omniture

CCTV+: Jiangxi yang Indah | Kampung Purba di Jinxi

CCTV+
2021-12-07 09:27 36

BEIJING, 7 Disember 2021 /PRNewswire/ -- Daerah Jinxi ialah tempat yang terbaik untuk melawat kampung-kampung purba di Wilayah Jiangxi. Terdapat lebih daripada 100 kampung purba tradisional yang terpelihara dengan baik menerusi lebih 11,000 bangunan yang dibina semasa dinasti Ming dan Qing di daerah ini yang menjadikannya "muzium kampung purba tanpa tembok". Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Daerah Jinxi telah memanfaatkan sepenuhnya potensi "kampung purba + pelancongan" tanpa hadnya dengan membuat perancangan keseluruhan untuk meningkatkan penyepaduan dan pembangunan pelancongan terpelbagai. Kita telah menyaksikan pertumbuhan pesat momentum pelancongan di seluruh daerah ini yang mana "di mana-mana merupakan landskap untuk pelancongan dan semua orang boleh mengambil bahagian dan mendapat manfaat", lalu mendorong penyepaduan rentas sempadan dan pembangunan pesat pelbagai industri.

Kampung Purba di Jinxi
Kampung Purba di Jinxi

Di sini, setiap kampung diberi karakter yang unik dan lebih banyak kampung menikmati masa depan yang cerah. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Daerah Jinxi telah berusaha untuk meneroka konotasi budaya di sebalik setiap kampung berdasarkan kepada situasinya sendiri dan memberi wajah baharu kepada kampung berkenaan menerusi teknologi baharu dan unsur barat. Melalui kombinasi organik antara pembinaan desa yang indah dan pembangunan pelancongan ekologi, Jinxi telah menemui laluan baharu untuk memelihara kampung-kampung lama dan menghidupkannya semula.

Pada masa kini, jenama "Jinxi Ancient Village" diperkukuh secara beransur-ansur dan dikenali oleh orang ramai. Sebagai label cirian budaya, ia telah menggamit perhatian ramai orang untuk berkunjung. "Sekiranya anda pernah melawat Jinxi, maka anda akan mendapati bahawa kampung-kampung lain tidak perlu dilawati." Ini merupakan penilaian terbaik daripada pelancong asing yang telah melawat Jinxi dan juga bukti keyakinan budaya yang paling kuat terhadap kampung purba tempatan.

Wajar disebutkan bahawa kerajaan tempatan Jinxi telah meninjau secara aktif mekanisme untuk mengubah nilai produk ekologi menjadi kenyataan dan telah menjadi peneraju dalam melancarkan "pinjaman kewangan kampung purba" yang pertama di negara ini, menggadaikan hak operasi bangunan purba kepada bank. Langkah-langkah ini berjaya mengaktifkan beberapa "aset dorman" yang berusia berabad-abad lamanya dan membantu menggiatkan semula ekonomi luar bandar setempat dengan berkesan.

Source: CCTV+
Related Links:
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Internet Technology Publishing/Information Service Telecommunications Travel