omniture

Pameran Baru Dilancarkan dan Pertama ViewSonic di Malaysia Lebih Fokus kepada Segmen-segmen Korporat Dan Pendidikan

ViewSonic Malaysia
2022-07-04 11:37 110

SUBANG JAYA, Malaysia, 4 Julai 2022 /PRNewswire/ -- ViewSonic Corp., peneraju global bagi penyelesaian visual memperkenalkan First ViewSonic Studio yang menonjolkan dua siri baharu bagi projektor LED Generasi ke-3 yang terkini, LS500WHE dan LS550WHE, serta paparan ViewSonic Hybrid Ecosystem ViewBoard Interactive sebagai penyelesaian pejabat korporat dan bilik darjah.

Kiri ke Kanan Grace Lim Pengurus Besar Rakan Kongsi ViewSonic Malaysia Bersama Pengurus Negara ViewSonic Malaysia En. Chaw Foo Hong
Kiri ke Kanan Grace Lim Pengurus Besar Rakan Kongsi ViewSonic Malaysia Bersama Pengurus Negara ViewSonic Malaysia En. Chaw Foo Hong

Kebanyakan mereka yang bekerja dalam industri-industri ini mencari pendekatan hibrid yang menggabungkan pembelajaran secara peribadi dan dalam talian, memandangkan pandemik telah menyebabkan perubahan yang signifikan dalam kehidupan orang ramai. ViewSonic telah menumpukan kepada kitar produk ini termasuk projektor yang menunjukkan prestasi yang hebat sebagai sebahagian daripada bilik mesyuarat korporat dan bilik darjah, sebagai respons kepada permintaan yang semakin meningkat untuk bekerja dari rumah dan penggunaan teknologi baharu serta teknik pengajaran secara serentak.

Menerusi projektor LED Generasi ke-3 yang terkini LS500WHE dan LS550WHE  memenuhi semua permintaan anda. Sama ada anda memerlukannya di rumah, di tempat kerja atau untuk guru-guru dan para pelajar yang berkolaborasi untuk tugasan, projektor LED baharu ini adalah segala-galanya tentang menawarkan yang terbaik daripada yang terbaik; kecerahan tinggi pada 3,000 ANSI Lumen dan reka bentuk cekap tenaga yang menjanjikan penggunaan kuasa yang sedikit dan jangka hayat lebih lama serta kelestarian yang lebih baik.

Teknologi LED Generasi ke-3 Seterusnya menawarkan tiga ciri Bebas 

LS500WHE menyampaikan dengan jelas menerusi 125 peratus liputan warna Rec.709. Pengguna disediakan dengan ciri-ciri bebas yang direka khas seperti Bebas Lampu, Bebas Merkuri dan Bebas Penyelenggaraan, yang menjanjikan penyelesaian mesra alam dan selamat yang sama sekali bebas daripada ancaman bahaya baik terhadap alam sekitar mahupun individu.

Berbanding dengan projektor berasaskan lampu konvensional, Bebas Lampu mengurangkan penggunaan kuasa kira-kira sebanyak 50%. Penggantian lampu tidak semestinya disebabkan oleh jangka hayat 30,000 jam. Sumber cahaya LED adalah bebas merkuri, yang dapat mengurangkan pelupusan sebatian berbahaya yang memudaratkan untuk alam sekitar dan individu. Memandangkan lampunya tidak perlu diganti, penyelenggaraan yang sedikit diperlukan dari masa ke masa bagi menjadikannya Bebas Penyelenggaraan.

Di samping itu, IP5X anti-debu projektor ialah enjin optik tertutup canggih yang menghilangkan habuk dan mengekalkan kualiti imej setinggi yang mungkin. LS500WHE turut menawarkan tayangan sudut condong 360-darjah untuk menyokong aplikasi kreatif seperti tayangan siling dan lantai. Manakala LS550WHE ialah projektor lontaran pendek dengan 0.49 kanta lontaran pendek yang juga ideal untuk ruang lebih kecil yang membawakan pembetulan Pepasak mendatar dan menegak berserta 4 pelarasan sudut untuk menghapuskan imej yang bengkok atau herot demi gambar yang berkadar sempurna setiap kali.

