omniture

LOTTE ARAI RESORT empat kali dinobatkan daripada '2022 Ski Asia Awards'

LOTTE HOTELS & RESORTS
2022-06-21 06:00 295

Menawan hati pemain ski global 

  • Tersenarai di kedudukan teratas dalam empat kategori: pusat peranginan ski keluarga terbaik, hotel ski terbaik, pusat peranginan ski terbaik untuk kuasa dan sekolah sukan salji terbaik Jepun.
  • Digemari oleh pemain ski global dengan curahan turun dan salji serbuk terbaik.
  • Optimum untuk keluarga dan pelajaran profesional dan pelbagai perkhidmatan yang mudah.

SEOUL, Korea Selatan, 21 Jun 2022 /PRNewswire/ -- Pada 14 Jun (waktu tempatan), Ski Asia mengumumkan keputusan bagi '2022Ski Asia Awards' dengan LOTTE ARAI diberi penghormatan sebagai pusat peranginan ski keluarga terbaik, hotel ski terbaik, pusat peranginan ski terbaik untuk kuasa dan sekolah sukan salji terbaik Jepun.

Menyambut ulang tahun ke-3 tahun ini, Ski Asia Awards dianjurkan oleh Ski Asia yang menyediakan maklumat bermain ski di Asia kepada pemain ski di serata dunia. Keputusan berkenaan hanyalah berdasarkan undian dalam talian daripada pemain ski dan pemain papan luncur salji semasa musim ski.

LOTTE ARAI RESORT
LOTTE ARAI RESORT

LOTTE ARAI RESORT menerima ulasan yang baik daripada peminat sukan musim sejuk dengan jumlah curahan salji tertinggi, salji serbuk yang ringan namun tidak mengeras dengan mudah serta musim ski terpanjang di tanah besar Jepun yang berlangsung selama enam bulan mulai bulan Disember hingga Mei. Menawarkan 14 lapangan ski dan lapangan tunggangan bebas dikhususkan dengan cekap untuk tahap pemula, pertengahan dan lanjutan, merupakan satu lagi kelebihannya. Selain itu, keluarga amat memuji bilik bertema karakter koala yang dipersembahkan pada musim luruh yang lalu sementara Myoko Snowsports memberi pelajaran kepada golongan dewasa dan kanak-kanak bergantung pada tahap.

LOTTE ARAI RESORT terletak di Wilayah Niigata, pantai barat Pulau Honshu, Jepun yang merupakan destinasi sempurna untuk bermain ski dan melakukan aktiviti bermusim hijau. Ia menempatkan 257 bilik tamu dan 13 outlet makanan & minuman (F&B) yang terdiri daripada bufet barat, masakan tradisional Jepun, hidangan Itali dan banyak lagi. Ia mempunyai kawasan cerun seluas 15.7 juta, panjang cerun maksimum 5.2 kilometer dan 951 meter perbezaan altitud antara cerun paling tinggi dan paling rendah. Selepas bermain ski, Hoshizora Outdoor Hot Spring pusat peranginan tersebut menyediakan syurga bersantai yang tenang di bawah pemandangan bersalji.

LOTTE ARAI RESORT_Hoshizora Outdoor Hot Spring
LOTTE ARAI RESORT_Hoshizora Outdoor Hot Spring

Mulai Mei hingga November, LOTTE ARAI RESORT memasuki musim hijaunya. Ia menawarkan lawatan luncur keluang (zip tour) terpanjang di Asia dengan jumlah panjang mencecah 1,501 meter. Satu lagi aktiviti yang terkenal ialah Kembara Pokok (Tree Adventure). Pusat kepada pengembaraan udara terbesar Jepun, menampilkan lebih 100 halangan yang terbentang merentas kawasan berkeluasan 33,000 ㎡, kemudahan tersebut menawarkan pengalaman yang benar-benar istimewa terbang antara pokok, tergantung pada tali dan melepasi halangan di dalam hutan rimba. Pusat peranginan ini telah menambah aktiviti-aktiviti baharu seperti lapangan tiub terpanjang di Jepun, panjat batu tongkol, lawatan ATV dan banyak lagi. 

Sementara itu, LOTTE HOTELS & RESORTS kini mengendalikan 32 hotel di tujuh negara. Menerusi perkhidmatan hospitaliti gaya Korea dan portfolio jenamanya, kumpulan hotel ini memenuhi keperluan pelbagai pengembara – hotel mercu tanda premium "SIGNIEL," hotel berservis penuh klasik "LOTTE HOTELS," hotel gaya hidup "L7 HOTELS," "LOTTE City Hotels" dioptimumkan oleh perniagaan dan "LOTTE Resort" untuk pengembara berkeluarga.

* Laman sesawang rasmi LOTTE ARAI RESORT https://www.lottehotel.com/arai-resort/en.html   

Source: LOTTE HOTELS & RESORTS
Keywords: Hotels and Resorts Sports Travel Awards