omniture

Yili perluas ekosistem kesihatan globalnya di Eropah bersama StartLife dan Institute for Manufacturing Cambridge

Yili Group
2021-06-22 17:14 94

WAGENINGEN, Belanda, 22 Jun 2021 /PRNewswire/ -- Pada bulan Jun 2021, Yili, syarikat tenusu yang terbesar dan berkembang pesat di Asia, secara rasminya bekerjasama dengan pemecut teknologi agri-makanan StartLife di Belanda. Yili juga menyertai Forum Inovasi Terbuka, satu jaringan industri untuk syarikat-syarikat makanan dan FMCG di Institute for Manufacturing (IfM) yang merupakan sebahagian daripada University of Cambridge. Melalui pembinaan ekosistem inovasi yang lebih luas ini, Yili akan dapat meningkatkan kolaborasi di seluruh Eropah bagi mengatasi cabaran yang dihadapi dalam sektor-sektor makanan dan pertanian bagi menyampaikan penyelesaian yang sihat kepada pengguna.

StartLife Representatives visiting Yili Innovation Center at Wageningen Campus.
StartLife Representatives visiting Yili Innovation Center at Wageningen Campus.

Kolaborasi bersama StartLife membolehkan Yili untuk memanfaatkan ekosistem inovasi syarikat pemula teknologi agri-makanan dan meningkatkan keupayaan syarikat-syarikat. Bersama-sama para usahawan, Yili juga akan mengadakan sesi sumbang saran dan memudahkan pertukaran idea-idea baharu dalam seluruh industri. Yili Innovation Center Europe dan Startlife kedua-duanya terletak di kampus Wageningen University & Research di tengah-tengah Food Valley di Belanda yang menjadikan kolaborasi tersebut lebih menarik.

Dengan menjadi ahli Forum Inovasi Terbuka IfM, Yili mempunyai peluang unik untuk bekerjasama dengan pakar industri dan ilmuwan yang terkemuka di dunia, seterusnya mendapat akses kepada pandangan, alat dan teknik industri yang terkini. Forum Inovasi Terbuka IfM turut menyediakan platform untuk peluang kolaborasi antara syarikat-syarikat dalam pelbagai aktiviti dalam rantaian nilai makanan, minuman dan FMCG. Forum tersebut membantu ahli-ahli untuk menggabungkan pemikiran dalaman mereka dengan pandangan luar, idea dan laluan menuju pasaran dan mengukuhkan keahlian Yili dalam Forum Kepimpinan Usaha Korporat yang juga berasal daripada ekosistem Cambridge.

Melalui kolaborasi yang menarik ini, Yili mendapat akses kepada ekosistem syarikat pemula pertanian dan makanan sihat inovatif yang amat besar bagi membantu menangani cabaran masa depan yang dihadapi oleh industri ini termasuk cabaran yang muncul dalam dekad seterusnya dan akan datang. Ini akan menghasilkan kolaborasi saling menguntungkan yang baharu seperti projek-projek bukti konsep bagi menyampaikan penyelesaian yang holistik. Yili akan menjadi pemangkin bagi membolehkan syarikat pemula mendapat akses kepada pasaran makanan sihat yang berkembang pantas di China dan seluruh pelosok Asia.

Yili menduduki kedudukan antara 5 Jenama Tenusu Global Terunggul dan mengekalkan kedudukan No. 1 yang tidak dapat dipertikaikan di Asia selama tujuh tahun berturut-turut. Yili bercita-cita untuk menjadi penyedia makanan sihat yang paling dipercayai di seluruh dunia. Yili Innovation Center Europe (YICE) yang berpangkalan di Wageningen, Belanda, merupakan penghubung inovasi ke Yili di China.

StartLife ialah pemecut teknologi agri-makanan yang paling lama beroperasi dan terkemuka di Eropah. Misinya adalah untuk menyokong pengasas mempercepatkan syarikat pemula teknologi agri-makanan mereka yang membantu, membentuk sistem makanan yang mampan. Sejak tahun 2010, StartLife telah membina, menyokong dan membiayai lebih 300 syarikat pemula teknologi agri-makanan memacu teknologi perintis dalam domain makanan & pertanian.

IfM Engage menjalin kerjasama dengan organisasi-organisasi dalam industri, kerajaan dan dunia akademik bagi menyokong mereka untuk menyelesaikan cabaran yang rumit, menggunakan pendekatan dan pengetahuan yang dibangunkan di Institute for Manufacturing (IfM), sebahagian daripada Jabatan Kejuruteraan University of Cambridge. IfM adalah berasaskan penyelidikan yang cemerlang, digabungkan dengan keluasan kepakaran industri.

Source: Yili Group
Related Stocks:
Shanghai:600887
Related Links:
Keywords: Agriculture Beverages Education Food/Beverages Higher Education Contracts