omniture

Huawei Demonstrasikan Penyelesaian Siri Rangkaian Optik Penuh Rel Bandar di Pameran Rel Asia Pasifik 2022

Huawei
2022-05-13 19:04 273

BANGKOK, 13 Mei 2022 /PRNewswire/ -- Baru-baru ini, Huawei mendemonstrasikan siri penyelesaian rangkaian optik penuh rel bandar di Pameran Rel Asia Pasifik 2022 termasuk penyelesaian rangkaian pembawa rel bandar generasi seterusnya dan penyelesaian stesen optik penuh Gentian ke Mesin (FTTM) serta menonjolkan penyelesaian rangkaian pembawa rel bandar generasi seterusnya bagi membolehkan rel bandar untuk memasuki era pintar.

Sebagai platform yang penting untuk pembangunan rel bandar pintar, awan rel bandar mempermudah subsistem pengeluaran, pengurusan dan perkhidmatan rel bandar serta menyokong pembangunan transit rel bandar yang pesat. Di samping itu, awal rel bandar menimbulkan tiga keperluan untuk sambungan rangkaian antara awan dan stesen: Sejumlah besar terminal IoT dan perkhidmatan video memerlukan lebar jalur yang lebih tinggi; akses masa sebenar kepada data awan memerlukan kependaman penghantaran yang lebih rendah; data pengeluaran, data operasi, data dalaman dan luaran yang lain dibawa secara seragam, memerlukan pengasingan fizikal bagi menjamin keselamatan operasi.

Bagi memenuhi keperluan dan cabaran rangkaian baharu dalam era awan rel bandar, Huawei mencadangkan penyelesaian rangkaian pembawa rel bandar generasi seterusnya Smart300G. Berasaskan teknologi OTN dipertingkat paket, Smart300G memenuhi keperluan perkhidmatan awan rel bandar untuk lebar jalur yang besar, kependaman rendah, keselamatan tinggi dan keandalan tinggi. Penyelesaian Smart300G mempunyai ciri-ciri berikut:

Paip jalur lebar ultra: Cahaya kelabu dan cahaya berwarna wujud bersama dalam satu rangkaian, yang merupakan mod inovatif yang menyokong pengembangan kapasiti rangkaian fleksibel atas-permintaan dengan memperluas panjang gelombang. Lebar jalur yang disokong boleh berkembang dengan lancar daripada 100G kepada 200G malah lebih tinggi daripada 300G. Satu set peranti dan sepasang gentian boleh memenuhi keperluan evolusi dalam dekad yang seterusnya.

Kependaman ultra rendah: Perkhidmatan berasaskan awan menggunakan penghantaran panjang gelombang tunggal 10G ke pusat kawalan dalam satu lompatan, menghapuskan kependaman penghantaran nod perantaraan. Kependaman hujung-ke-hujung adalah kurang daripada 1 ms, bagi menjamin pengalaman perkhidmatan yang premium.

Operasi yang selamat: Sistem perkhidmatan diasingkan secara fizikal daripada satu sama lain secara hujung-ke-hujung. Setiap perkhidmatan menggunakan secara eksklusif saluran fizikal, bagi menjamin keselamatan.

Semasa berlangsungnya Pameran Rel Asia Pasifik 2022, Huawei turut mendemonstrasikan penyelesaian Gentian ke Mesin (FTTM) untuk stesen rel bandar optik penuh. Penyelesaian tersebut menggunakan pemisah pasif untuk menggantikan lapisan pengagregatan rangkaian tradisional dan mencapai sambungan satu-lompatan antara pusat data dan aplikasi akhir dalam persekitaran metro, lalu menghapuskan masalah jarak penghantaran yang pendek daripada rangkaian tradisional dan mempermudah perancangan rangkaian. Penyelesaian stesen optik penuh FTTM Huawei telah digunakan di stesen metro di pelbagai bandar di rantau Asia-Pasifik untuk membina siri lengkap rangkaian IoT metro yang menyediakan perkhidmatan angkut balik video, PIS, kawalan akses serta panduan elektronik. Penyelesaian ini membina lebuh raya maklumat untuk rangkaian komunikasi di stesen metro.

Huawei menyediakan penyelesaian rangkaian optik penuh rel bandar hujung-ke-hujung untuk membina tapak optik penuh yang selamat, andal dan fleksibel untuk rel bandar pintar, menyediakan jaminan rangkaian asas untuk pendigitalan dan kecerdasan rel bandar.

Source: Huawei
Keywords: Computer Hardware Computer Networks Computer Software Computer/Electronics Internet Technology Telecommunications Telecommunications Equipment