omniture

Riyadh Season di Arab Saudi Dinyalakan oleh Perusahaan LED Cina- Unilumin

Unilumin Group., Ltd.
2021-11-18 21:16 2059

RIYADH, Arab Saudi, 18 November 2021 /PRNewswire/ -- Majlis perasmian besar-besaran di Riyadh ini memulakan Riyadh Season selama setengah tahun.

Berbeza daripada acara-acara sebelum ini, Riyadh Season ini disokong oleh perusahaan LED yang berpangkalan di Guangdong—Unilumin Group.


"Pokok-pokok yang menyala dan bunga-bunga perak menjadikan malam bersinar seperti waktu siang; nikmati acara yang hebat ini pada waktu malam tanpa tidur ini." Ayat berbahasa Cina ini dihidupkan di Arab Saudi.

Bolehkah anda bayangkan ibu negara Arab Saudi berubah menjadi pentas imersif yang dikelilingi oleh paparan LED dengan kandungan kreatif 3D mata kasar? Siang atau malam, bandar ini menjadi dunia pencahayaan dan daratan kebahagiaan dengan aliran manusia yang tidak berkesudahan, aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan dan hiburan yang imersif.

Perarakan kereta berhias, penari yang berpakaian cantik menari dengan ghairah, 2,760 UAV menampilkan formasi berbeza di atas, mercun yang meletus di udara, paparan UHD yang lancar.

Melalui kombinasi paparan LED dan kandungan kreatif 3D mata kasar, Unilumin Group berjaya menukarkan bandar ini menjadi tempat yang imersif dan Riyadh Season menjadi perayaan audio-visual yang luar biasa. Acara yang menakjubkan ini mengagumkan penduduk tempatan, pelancong dan juga dunia.

Paparan 7,000㎡ dan kandungan kreatif yang digunakan dalam projek ini disediakan oleh Unilumin Group.

Ia merupakan projek mencabar yang mengejar masa. Walaupun keadaan iklim unik Arab Saudi perlu diambil kira, reka bentuk keseluruhan termasuk kandungan kreatif 3D mata kasar diharapkan dapat menonjolkan intipati budaya Arab.

Bagi mempersembahkan sebuah acara hiburan yang luar biasa, Unilumin Group, seperti yang dirancang oleh General Entertainment Authority di Arab Saudi, membangunkan kekuatan teknikalnya sepenuhnya dan menyasarkan untuk mencapai kesempurnaan. Projek ini disiapkan dalam tempoh 60 hari bermula daripada rundingan perniagaan, pemuktamadan rancangan kesan visual, penyahpepijatan pemasangan dan penerbitan kandungan kreatif untuk mempersembahkan penambahbaikan kesan. Semua paparan dinyalakan dengan jayanya, termasuk skrin sfera yang amat besar dengan diameter 8M yang sukar untuk direka bentuk dan dipasang.

Riyadh Season ialah acara hiburan yang terbesar dalam sejarah Arab Saudi dan sebahagian daripada langkahnya untuk mempromosikan kepelbagaian ekonomi dan sosial. Riyadh Season pertama pada tahun 2019 berlangsung selama 3 bulan, memacu ekonomi dengan luar biasa. Bagi pemulihan industri-industri yang berkaitan dengan hospitaliti, Riyadh Season tahun ini disasarkan untuk menerima 11.5 juta pelancong, termasuk 500,000 pelancong antarabangsa.

Kekuatan teknikal yang luar biasa dan sikap profesional menjadikan Riyadh Season ini bersinar dan Unilumin Group dikenali di luar negara.

Hubungi:
Estella
estella.yan@unilumin.com

Source: Unilumin Group., Ltd.
Related Links:
Keywords: Advertising Art Computer/Electronics Electronic Components Entertainment Overseas Real Estate (non-US) Real Estate Semiconductors Travel