omniture

Vuse Bekerjasama dengan McLaren Racing bagi Meletakkan Ahli Kreatif yang Kurang Diwakili pada Tempat Duduk Pemandu

BAT
2021-11-29 19:00 22

LONDON, 29 November 2021 /PRNewswire/ -- Vuse, jenama rokok elektronik nombor satu di dunia**, kini menyokong suara yang kurang didengari dalam industri kreatif dengan satu inisiatif baharu iaitu Driven by Change, yang dilancarkan dengan kerjasama rakan kongsi lamanya, McLaren Racing.

Driven by Change menawarkan peluang kepada para artis dan bakat kreatif yang berusia 25 tahun ke atas untuk mempamerkan karya mereka pada salah sebuah pentas terbesar dan paling berprofil tinggi di dunia – sukan permotoran. Peluang ini akan merangkumi pameran hasil karya pada Grand Prix™ yang akan datang, untuk akses eksklusif sekali seumur hidup kepada McLaren Racing. Contoh pertama bagi Driven by Change akan dilaksanakan di Grand Prix Abu Dhabi Formula 1 2021, dengan pencipta mengambil bahagian dalam dunia pertamanya.

John Beasley, Ketua Kumpulan Pembangunan Jenama BAT mengulas: "Program Driven by Change ini bertujuan untuk mempengaruhi perubahan dengan menghancurkan acuan perkongsian tradisional. Kami mendahulukan orang ramai dan bakat, mewujudkan peluang untuk bakat yang belum ditemui dan tidak dikenali di dalam industri yang dikuasai oleh status, umur, kemahiran dan nama. Sebagai peneraju dalam industri masing-masing, kami berpeluang untuk meraikan kepelbagaian, mempamerkan dan menyokong karya para pencipta masa depan."

Industri kreatif telah menghadapi cabaran yang sukar sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dengan para pencipta bergelut untuk mencari peluang bagi mempamerkan karya mereka, dan dalam kebanyakan kes, tidak diberi ganjaran untuk hasil kerja luar biasa yang mereka lakukan. Kebiasaannya peluang diberikan kepada mereka yang dikenali dan sudah mapan, dengan industri seperti sukan permotoran elit yang menumpukan kepada nama dan kemasyhuran berbanding bakat dan minat di peringkat akar umbi.

Claire Cronin, Ketua Pegawai Pemasaran McLaren Racing mengulas: "Sebagai sebuah industri, komuniti sukan permotoran mempunyai peluang yang besar untuk memberi sokongan kepada bakat dari peringkat akar umbi dan terus memperjuangkan kepelbagaian manusia dan kemahiran yang menghidupkan sukan ini. Dengan bekerjasama bersama Vuse dalam program Driven by Change, kami berharap dapat memudahkan akses kepada aset dan platform global yang memperkenalkan khalayak kami kepada bakat kreatif yang luar biasa."

Program ini juga akan disokong oleh Driven by Diversity, sebuah organisasi bukan berasaskan keuntungan yang bermatlamat untuk mendidik individu dan organisasi tentang nilai kepelbagaian dan keterangkuman dalam sukan permotoran. Organisasi tersebut akan menawarkan panduan untuk inisiatif ini, di samping menyediakan akses kepada komuniti yang kurang diwakili dalam memastikan keterangkuman kekal sebagai teras kepada inisiatif ini.

Lindsay Orridge, Pengasas merangkap Presiden Driven by Diversity berkata: "Mencipta perubahan dalam kepelbagaian dan ruang keterangkuman dalam industri sukan permotoran sebahagian besarnya tertumpu kepada bakat kejuruteraan dan pemandu, jadi dengan bekerjasama bersama Vuse, kami boleh membantu untuk membawa keterangkuman kepada satu lagi bidang yang penting: bakat kreatif. Kami boleh bekerjasama dalam membantu pencipta baharu dalam ruang sukan permotoran elit melalui peluang bimbingan dan mempamerkan karya mereka menggunakan platform perkongsian kami untuk membantu mendorong mereka melangkaui had semasa mereka." 

Vuse juga sedang bekerjasama dengan para pencipta yang sedang meningkat naik sebagai sebahagian daripada siri Artist Spotlights yang tersedia di sini, tempat bagi jenama tersebut melihat beberapa bakat kreatif yang luar biasa yang ada di dunia ini, memperkenalkan mereka dan hasil kerja mereka kepada khalayak baharu.

Maklumat lanjut tentang cara untuk mengambil bahagian dalam program Driven by Change akan dikeluarkan pada awal tahun 2022.

Nota kepada Editor:

