omniture

Menyokong Pembangunan Karbon-rendah Industri Automotif, GWM Buka Lebih 1,000 Paten Kenderaan Tenaga Baharu

GWM
2022-06-20 09:56 112

BAODING, China20 Jun 2022 /PRNewswire/ -- Baru-baru ini, data yang dikeluarkan oleh AutoPat, platform data raya paten automotif global, menunjukkan bahawa GWM membuka lebih 1,000 paten teknologi kenderaan tenaga baharu tahun lalu.

Tahun ini, GWM membuka 1,301 paten kenderaan tenaga baharu dan membenarkan 914 paten, tersenarai di tempat pertama dalam kalangan perusahaan kenderaan dalam pasaran Cina.

Menyokong Pembangunan Karbon-rendah Industri Automotif, GWM Buka Lebih 1,000 Paten Kenderaan Tenaga Baharu
Menyokong Pembangunan Karbon-rendah Industri Automotif, GWM Buka Lebih 1,000 Paten Kenderaan Tenaga Baharu

Menurut laporan yang turut dikeluarkan oleh laman sesawang ini, dengan GWM menjadi peneraju, bilangan paten yang dibuka kepada pasaran oleh perusahaan-perusahaan kenderaan siap Cina berkembang dengan pesat, yang dapat mengejar atau melepasi perusahaan kenderaan dibiayai dana asing dalam pasaran Cina.

Selama bertahun-tahun, GWM terus meningkatkan pelaburan dalam penyelidikan dan pembangunan (R&D) kenderaan tenaga baharu dan mewujudkan laluan pembangunan yang pelbagai dengan melancarkan kenderaan elektrik hibrid dan tulen.

Bagi mempercepatkan lelaran dan menaik taraf produk tenaga baharu, GWM telah membangunkan teknologi L.E.M.O.N. DHT. Ia merupakan sistem hibrid elektrik-petrol amat bersepadu yang digunakan untuk model-model dengan seni bina kuasa PHEV atau HEV. Model-model bagi kedua-dua seni bina ini dapat memberi pengalaman pemanduan yang lebih lama, lebih berkuasa dan selesa kepada pengguna.

WEY Coffee 01, yang menerima pakai seni bina PHEV, dilengkapi dengan pek bateri kuasa ketumpatan tenaga tinggi dengan julat elektrik tulen yang agak lebih lama. Bagi penggunaan harian, konfigurasi ini dapat mengurangkan jumlah cas dan membantu pengguna berasa bebas daripada masalah mengecas yang kerap ke tahap maksimum. Kereta ini juga dapat bertukar secara automatik kepada mod dengan gabungan output kuasa bahan api dan tenaga elektrik untuk membolehkan pemandu memecut dengan kuasa yang mencukupi untuk memotong apabila memandu pada kelajuan tinggi.

Bagi memenuhi kehendak pelbagai pembeli global terhadap pemanduan yang lebih menjimatkan dan mesra alam, GWM melancarkan HAVAL JOLION HEV dan HAVAL H6 HEV dalam pasaran Thai. Disokong oleh L.E.M.O.N. DHT, kedua-dua model ini dapat memenuhi keperluan penggunaan bahan api yang rendah pada keadaan jalan raya yang berbeza. Apabila pemandu menghadapi kesesakan lalu lintas semasa waktu sibuk, sistem berkenaan dapat bertukar kepada kuasa elektrik untuk meminimumkan penggunaan bahan api.

GWM turut melakar pelbagai pencapaian teknologi dalam bidang kenderaan elektronik tulen seperti pemacu elektrik dan kawalan elektrik. Antaranya, sel bateri panjang jenis-L telah diaplikasikan kepada pelbagai model jenama ORA dengan jayanya dalam pasaran China.

Kini, GWM mematuhi konsep "Pelaburan Berlebihan dan R&D Tepat". Menurut laporan kewangan GWM 2022, GWM melabur sebanyak CNY 9.07 bilion dalam R&D tenaga baharu dan teknologi pintar pada tahun lalu.

Bagi mencapai matlamat keneutralan karbon global, GWM akan terus memperluas susun atur untuk produk tenaga baharu pada masa akan datang. Syarikat ini merancang untuk melancarkan berpuluh-puluh kenderaan tenaga baharu dalam tahun-tahun akan datang untuk membawa pengalaman pemanduan yang lebih hijau dan lebih pintar kepada pelanggan di serata dunia.

 

Source: GWM
Related Stocks:
HongKong:2333 OTC:GWLLY Shanghai:601633
Keywords: Alternative Energies Auto Banking/Financial Service Environmental Products & Services Internet Technology Publishing/Information Service Retail Telecommunications Transportation Utilities