omniture

"Pameran Canton, Saham Global": Pameran Canton ke-131 Catat Pelbagai Rekod

Pameran Canton
2022-05-12 09:23 103

GUANGZHOU, China, 12 Mei 2022 /PRNewswire/ -- Pameran Canton ke-131, dianjurkan sebagai pameran maya, melabuhkan tirai dengan jayanya dan mencatat pelbagai rekod dari segi jumlah keseluruhan pengunjung, tontonan, barang pameran dan pembeli luar negara yang berdaftar untuk pameran perdagangan tersebut.


"Dengan misi 'Pameran Canton, Saham Global', Pameran Canton ke-131 membina jambatan di awan untuk menghimpunkan tetamu dari serata dunia, menghubungkan dan berkongsi pembangunan serta peluang China dengan pasaran dan khalayak global," kata Xu Bing, jurucakap Pameran Canton, Timbalan Ketua Pengarah China Foreign Trade Centre.

Platform cekap untuk perdagangan 

Pameran Canton ke-131 membina platform sepenuh masa, tanpa sempadan dan amat cekap untuk perdagangan. Sejumlah 25,500 syarikat mengambil bahagian dalam pameran terkini ini dan memuat naik 3,052,100 barang pameran dengan laman sesawang rasmi pameran perdagangan tersebut menerima 10.09 juta pelawat dan 33.9 juta pendaratan laman sesawang.

Perkhidmatan perdagangan yang disediakan oleh Pameran Canton tahun ini menyokong dan membantu pembekal serta pembeli memperluas jaringan perniagaan melalui pelbagai forum, perkhidmatan baharu dan model perniagaan baharu, zon e-dagang rentas sempadan, zon kewangan serta sistem khidmat pelanggan pintar.

Memperluas jaringan perkongsian perdagangan

Pameran Canton ke-131 menyaksikan penyertaan daripada 536,000 pembeli luar negara dari 228 negara dan wilayah, menandakan peningkatan 48 peratus berbanding tahun sebelumnya dan peningkatan bulan-ke-bulan sebanyak 41.8 peratus.

Sementara itu, Pameran Canton turut menandatangani perjanjian kerjasama dengan 14 institusi industri dan komersial luar negara, membantu jumlah keseluruhan rakan kongsi global pameran perdagangan ini mencecah 170, lalu meluaskan lagi jaringan perdagangan asingnya.

Mempromosikan kluster industri serantau di kawasan kurang maju

Pameran Canton ke-131 turut membangunkan modul sokongan kreatif untuk memperkasa pembangunan serantau. Sejumlah 975 syarikat dari kawasan kurang maju ditampilkan di zon Penggiatan Luar bandar bagi menggalakkan penaiktarafan industri luar bandar.

Pemadanan bekalan dan penyumberan yang tepat

Dengan matlamat untuk menggalakkan pemadanan yang tepat antara pembekal dan pembeli, Pameran Canton ke-131 meningkatkan ketepatan dan kecekapan pemadanan perdagangan menggunakan logo yang ditampilkan dan e-kad yang lebih mudah.

Di samping itu, Pameran Canton menganjurkan puluhan acara pemadanan dan promosi perdagangan yang menyasarkan pelbagai pasaran dan industri. Antaranya, 50 promosi maya "Trade Bridge" menarik minat hampir 4,000 pembeli dari 57 negara dan wilayah sementara 8 siaran langsung "Discover Canton Fair with Bee and Honey" menarik jumlah penonton seramai lebih 1.4 juta.

Source: Pameran Canton
Keywords: Computer/Electronics Household Products Household/Consumer/Cosmetics Retail Trade show news