omniture

Xinhua Silk Road: Kunming Barat Daya China terus galakkan pelancongan antarabangsa, berkualiti tinggi, berkarakteristik dan pintar

Xinhua Silk Road
2021-07-29 01:07 97

BEIJING, 29 Julai 2021 /PRNewswire/ -- Kunming, ibu kota Wilayah Yunnan, barat daya China, telah berusaha untuk menggalakkan pembangunan industri pelancongannya yang bertaraf antarabangsa, berkualiti tinggi, berkarakteristik dan pintar dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Foto menunjukkan maklumat pelancongan am mengenai Kunming, ibu kota Wilayah Yunnan, barat daya China.
Foto menunjukkan maklumat pelancongan am mengenai Kunming, ibu kota Wilayah Yunnan, barat daya China.

Sebagai salah sebuah bandar pelancongan tahunan 2020 yang dipilih di Upacara Penganugerahan Pelancongan Nasional China yang diadakan di Beijing pada bulan April tahun ini, Kunming memfokuskan pembangunan industri-industri termasuk kesihatan, kreativiti budaya dan pelancongan dengan matlamat untuk membina sebuah bandar pusat antarabangsa serantau.

Ketika ini, beberapa perusahaan pelancongan yang terkenal dari dalam dan luar negara seperti Paramount Pictures dan Sunac China Holdings Limited telah menjalankan perniagaan di Kunming dan sekumpulan kompleks pelancongan marin ais-salji yang amat besar dan kompleks pelancongan bandar berskala besar juga telah dibina.

Sementara itu, Kunming turut mempercepatkan pembinaan industri-industri pelancongan kebudayaan baru muncul termasuk pelancongan bertemakan revolusi, pelancongan waktu malam, pelancongan kesihatan dan pelancongan penyelidikan serta menggalakkan pembinaan projek-projek teras seperti tempat tarikan pelancong yang ditampilkan dan pelancongan pintar, dalam usaha untuk menyuntik dorongan baharu ke dalam industri pelancongan budaya dengan ciri-ciri wilayah Yunnan.

Tahun ini, Kunming berjanji untuk terus melaksanakan pelan tindakan selama tiga tahun untuk pembangunan pelancongan yang berkualiti tinggi. Umpamanya, ia akan menjalankan projek-projek pelancongan budaya utama, diintegrasikan ke dalam lingkungan pelancong pembinaan dan jalur budaya di Yunnan dan menggalakkan pembangunan produk pelancongan kesihatan kompaun.

Kunming dijangka mencapai perbelanjaan per kapita pelancong domestik sebanyak lebih 2,000 yuan menjelang tahun 2022, dengan kadar pertumbuhan tahunan mencecah 20 peratus dalam hasil pelancongan.

Pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/322942.html

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Banking/Financial Service Publishing/Information Service Travel