omniture

Mouser Electronics Pecah Tanah untuk Peluasan Baharu yang Utama bagi Pusat Pengedaran Global

Mouser Electronics
2022-09-02 16:57 219

SHANGHAI, 2 September 2022 /PRNewswire/ -- Mouser Electronics, Inc., pengedar Pengenalan Produk Baharu (NPI) yang utama dalam industri dengan seleksi paling luas bagi semikonduktor dan komponen elektronik™, sedang meluaskan dengan ketara ibu pejabat global besarnya dan pusat pengedaran untuk terus memenuhi keperluan perniagaannya yang sedang berkembang pesat menuju dekad yang seterusnya. Baru-baru ini, syarikat ini memecahkan tanah pada bangunan tiga tingkat berkeluasan 416,000 kaki persegi yang akan meluaskan pusat pengedarannya, terletak di bahagian selatan Dallas-Fort Worth, Texas.

"Dengan ruang gudang yang lebih besar dan pelaburan yang berterusan dalam automasi dan pengambilan kakitangan, Mouser bersiap sedia untuk mendepani masa depan sekali gus memastikan tahap khidmat pelanggan yang tertinggi pada hari ini," kata Pete Shopp, Naib Presiden Kanan Operasi Perniagaan Mouser Electronics. "Alat dan sistem yang kami sediakan menawarkan cara lain untuk kami membantu memendekkan masa ke pasaran pelanggan kami."

Setelah siap pembinaan baharu itu, ibu pejabat global seluas 78 ekar dan pusat pengedaran besar Mouser akan merangkumi hampir 1.5 juta kaki persegi untuk menampung inventori luas Mouser dengan 1 juta SKU unik untuk produk dan teknologi daripada lebih 1,200 pengeluar komponen elektronik. Bangunan baharu ini akan membawakan pelan lantai mezanin ganda tiga, automasi termaju dan penghubung jambatan puncak ke bangunan pusat pengedaran sedia ada. Secara keseluruhan, penambahan baharu ini akan mengukuhkan kedudukan Mouser yang mempunyai beberapa jabatan penerimaan, penarikan pesanan dan penghantaran yang paling canggih dalam e-dagang. Untuk melihat gambaran luas bagaimana Mouser menggabungkan logistik gudang yang luar biasa, automasi termaju dan tenaga manusia, sila ke https://www.mouser.com/video/?play=6304627371001.

Pada musim bunga 2022, Mouser melengkapkan pemasangan 120 modul angkat vertikal (VLM), pemasangan VLM yang terbesar di dunia. VLM secara asasnya merupakan kabinet pemfailan vertikal gergasi, lengkap dengan rak dan pengekstrak automatik untuk membawa komponen ke stesen kerja pekerja. Ini dapat meningkatkan kecekapan dan ruang lantai serta dapat mengurangkan masa berjalan pekerja sebanyak 45% atau lebih.

Selain daripada pemasangan VLM secara besar-besaran, pusat pengedaran Mouser membawakan pelbagai mesin Ultipack dan I-Pack — sistem automatik yang sofistikated untuk memeterai dan melabel penghantaran yang dapat memproses hingga 14 pesanan seminit — serta sistem OPEX Perfect Pick untuk penggabungan dan sistem AutoStore.

Walaupun penerimaan automasi canggih bertindak terutamanya sebagai cara untuk meningkatkan kecekapan, produktiviti, ketepatan dan kelajuan, sistem tersebut juga mengupayakan operasi yang lebih mampan dan kepuasan pelanggan yang lebih baik.

Latar Belakang Mouser Electronics 

Mouser Electronics, sebuah syarikat Berkshire Hathaway, ialah pengedar semikonduktor dan komponen elektronik berdaftar yang memfokuskan Pengenalan Produk Baharu daripada rakan pengeluar utamanya. Menawarkan perkhidmatan kepada jurutera reka bentuk elektronik dan komuniti pembeli global, laman sesawang pengedar global, mouser.com, disediakan dalam pelbagai bahasa dan mata wang serta menampilkan lebih daripada 6.8 juta produk daripada lebih 1,200 jenama pengeluar. Mouser menawarkan 27 lokasi sokongan di seluruh dunia untuk memberi khidmat pelanggan yang terbaik dalam kelas dalam bahasa, mata wang dan zon waktu tempatan. Pihak pengedar membuat penghantaran kepada lebih 650,000 pelanggan di 223 negara/wilayah daripada kemudahan pengedarannya yang canggih dan berkeluasan 1 juta-kaki-persegi di Dallas, Texas, kawasan metro. Untuk maklumat lanjut, kunjungi https://www.mouser.com/.

Source: Mouser Electronics
Keywords: Computer/Electronics Semiconductors