlogix Corp. (TSX: RVX) adalah syarikat kardiovaskular peringkat klinikal dengan teknologi platform epigenetik yang mengawal penghasilan protein. Resverlogix membangunkan RVX-208, molekul kecil yang pertama dalam kelasnya untuk rawatan aterosklerosis. RVX-208 merupakan perencat bromodomain BET pertama dalam ujian klinikal. Ubat ini mempunyai potensi untuk merawat keadaan lain, termasuk diabetes melitus dan keadaan kecelaruan neurodegeneratif. Sebatian baharu daripada penemuan ubat epigenetik Resverlogix ini berfungsi dengan merencat bromodomain BET dan mempunyai potensi untuk memberi kesan untuk keadaan berbilang terapeutik termasuk kanser dan penyakit autoimun. Perdagangan saham biasa Resverlogix dalam Bursa Saham Toronto (TSX: RVX). Untuk mendapatkan maklumat selanjutnya, sila lawati www.resverlogix.com. Perkembangan kami boleh dilihat dalam blog kami di http://www.resverlogix.com/blog

Hebahan berita ini mungkin mengandungi sesetengah maklumat ramalan seperti yang ditakrifkan bawah perundangan keselamatan Kanada yang berkaitan, yang bukan berdasarkan fakta sejarah, termasuk tanpa had kenyataan yang mengandungi perkataan "mempercayai", "menjangka", "merancang", "bertujuan", "akan", "sepatutnya", "menyangka", "terus", "anggaran", "ramalan" dan perkataan serupa yang lain. Secara khususnya, hebahan berita ini mengandungi maklumat ramalan berkenaan dengan aktiviti penyelidikan dan pembangunan serta potensi peranan RVX-208 untuk rawatan aterosklerosis. Keputusan, kejadian atau perkembangan sebenar yang berlaku mungkin berbeza secara material daripada yang tersurat atau tersirat daripada kenyataan ramalan ini. Kami tidak boleh menjamin bahawa sebarang kejadian akan berlaku atau direalisasikan. Mengikut sifatnya, kenyataan ramalan adalah tertakluk kepada pelbagai anggapan dan faktor risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada perkara yang berkaitan dengan kejayaan program penyelidikan dan pembangunan, program ujian klinikal termasuklah kemungkinan penangguhan dalam mendapatkan pesakit, proses kelulusan kawal selia, persaingan, pemerolehan dan pengekalan perikatan korporat, penerimaan pasaran terhadap produk Syarikat, ketersediaan pembayaran ganti oleh kerajaan atau insurans untuk produk Syarikat, keutuhan hak milik intelektual, keupayaan kewangan, kemungkinan kesan pencairan oleh sebarang bentuk kewangan, kebergantungan terhadap subkontraktor dan kakitangan utama serta andaian tambahan dan faktor risiko yang dibincangkan dalam Borang Maklumat Tahunan kami dan MD&A terbaru yang digabungkan dalam ini mengikut rujukan dan tersedia melalui SEDAR di www.sedar.com. Kenyataan ramalan yang terkandung dalam hebahan berita ini secara tersurat layak mengikut kenyataan amaran ini dan dibuat pada tarikh tersebut. Syarikat menafikan sebarang niat dan tidak mempunyai kewajipan atau tanggungjawab, kecuali seperti yang diperlukan undang-undang, untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan ramalan, sama ada berpunca daripada maklumat baharu, kejadian akan datang atau sebaliknya.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila hubungi:

Hubungan Syarikat:


Donald J. McCaffrey                          

Sarah Zapotichny

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif         

Pengarah Perhubungan Pelaburan

Resverlogix Corp.                            

Resverlogix Corp.

Telefon: +1-403-254-9252                     

Telefon: +1-403-254-9252

E-mel: don@resverlogix.com                    

E-mel: sarah@resverlogix.com

Pelabur Institusi AS:                        

Media:

Susan Noonan                                 

Matt Middleman, M.D.

Rakan Kongsi Pengurusan                      

Russo Partners, LLC

S.A. Noonan Communications, LLC              

Telefon: +1-212-845-4272

Telefon: +1-212-966-3650                     

E-mel: matt.middleman@russopartnersllc.com

E-mel: susan@sanoonan.com


(RVX.)

Source: Resverlogix Corp.
Related Stocks:
Toronto:RVX
Keywords: Biotechnology Health Care/Hospital Medical/Pharmaceuticals Clinical Trials/Medical Discoveries