omniture

Huawei Pamerkan Penyelesaian Minyak & Gasnya di HUAWEI CONNECT 2022 Dubai

Huawei
2022-10-14 16:09 96

DUBAI, Emiriah Arab Bersatu, 14 Oktober 2022 /PRNewswire/ -- Di HUAWEI CONNECT 2022 Dubai, Huawei melancarkan dua penyelesaian minyak dan gas berasaskan senario: Rangkaian Medan Minyak & Gas Bersepadu dan Stesen Gas Pintar.

Penyelesaian Rangkaian Medan Minyak & Gas Bersepadu untuk Semua Keperluan Perangkaian Anda   

Sistem rangkaian medan minyak menghadapi pelbagai cabaran seperti seni bina rangkaian yang tidak teratur, berbilang lapisan rangkaian, O&M yang sukar dan keandalan yang rendah. Isu-isu ini memperlahankan pendigitalan di medan minyak dan gas.

Dengan memanfaatkan keluasan pengalamannya dalam perancangan dan perundingan rangkaian, Huawei telah membina rangkaian bersepadu yang disasarkan khususnya untuk medan minyak dan gas. Penyelesaian ini menggunakan pengkomputeran pinggir, AI, pengasingan paip keras dan IPv6+. Hasilnya ialah seni bina rangkaian seragam yang dapat diurus secara berpusat serta rangkaian berbilang tujuan dengan sekuriti bersepadu.

  • Seni bina seragam: Penyelesaian ini menerima pakai kombinasi teknologi rangkaian tindanan penuh, melibatkan PON industri, Wi-Fi 6, 5G dan IPv6, mewujudkan rangkaian bersepadu untuk medan minyak dan gas. Seni bina rangkaian seragam ini memperkemas awan, rangkaian, pinggir dan peranti, meliputi kesemua senario perkhidmatan medan minyak dan gas.
  • Pengurusan terpusat: Platform pengurusan O&M tunggal mengintegrasikan semua peranti rangkaian pihak ketiga, mengurus peranti secara berpusat pada seluruh rangkaian dan memvisualisasikan seluruh rangkaian untuk O&M rutin.
  • Rangkaian berbilang fungsi: Penyelesaian rangkaian medan minyak dan gas bersepadu Huawei menyatukan seni bina, pengalaman dan O&M. Ia membawa pelbagai perkhidmatan, seperti penghasilan, video, pejabat dan komuniti pada satu rangkaian fizikal, lalu mengurangkan pelaburan perusahaan.
  • Sekuriti bersepadu: menggunakan teknologi pengasingan paip keras termaju seperti Flex-E dan NHP, penyelesaian daripada Huawei meningkatkan pengasingan sekuriti antara rangkaian perkhidmatan tanpa meningkatkan kos pembinaan rangkaian.

Penyelesaian Stesen Gas Pintar, Pengalaman Semua-dalam-Satu

Stesen gas merupakan perkhidmatan harian yang penting untuk peruncitan minyak. Teknologi digital membuka peluang yang baharu untuk perniagaan dan perkhidmatan di stesen gas.

Sebagai sebahagian daripada proses ini, Huawei mengintegrasikan keupayaan teknikal tindanan penuh dan bekerjasama dengan rakan kongsi untuk membangunkan penyelesaian stesen gas pintar. Penyelesaian ini menampilkan platform digital berpusat untuk seluruh perusahaan. Ia juga mewujudkan spesifikasi koleksi video, standard akses IoT dan model data peringkat-stesen seragam. Kemudian, ia mengintegrasikan subsistem perkhidmatan terpencil seperti dispenser bahan api, meter aras bendalir dan platform pembayaran. Hasilnya ialah platform analisis dan paparan komprehensif yang membolehkan peruncit minyak mengurus data stesen dari jauh dan dengan pintar.

Selain daripada kawalan terpusat, Huawei turut melancarkan platform pinggir yang bersepadu dan tertumpu dengan pintar berasaskan FusionCube untuk penumpuan pintar pinggir. Platform ini mengintegrasikan infrastruktur sedia ada dan sistem perkhidmatan stesen gas serta mengupayakan O&M yang dipermudah. Ia juga mengintegrasikan algoritma pengkomputeran, storan, rangkaian dan AI bagi menyampaikan IoT dan penderiaan untuk pelbagai keperluan perkhidmatan.

  • Perkhidmatan pintar: Sebagai contoh, pelanggan boleh mengisi semula minyak tanpa perlu keluar dari kereta mereka. Oleh itu, hanya 2 minit diperlukan untuk mengisi semula minyak dan bukannya 6 minit. Pengguna berasa lebih gembira dan stesen menjadi lebih cekap.
  • Pemasaran pintar: Sistem ini mendorong maklumat perubahan harga minyak dan promosi untuk berinteraksi dengan pengguna dan meningkatkan hasil daripada perkhidmatan utama dan runcit.
  • Pengurusan pintar: Semua operasi divisualisasikan; mengenal pasti sebarang tindakan berisiko, mengesan rekod dan menggunakan data yang andal untuk menyokong pembuatan keputusan perkhidmatan dan O&M.

Pada masa akan datang, Huawei akan terus meninjau senario industri minyak dan gas. Melalui kolaborasi berbilang teknologi dan penerokaan penyelesaian berasaskan senario, Huawei akan terus berinovasi, menyerlahkan produktiviti digital dan mendorong transformasi digital dalam industri minyak dan gas.

Untuk butiran, sila kunjungi

https://events02.huawei.com/live/issmart_live/#/?eventId=354350031&liveId=65116df9&lang=undefined

https://e.huawei.com/en/solutions/industries/oil-gas 

Source: Huawei
Keywords: Computer Hardware Computer Networks Computer Software Computer/Electronics Internet Technology Oil/Energy Telecommunications Telecommunications Equipment Trade show news