Tentang BAT 
BAT ialah satu perniagaan barangan pengguna berbilang kategori terkemuka yang bermatlamat untuk membina A Better Tomorrow (Masa Depan yang Lebih Baik) dengan mengurangkan kesan kesihatan perniagaannya melalui penawaran lebih banyak pilihan produk yang menyeronokkan dan kurang berisiko kepada pengguna dewasa. Syarikat ini kekal telus bahawa rokok mudah terbakar menimbulkan risiko kesihatan yang serius dan satu-satunya cara untuk mengelakkan risiko-risiko ini adalah dengan tidak mula merokok atau berhenti merokok. BAT menggalakkan mereka yang mahu terus merokok untuk beralih sepenuhnya kepada alternatif yang kurang berisiko dan dibuktikan secara saintifik*† . Untuk menyampaikan perkara ini, BAT berubah menjadi satu perniagaan produk pengguna berbilang kategori yang benar-benar mengutamakan pengguna. Hasrat BAT adalah untuk mempunyai 50 juta orang pengguna bagi produk tidak mudah terbakarnya menjelang tahun 2030 dan menjana £5 bilion pendapatan bagi Kategori Baharu menjelang 2025. BAT telah menetapkan sasaran ESG yang diperluaskan termasuk mencapai keneutralan karbon bagi Skop 1 & 2 menjelang tahun 2030 dan menghapuskan plastik sekali guna yang tidak diperlukan dan menjadikan semua pembungkusan plastik boleh diguna semula, boleh dikitar semula atau boleh dikompos menjelang tahun 2025. BAT mempunyai lebih 53,000 orang pekerja dan beroperasi di lebih 180 buah negara. BAT Group menjana pendapatan sebanyak £25.8 bilion pada tahun 2020 dengan keuntungan operasi sebanyak £9.9 bilion. Portfolio Strategik syarikat itu terdiri daripada jenama rokok globalnya dan pelbagai produk tembakau dan nikotin Kategori Baharu yang kurang berisiko*† serta produk tembakau tidak mudah terbakar tradisional. Ini termasuk wap, produk pemanasan tembakau, produk oral moden termasuk kantung nikotin bebas tembakau serta produk oral tradisional seperti 'snus' dan sedutan lembap. Pada tahun 2020, kami mempunyai seramai 13.5 juta pengguna bagi produk tidak mudah terbakar kami, iaitu peningkatan sebanyak 3 juta orang berbanding pada tahun sebelumnya.

* Berdasarkan kepada beratnya bukti dan dengan mengandaikan peralihan sepenuhnya daripada menghisap rokok. Produk-produk ini adalah tidak bebas risiko dan menyebabkan ketagihan.

† Produk kami seperti yang dijual di AS, termasuk Vuse, Velo, Grizzly, Kodiak dan Camel Snus, adalah tertakluk pada peraturan Pentadbiran Makanan dan Ubat-Ubatan (FDA) dan tiada tuntutan pengurangan risiko akan dibuat untuk produk-produk ini tanpa kelulusan FDA.

** Berdasarkan saham nilai anggaran Vype/Vuse daripada RRP dalam runcit terukur untuk wap (iaitu jumlah nilai kategori wap dalam jualan runcit) di AS, Kanada, Perancis, UK, Jerman. 5 pasaran ini meliputi anggaran 77% daripada sistem tertutup wap global NTO yang dikira pada bulan Jun hingga Julai 2021.

Tentang McLaren Racing 

McLaren Racing diasaskan oleh pemandu kereta lumba New Zealand, Bruce McLaren pada tahun 1963. Pasukan itu memasuki perlumbaan Formula 1 pertamanya pada tahun 1966, dan sejak itu McLaren telah memenangi 20 kejuaraan dunia Formula 1, lebih daripada 180 Grand Prix Formula 1, Le Mans 24 Hours pada percubaan pertama dan Indianapolis 500 sebanyak tiga kali. McLaren Racing kini bersaing dalam perlumbaan Formula 1 secara global dan INDYCAR di AS. 

Pasukan tersebut bertanding dalam Kejuaraan Dunia Formula 1 FIA 2021 bersama Lando Norris dan Daniel Ricciardo, dan dalam Siri INDYCAR 2021 bersama pemandu Arrow McLaren SP, Pato O'Ward dan Felix Rosenqvist. McLaren merupakan pasukan F1 pertama yang diperakui neutral karbon sejak sepuluh tahun yang lalu dan telah berjaya mengekalkan Anugerah Carbon Trust Standard dengan yang terbaharu pada bulan Februari 2021. Mereka juga merupakan pasukan pertama yang dikurniakan Anugerah Alam Sekitar FIA Institute pada tahun 2013, yang mereka kekalkan secara konsisten pada tahap tiga bintang.

Pada tahun 2022, McLaren Racing akan menyertai satu kategori baharu bagi sukan permotoran apabila ia memasukkan sebuah pasukan ke dalam Extreme E, siri perlumbaan kenderaan elektrik sepenuhnya di luar jalan raya yang inovatif yang menekankan kesan perubahan iklim.

Tentang Driven by Diversity

Driven by Diversity ialah sebuah organisasi bukan berasaskan keuntungan yang diasaskan oleh sekumpulan ahli profesional daripada industri sukan permotoran dengan misi untuk mendidik, membantu dan memberi akses kepada individu yang kurang diwakili yang ingin bekerja, mengambil bahagian atau terlibat dengan sukan permotoran. Mereka bekerjasama dengan badan-badan industri, pasukan, jenama, pemandu dan pihak berkepentingan di seluruh industri sukan permotoran untuk membantu meningkatkan bilangan bakat pemandu yang pelbagai di dalam litar, menggalakkan individu ke dalam peranan yang berkaitan dengan STEM di sebalik tabir dan melibatkan bakat kreatif untuk berkongsi minat mereka terhadap sukan tersebut dengan dunia.

 

 

Source: BAT
Related Stocks:
Bloomberg:BATS@LN Bloomberg:BMT@GR ISIN:GB0002875804 LSE:BATS NYSE:BTI RICS:BATS.L
Keywords: Art Entertainment Sports Sports Equipment & Accessories Tobacco Transportation New products/services Not for profit MAT (Mature Audience)