Untuk Bilik Darjah Teknologi Pendidikan 

ViewSonic memaparkan studio ViewSonic pertama di Malaysia dan memberikan sektor-sektor pendidikan dengan akses kepada ViewSonic Edtech Solutions yang paling terkini, termasuk paparan interaktif ViewSonic ViewBoard dan rangkaian perisian pembelajaran visual myViewBoard.

ViewBoard turut dianggap sebagai jenama terkemuka No. 1 dalam industri paparan interaktif di Malaysia hingga suku pertama 2022 menguasai 43.5% bahagian pasaran di Malaysia.

"Kami bersedia untuk menyokong perubahan sistem pendidikan Malaysia pada tahun 2022 terutamanya selepas pengumuman langkah untuk memansuhkan Pentaksiran Tingkatan Tiga (PT3) dan melaksanakan pentaksiran berasaskan sekolah (PBS). Para guru perlu menggunakan daya kreativiti mereka untuk mengajar pelbagai subjek agar para pelajar akan memperoleh pengalaman pembelajaran yang menyeronokkan dengan cara yang praktikal. ViewSonic EdTech Solutions menawarkan pelbagai alatan dan ciri untuk mencipta aktiviti dalam kelas," kata En. Chaw Foo Hong, Pengurus Negara ViewSonic Malaysia.

Perancangan yang berbagai-bagai daripada ViewSonic adalah untuk mencipta ruang pembelajaran yang menarik untuk pelajar anda, dinamakan sebagai myViewBoard SCALE-UP. SCALE-UP (Persekitaran Pembelajaran Aktif Bertumpukan Pelajar dengan Pedagogi Terbalik) merujuk kepada persekitaran pembelajaran yang telah menerima secara aktif dan kolaboratif dengan cara yang mengubah proses dan susun atur bilik darjah tradisional. Bilik darjah SCALE-UP menggalakkan kerja kumpulan yang memfokuskan kepada dwi-matlamat yang nyata dan tidak tahan lama. Masing-masing merujuk kepada pemerhatian secara amali dan masalah yang menarik, matlamat ini menentukan sifat dan susun atur bilik darjah SCALE-UP secara langsung dan konkrit.

ViewBoard Memenuhi Keperluan Semakin Berkembang dalam Segmen Pendidikan 

Apa yang akan membuatkan cara yang mengagumkan untuk menerajui industri-industri ini dengan penyelesaian yang komprehensif adalah mengintegrasikan bukan sahaja projektor tetapi juga paparan ViewBoard Interactive dan myViewBoard Software Suite sebagai platform pembelajaran visual lengkap yang menyampaikan penglibatan yang lebih baik dengan kandungan diperkaya dan pengurusan termaju bagi mewujudkan ruang pembelajaran yang imersif dan interaktif.

Sebagai respons kepada landskap pendidikan yang berubah dengan pantas, ViewSonic membolehkan pendidik untuk beralih dengan lancar antara persekitaran fizikal dan maya, tanpa mengira sama ada para pelajar hadir secara fizikal, maya atau kedua-duanya di dalam bilik darjah.

Untuk maklumat lanjut tentang LS500WHE SRP– RM3599- https://www.viewsonic.com/my/products/projectors/LS500WHE

LS550WHE SRP – RM3999 (lontaran pendek) - https://www.viewsonic.com/my/products/projectors/LS550WHE

Untuk maklumat lanjut tentang ViewSonic Hybrid Ecosystem semak di sini - https://www.viewsonic.com/my/promos/mvb-education Atau hubungi 03-5036 0468

Source: ViewSonic Malaysia
Keywords: Computer Hardware Computer/Electronics Education New products/services Trade show news