omniture

Absen menghadiri NAB, membentangkan penyelesaian pengeluaran mayanya

Absen
2022-05-06 11:07 69

ORLANDO, Florida, 6 Mei 2022 /PRNewswire/ -- Absen Inc., pembekal perkhidmatan dan penyelesaian paparan LED terkemuka global menyambut satu tahun lagi di NAB di Las Vegas. Pada pameran tahun ini, bersama dua rakan usaha sama utama, Absen mengadakan acara khas di tapak dan dalam talian di seluruh dunia untuk mempersembahkan teknologi LED terkini dan aliran kerja pengeluaran maya, berjaya berkongsi inovasi yang memperkasakan seni perfileman. Absen menunjukkan produk LED profesionalnya dalam pengeluaran maya melalui peringkat XR dengan siri PL dan siri MR. Satu lagi kemuncak utama ialah Clear Cobalt Series Absen yang memenangi anugerah, paparan COB MicroLED.

Absen at NAB
Absen at NAB

Sepanjang pameran dan acara, Absen membentangkan lebih banyak butiran tentang pasaran pengeluaran maya yang baru muncul dan mengukuhkan aplikasi dinding LED dalam filem.

Saiz pasaran pengeluaran maya global dijangka mencecah USD 3.1 bilion menjelang 2026, berkembang pada CAGR sebanyak 14.3% sepanjang tempoh ramalan (sumber: penyelidikan pandangan besar). Dengan bantuan pengeluaran maya, teknologi permainan video dan teknologi pengeluaran filem bergabung ke dalam proses pra- dan pascapengeluaran. Dengan peningkatan penggunaan teknologi pengeluaran maya dalam studio filem dan program TV, teknologi perisian dan perkakasan juga sentiasa berinovasi.

Peningkatan penggunaan teknologi dinding video LED menambah aplikasi pengeluaran maya merentasi sektor media dan hiburan. Dinding video LED memaparkan grafik yang dijana komputer di latar belakang, membolehkan pembuat filem menangkap visual dalam masa nyata dan mendapatkan maklum balas masa nyata, supaya pasukan penggambaran boleh membuat keputusan kritikal di set. Hasilnya, ia mengurangkan kos dan meningkatkan kecekapan pengeluaran keseluruhan.

Kesan Visual Dalam Kamera adalah sangat penting untuk pengeluaran maya, kandungan pada dinding LED perlu digabungkan dengan sempurna ke dalam adegan yang dirakam, supaya kandungan pada dinding LED yang ditangkap oleh kamera kelihatan seperti keadaan sebenar.

Absen juga berkongsi aspek utama untuk menjadikan Teknologi LED kelihatan menakjubkan dalam proses videografi.

1. Ketepatan tinggi untuk Reproduksi Warna

 • Gamut Warna yang luas
 • Anjakan Warna Luar paksi rendah
 • Warna Tulen

2. Bolehkah sokongan mendapatkan imej yang jelas dalam kamera?

 • kurang Refleksi
 • kurang Talian Imbasan
 • kurang Kesan Moiré

3. Kualiti gambar yang tinggi di bawah pengatup Teknologi penangkapan berkelajuan tinggi

 • kadar bingkai yang tinggi
 • kadar segar semula yang tinggi pada tahap kelabu tinggi & rendah

4. Pemprosesan HDR

 • Julat Dinamik Tinggi
 • Data Mate yang aktif
 • keluk PQ yang lebih baik

5. Penyegerakan keseluruhan sistem

 • Genlock
 • Penyegerakan pengatup berguling/global
 • Latensi rendah

Penyelesaian LED pengeluaran maya Absen, prestasi dalam kamera yang sempurna dengan Gamut Warna Lebar, output warna tulen, Pantulan dan moiré rendah, kadar penyegaran tinggi, kontras luar biasa, kecerahan tinggi, 16bit sebenar, dsb.

SIRI PL UNTUK BACKDROP 

Siri PL ialah paparan berdefinisi tinggi, gred paparan berprestasi tinggi dengan elektronik gred tinggi dan reka bentuk mekanikal termaju. PL1.9 Pro V10 ialah produk IMD 4-dalam-1 dengan bingkai TOP yang dipatenkan, menampilkan kecerahan tinggi dan keseragaman putih terbaik, meliputi 98.2% gamut warna DCI-P3 secara purata. Selain itu, PL2.5 Pro V10 juga merupakan pilihan ideal untuk peringkat VP atau xR dengan prestasi super visualnya.

SIRI AX PRO UNTUK TIRAI LATAR 

Siri AX Pro ialah platform produk 1mm yang luar biasa yang boleh digunakan sebagai tirai latar dalam studio saiz sederhana, termasuk AX1.2 Pro dan AX1.5 Pro. AX1.2 Pro ialah produk IMD cip flip pertama di dunia menggunakan teknologi katod biasa termaju. Ia menyokong HDR, dengan kecerahan maksimum 1500nits dan kadar penyegaran tinggi 7680Hz. Tiada sisihan warna walaupun pada sudut tontonan 170 darjah secara mendatar dan menegak.

SIRI MR UNTUK PAPARAN LANTAI PENTAS XR 

Siri MR menyepadukan reka bentuk struktur bingkai, yang sangat mudah digunakan. Ia menyokong sistem Brompton. Kemasan matte menyediakan permukaan bukan reflektif yang sesuai untuk pengeluaran maya. Reka bentuk bingkai berintensiti tinggi menjamin keselamatan dan ketegasan, dan versi matte MR4.8 malah boleh menanggung beban kira-kira 2500kg/ ㎡ . Tambahan pula, siri MR menyokong sub-bingkai untuk pemasangan pantas.

"Kami berharap dapat mempamerkan di NAB setiap tahun dan infoComm USA pada Jun," kata Jame Liu, presiden Absen Inc. "bukan sahaja menunjukkan kualiti penyelesaian LED yang tinggi, tetapi juga mengembangkan rangkaian perkongsian global dan mengukuhkan kedudukan utama Absen untuk menyokong pertumbuhan pasaran."

https://www.absen.com/virtual-studio/ 

 

 

Source: Absen
Related Stocks:
Shenzhen:300389
Keywords: Computer/Electronics Entertainment Film & Motion Picture Trade show news