omniture

Jemincare Umum Lesen Eksklusif Perencat Kras kepada HUYABIO

Jemincare
2021-12-02 05:15 34

SHANGHAI, Dec. 2, 2021 /PRNewswire/ -- Jemincare, sebuah syarikat farmaseutikal yang terkemuka dari China, hari ini mengumumkan syarikat subsidiari milik penuhnya, Shanghai Jemincare Pharmaceutical Co., Ltd., telah melesenkan hak eksklusif bekas negara China seluruh dunia kepada perencat Kras, JMKX1899, kepada HUYABIO International, peneraju dalam mempercepatkan pembangunan global inovasi farmaseutikal China. Jemincare akan mengekalkan hak-hak yang berkaitan di kawasan China lebih besar.


Kras ialah salah satu onkogen yang paling bermutasi dalam kanser manusia. Mutasi G12C prevalen mendorong pertumbuhan tumor dan metastasis serta menjadi sasaran sah yang penting untuk terapi terutamanya bagi kanser peparu dan kolorektum. Menyasarkan poket GTP Kras di kawasan suis-II yang menjadikan Kras boleh disasarkan oleh ubat, membolehkan pembangunan perencat yang lebih kuat dan berpotensi berkesan.

JMKX1899 ialah perencat KRAS yang dibangunkan secara bebas oleh Jemincare. Data daripada kajian praklinikal menunjukkan bahawa ia mempunyai keupayaan lintasan rintangan darah otak yang kuat dan tiada risiko perencatan hERG dan interaksi ubat-ubat. Jemincare telah memfailkan IND kepada NMPA pada Oktober 2021. Pihak-pihak ini akan bekerjasama erat untuk memfailkan IND di FDA AS pada tahun 2021 untuk melangkah ke arah pembangunan klinikal.

En. Hong Liang, Presiden Jemincare Pharmaceutical Group, berkata, "Kami berbesar hati untuk bekerjasama dengan HUYABIO untuk meninjau pembangunan global perencat KRAS yang unik ini. Ini merupakan program entiti kimia baharu pertama kami yang memberi lesen kepada rakan kongsi global. HUYABIO telah menghasilkan banyak pengalaman untuk membawa ubat-ubatan yang inovatif dari China ke pasaran global. Kami berharap dapat menghasilkan data keberkesanan dan keselamatan klinikal daripada percubaan klinikal global memandangkan calon ini mempunyai potensi yang besar untuk memenuhi keperluan kukuh yang tidak dipenuhi."

Dr. Mireille Gillings, Ketua Pegawai Eksekutif & Kursi Eksekutif HUYABIO, berkata, "Kami teruja untuk menambah perencat Kras peringkat klinikal ke dalam rancangan onkologi kami terutamanya untuk menguji melalui kombinasi dengan perencat SHP kami terhadap pelbagai tumor pepejal. Kami berbesar hati dengan adanya rakan kongsi yang cemerlang Jemincare untuk membangunkan bersama kombinasi yang dapat memberi manfaat kepada pesakit di seluruh dunia."

Latar Belakang HUYABIO International
HUYABIO™ ialah peneraju dalam mempercepatkan pembangunan global peluang produk biofarmaseutikal baharu yang berasal di China bagi mengupayakan pembangunan ubat yang lebih pantas, lebih berkesan kos dan lebih rendah risiko dalam pasaran global. Melalui kolaborasi yang luas bersama organisasi biofarmaseutikal, akademik dan komersial, ia telah membina portfolio kompaun bersumber China terbesar yang meliputi semua bidang terapi. Hiyasta®, produk komersial pertama syarikat ini dipasarkan di Jepun. Dengan pejabat-pejabat berada di AS, Jepun, Korea Selatan, Kanada, Ireland dan lapan lokasi strategik di seluruh China, Syarikat ini telah menjadi rakan kongsi pilihan untuk mempercepatkan pembangunan produk dan memaksimumkan nilai secara global. Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi www.huyabio.com.

Latar Belakang Jemincare
Shanghai Jemincare Pharmaceutical Co., Ltd ditubuhkan pada tahun 2018 sebagai pusat penyelidikan dan pembangunan (R&D) Jiangxi Jemincare Group Co., Ltd. Shanghai Jemincare kini telah membangun menjadi sebuah pasukan yang mantap dengan sekitar 500 saintis yang terdiri daripada 3 pusat inovasi, Small Molecule Innovative Center, Biologics Innovation Center dan Technology Innovation Center. JMKX1899 dibangunkan oleh Small Molecule Innovation Center yang mempunyai 10 program yang memasuki peringkat IND atau didayakan-IND serta 2 program yang memasuki peringkat klinikal.

Jiangxi Jemincare Group Co., Ltd. ialah sebuah syarikat farmaseutikal yang terkemuka dari China. Ditubuhkan pada tahun 1999, Jemincare group memiliki lebih 10,000 pekerja yang berdedikasi untuk pembangunan, pembuatan dan pengkomersialan terapeutik dalam bidang-bidang strategiknya termasuk onkologi, nefrologi, serebro-kardiovaskular, antijangkitan, analgesik, pernafasan dan Pediatrik. Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi www.jemincare.com, atau emel PR@jemincare.com.

 

Source: Jemincare
Keywords: Biotechnology Health Care/Hospital Medical/Pharmaceuticals Pharmaceuticals Licensing/marketing agreements