omniture

Zoomlion Lonjak ke Kedudukan 5 Teratas KHL Yellow Table 2021, Penggerak Terbesar dalam Penarafan Tahun ini

Keputusan ini memperlihatkan lonjakan yang "hampir belum pernah terjadi sebelum ini", menurut penganjur
Zoomlion
2021-06-01 22:48

CHANGSHA, China, 1 Jun 2021 /PRNewswire/ -- Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., Ltd. ("Zoomlion") (1157.HK) memasuki senarai lima teratas global dalam penarafan Yellow Table 2021 bagi 50 Pengeluar Peralatan Pembinaan Terbesar Dunia yang dikeluarkan oleh penerbit British KHL Group pada 11 Mei. Melonjak lima tempat daripada tahun lalu, syarikat ini mencapai paras tertinggi yang bersejarah dengan menjadi penggerak terbesar dalam penarafan tahun ini.

Mencapai kedudukan lima teratas dalam KHL Yellow Table menonjolkan pasukan cemerlang Zoomlion dalam seluruh syarikat. Di samping itu, ia memperlihatkan pengaruh global yang lebih baik ketika syarikat ini mempercepatkan transformasinya yang pintar, digital dan mampan serta melanjutkan dan memperkukuh kerjasama dengan rakan-rakan kongsi antarabangsa.

Syarikat ini mengalami pertumbuhan pesat pada tahun 2020, memperoleh pendapatan kendalian sebanyak CNY65.109 bilion ($9.92 bilion), peningkatan sebanyak 50.34% berbanding tahun sebelumnya. Ini berpunca daripada usaha syarikat dalam tiga bidang utama:

  -- Pembangunan dan Aplikasi Teknologi Pintar. Syarikat ini menaik taraf projek inovasi 4.0 dan memperkenalkan konsep 4.0A inovatif melibatkan pengeluaran Cerdas, Pintar dan Hijau, dengan 11 produk baharu dan 128 produk 4.0/4.0A dilancarkan sepanjang tahun. Produk-produk ini, termasuk kren semua rupa bumi ZAT2200H8, kren menara siri W, mesin pengorek generasi baharu siri G, memasuki pasaran dengan prestasinya yang cemerlang dan ciri-ciri pintar.

  -- Penaiktarafan Pembuatan Pintar. Syarikat ini menaik taraf kemudahan pembuatan pintarnya, meletakkan asas kukuh demi pertumbuhan yang berkualiti tinggi. Pembinaan Bandar Industri Pintar Zoomlion menunjukkan kemajuan yang signifikan dan Taman Perindustrian pertama yang telah siap telahpun beroperasi, dengan mesin pengorek pertama dikeluarkan daripada barisan pemasangan di Taman Pembuatan Mesin Pengorek Pintar. Taman Pembuatan Komponen Hidraulik Pintar (injap hidraulik) juga telah mula beroperasi. Selain itu, kecekapan pengeluaran syarikat ini meningkat dengan ketara menerusi pelancaran Kilang Pembuatan Pintar Kren Menaranya baru-baru ini.

Zoomlion berusaha untuk berinovasi dan mencapai kejayaan penting dalam pembuatan pintar bagi menunjukkan prestasi yang malah lebih mantap.

Latar Belakang KHL Group

Ditubuhkan pada tahun 1989, KHL Group ialah penyedia maklumat perniagaan antarabangsa terkemuka yang menyasarkan khususnya terhadap industri pembinaan dunia.

Latar Belakang Zoomlion

Ditubuhkan pada tahun 1992, Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., Ltd. (01157.HK) ialah sebuah perusahaan pembuatan peralatan berkualiti tinggi yang mengintegrasikan jentera kejuruteraan, jentera pertanian dan perkhidmatan kewangan. Syarikat ini kini menjual 568 produk termaju daripada 70 barisan produk yang meliputi 11 kategori penting.

Pautan Berkaitan
www.zoomlion.com

Source: Zoomlion
Related Stocks:
HongKong:1157 OTC:ZLIOY
Related Links:
Keywords: Machine Tools, Metalworking and metallurgy Machinery Mining/Metals Transportation